Carun ja Mistyn Rakkaus-pennut (1. Rocky Grove's -pentue)

♥ Pennut syntyneet 7.4.2016 ♥

♥ 3 kultaista pentua, uros ja kaksi narttua ♥

♥♥ Kaikilla pennuilla on omat, ihanat kodit odottamassa! ♥♥ 

♥♥ Pentujen kultaisen värin perusteella Caru on pentujen ylpeä isä kaksoisastutuksesta huolimatta. Pentujen polveutuminen tullaan kuitenkin varmentamaan --> dna-näytteet otettu toukokuussa  ♥♥

Carun_ja_Mistyn_pennut.jpeg

♥♥ CARU ♥ MISTY ♥♥

Misty ♥ Caru -yhdistelmä Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Sijoitusnarttuni Mistyn juoksu alkoi odotetusti tammikuussa ja neiti tuli tammikuun lopulla Parkanon näyttelyn jälkeen tänne lemmenlomalle, jolloin sai kertoa mielipiteensä muutamista sulhasehdokkaista. Rocky ja Caru olivat ne pojat, jotka Misty valitsi ♥ Misty näki poikia päivittäin ja odottelimme sopivaa ajankohtaa. Toinen progetulos antoi sopivat lukemat ja Caru astui Mistyn samana päivänä, Rocky seuraavana päivänä. Nyt Misty on palannut takaisin sijoituskotiinsa ja odotamme ultraa jännityksellä! ♥ --> Misty on ultrattu kantavaksi!!

Ensimmäinen isäehdokas Rocky on myös ensimmäinen tiibetinmastiffini ja kahden pentueen isä, myös isoisä yhdelle pentueelle. Rocky täytti marraskuussa 7 vuotta. Rocky on jalostustarkastettu, luonnetestattu ja saanut näyttelyistä aikoinaan yhden sertin. Rocky on kattavasti terveystutkittu. Toinen isäehdokas Caru on tammikuussa 3 vuotta täyttänyt kultainen Ranskasta tuomani uros. Carun ensimmäinen pentue täytti 1 vuotta helmikuussa. Carun kanssa emme ehtineet kauheasti kiertää näyttelyissä, kun Carusta jo viime keväänä ensimmäisessä avoimen luokan näyttelyssään tuli Suomen Muotovalio. Caru on myös kattavasti terveystutkittu. Tuleva emä Misty on nuori sijoitusnarttuni, joka täytti tammikuussa 2 vuotta. Misty on suorittanut MH-luonnekuvauksen ja kolmesta näyttelystä paras tulos on erinomainen. Misty on terveystutkittu hieman rodun PEVISA-vaatimuksia laajemmin.

Rocky ja Misty ovat toisilleen sopiva pari, täydentävät hienosti toisiaan niin ulkomuodon kuin luonteenkin osalta. Rocky on rauhallinen ja omissa oloissaan viihtyvä, kun taas Misty on energinen ja erittäin ihmissosiaalinen. Vahtiviettiä molemmilta löytyy melko paljon. Caru ja Misty ovat näyttävä pari, joskin yhtäläisyyksiä löytyy hieman enemmän. Caru on myös rauhallinen, mutta hyvin ihmissosiaalinen. Vahtiviettiä on alkanut Carultakin löytyä iän myötä enemmän. Turkkia kaikilla kolmella on melko paljon: Rockylla karkeampaa ja runsas kaulus, kun taas Mistyllä ja Carulla on pidempää karvaa enemmän, myös jaloissa ja korvissa. 

Isästä riippumatta odotettavissa olisi ainakin black & tan -pentuja, ja mikäli Carun pentuja syntyy, on odotettavissa myös kultaisia (golden) ja mahdollisesti myös blue & tan -pentuja, mikäli Misty sinistä väriä myös kantaa (Mistyn emä on blue & tan ja Carun on todettu sinistä väriä kantavan, Rocky saattaa myös kantaa sinistä väriä). Eli black & tan -pennut voisivat olla kumman uroksen tahansa, siniset mahdollisesti myös ja kultaiset varmasti Carun. Joka tapauksessa pentujen polveutuminen tullaan varmentamaan DNA-testillä (sis. DNA-tunnisteen) ja pennuille hankitaan myös omat MyDogDNA-passit. 

Misty ultrattiin kantavaksi maaliskuun alussa, viikolla 9. Ultrassa näkyi selvästi pentuja, mutta lukumäärää emme lähteneet arvailemaan. Misty kävi myös viikolla 13 (pe 1.4) vielä tiineysröntgenissä, jotta pentujen lukumäärästä saisi paremmin tietoa jo ennen synnytystä. Pentuja näkyi 3 varmaa ja 1-2 ehkä. Pentujen oli määrä syntyä huhtikuussa viikolla 14!

Pennut syntyivät torstaina 7.4 aamuyöllä-aamulla, kolme kultaista pentua: yksi uros ja kaksi narttua! ♥ Värin perusteella Caru on pentujen isä, mutta pentujen polveutuminen varmennetaan joka tapauksessa. Pennut ovat luovutusiässä (8 vk) kesäkuun alussa. Tarkoituksena on sijoittaa tästä pentueesta ainakin narttupentu, mahdollisesti myös urospentu. Kaikilla pennuilla on jo omat kodit odottamassa.

Valitettavasti tällä kertaa pentukyselyitä tuli paljon enemmän kuin pentuja, mutta joskus käy niin. Seuraava pentue on suunnitteilla ensi talvelle Xenalle, lisätietoja alempana tällä sivulla! 

Pennut mikrosirutettiin ja dna-näytteet otettiin pennuilta sekä Mistyltä toukokuun alussa, kun pennut olivat noin 3,5 viikon ikäisiä. Tulokset polveutumismäärityksestä pitäisi tulla toukokuun loppuun mennessä. Varsinaiseen pentutarkastukseen pennut menevät reilun 6 viikon iässä. Luovutusikään mennessä pennut on madotettu neljä kertaa, kynsiä leikelty, turkkia harjailtu ja ensimmäinen pesukin tehty. Pennuille on tilattu omat MyDogDNA-passit ja dna-tunnisteet tulivat jo polveutumisen varmentamisen yhteydessä. Pennut tottuvat eri-ikäisiin ihmisiin, erilaisiin koiriin sekä kissoihin ja kodin tavanomaisiin ääniin ulkona olevien työkoneiden äänien lisäksi. Kasvattaja lähettää pennunostajille parin viikon välein infopaketteja, joissa kerrotaan pentujen kasvusta ja kehityksestä. Pennun hinta on 1200€. Hinnasta palautetaan osa, kun viralliset PEVISA:n mukaiset terveystutkimukset sekä polvitarkastus on tehty (lisätietoja kauppasopimuksen yhteydessä). Sijoituspennun vakuusmaksu on 600€. Pennut saavat mukaansa melko runsaan pentupaketin, tuttua penturuokaa, pentuoppaan hoito- ja ruokintaohjeiden kera sekä kasvattajan tuen. Kasvattaja voi liittää halukkaat pennunostajat myös Suomen Tiibetinmastiffit ry:n jäseniksi.

♥♥ Kaikilla pennuilla on omat, ihanat kodit odottamassa! ♥♥ 

IMG_2319_3.JPG

Pennut:

♥ Rocky Grove's Love Me Forever of Caru "Urkki" (uros, golden)

♥ Rocky Grove's Nothing Else Matter's of Caru "Blondi" (narttu, golden)

♥ Rocky Grove's Still Loving You of Caru "Awa" (narttu, golden)