Päiväkirja 2012 / Diary 2012 (only in Finnish) 

Joulukuun kuvia

Belgian reissu sujui hyvin ja oma Rockyn tytär tuli valittua :) Xena nautiskeli synttärikakkunsa 2v-synttäreidensä kunniaksi reissuni jälkeen. Suuret onnittelut vielä näin jälkikäteen kaikille Rockyn ja Saijan pennuille!! ♥ Eiköhän ensi kevään ja kesän aikana saada lisää terveys- ja näyttelytuloksiakin ;) 

Tässä kuvia Xenasta ja Rockysta joulukuun lopulta:

o6uutisetxena2v.jpgxena_2v.jpgrocky1.jpg
rocky2.jpgrocky3.jpgmussut_vahtimassa.jpgmussut1.jpgo7uudenvuodenkortti.jpg
Oikein mukavaa uutta vuotta 2013 kaikille! Kuten sanottu, uusi vuosi ja uudet kujeet. Lähipäivinä kotisivuillakin siirrytään uuteen päiväkirjaan vuoden 2013 kuvien ja kuulumisten osalta. Odotellessa voi vaikka käydä katselemassa pentukuvia Rockyn ja Z'janan Belgian pennuista ;) Niitä kun tulee päiviteltyä aina kun koneella ehtii edes vähän ajan kanssa käymään :D Tytöt ovat kaikki varattuja, muutama poika on vielä omaa kotiaan vailla :)


22.12.2012

Terveisia Belgiasta! Paivitan viikonlopun aikana uusia pentukuvia TANNE :)

lalie-copie_borders_zpsbbcdbda4.jpg


19.12.2012

Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille! :)

o5joulumussut.jpg

Tänään koittaa odotettu päivä! Kone lähtee illalla kohti Belgiaa ja näen vihdoinkin Rockyn ja Z'janan lähes 3-viikkoiset pennut! ♥ Ja toki ihanat ystävät myös :) Reissusta palaan juuri sopivasti jouluksi takaisin. 

Viime viikonloppu olikin pitkästä aikaa vapaa ja koirailun täyteinen, kuinkas muuten :) Lauantaina ohjelmassa oli susi-testi (konesusi) Huittisissa. Veimme Miran kanssa testiin tytöt; Xenan, Nannin ja Hildan. Jokainen reagoi suteen omalla tavallaan :) Xena oli oikein terävä tyttö ja haukkui "isolle pahalle sudelle". Aina suden kääntyessä selkä päin Xenaan, meni Xena lähemmäs ja kun susi oli suoraan meitä kohti, otti Xena pari askelta taaksepäin, koko ajan vahtihaukkua päästellen :D Testin jatkuessa Xena myös asettui eteeni. Ihan hienosti Xena mammaa puolusti ja kuulemma sen kanssa uskaltaa pimeässä metsässäkin liikkua. Kuvat jäivät ottamatta, sen verran mukavuudenhaluiseksi tullut, että pitää mieluusti pakkasella hanskat kädessä ;)

Sunnuntaina Xena pääsi kyläilemään Miran luona. Tyttöjen kanssa riitti vauhtia, vaikka edellisenä päivänä olivatkin nähneet :) Ovat nuo Xena ja Hilda kyllä varsinaiset paita ja peppu yhdessä :D 

Pitääkin alkaa jo valmistautua reissuun kirjaimellisesti.. Lisää kuvia (myös pentukuvia) ja kuulumisia luvassa ensi viikon loppupuolella, jos työkiireet eivät kovasti lisäänny :) Tässä vielä lopuksi muutama kuva Rockysta eiliseltä:

o5rocky1.jpg

o5rocky2.jpg

o5rocky3.jpg


13.12.2012

Rockyn ja Z'janan Belgian pennut täyttävät tänään jo 2 viikkoa! ♥ Z'jana on kuulemma aivan loistava emä, hienosti hoitaa pentujaan! Eilisessä punnituksessa pennut painoivat 1-1,5kg. Pikkuisia vielä ovat, mutta alkavat jo pikku hiljaa näyttää marsujen sijaan tiibetinmastiffin pennuilta :D Viime viikolla tein sivun PENTUKUVILLE, sinne lisäilen Katian lähettämiä kuvia pennuista aina kun ehdin ja päivitän myös varaustilannetta. Narttupennuille on jo koti tiedossa, mutta urospennuista vasta yksi on varattu. Joten pojissa on ainakin toistaiseksi hyvin valinnanvaraa :) Itse olen ihastunut täysin erääseen "iskän poikaan", mutta kyllä tytöistäkin suosikki löytyi nopeasti :D Vajaan viikon päästä pääsenkin itse nuuskuttelemaan pentuja! Olen jouluun asti Belgiassa ja ottamiani pentukuvia lisäilen tänne kotisivuille varmastikin sitten jouluviikon loppupuolella. Ei millään malttaisi odottaa pentujen näkemistä! Samalla valitsen oman pentuni :)

Viime viikolla Mira kävi pyörähtämässä Hildan kanssa Porissa mätsärissä. Siellä menikin tosi hienosti!! Hilda oli Isojen pentujen PUN1 sekä lopulta BIS-2!! ♥ Aivan loistavaa! Viikkoon mahtui kyllä vastoinkäymisiäkin.. Olin ilmoittanut Xenan Helsinki Winneriin, mutta eipä me sitten päästy edes paikan päälle, koska autoni hajosi aikaisemmin viikolla. Ja se tietysti saatiin kuntoon vasta lauantaina iltapäivällä. Olisi ollut mukavaa päästä sinne! Lauantaina Xenan lempipoikaystävä Nalle (Chamlang Kodzan) oli ROP! Ja Xenan ihana Saga-mummo, Rockyn äiti, (Mei Dan Kuutar) oli molempina päivinä VSP-Veteraani! Tosi hienoa ja onnittelut vielä tätäkin kautta molemmille!! :)

Mutta tosiaan, vaikkei lauantaina päästy Helsinkiin, ehdittiin sitten vihdoinkin Miralla käymään! :) Ei ollut taaskaan riemulla rajaa, kun paita ja peppu näkivät toisinsa! :D Hilda ja Xena alkoivat välittömästi leikkimään toisensa nähdessään ja kyllä Nanni-rouva ja Remu-herrakin tulivat leikkiin mukaan! Hieman tanner tömisi :) Kiitos Miralle kuvaamisesta!! :)

o2miralla1.jpg

o2miralla2.jpg

o2miralla3.jpg

o2miralla5.jpg

o2miralla6.jpg

o2miralla4.jpg

Kuten kuvista näkyy, Xena oli melkein koko ajan alimmaisena :D Raukka on pienin tytöistä, niin jää helposti alimmaiseksi :D Tyttöjen iät myös näkyvät hyvin; Nanni on oikea kuningatar, Xena mielistelee Nannia sekä hoitaa Hilda-"vauvaa", Hilda taas on oikein energinen ja iloinen kakara, joka välillä käy pusuttelemassa Xenaa :D Ehkäpä tytöt näkevät taas tälläkin viikolla :))

Yritän ehtiä päivittämään kotisivut vielä tämän viikon aikana ainakin pentukuvien osalta! Muuten kuvia ja kuulumisia luvassa luultavastikin vasta joulun jälkeen. Xena juhlistaa myös 2v-synttäreitään poikkeuksellisesti pari päivää myöhässä, koska olen juuri Belgiassa sinä "oikeana päivänä" :D Siispä, tänne päiväkirjan puolelle voikin jo laittaa etukäteen onnittelut Mamman prinsessalle ♥ ja joulukortin myös, jossa tänä vuonna onkin juuri samainen prinsessa!

m1_etusivu.jpg
3.12.2012

Täytyy kyllä sanoa, että tämä päiväkirjaan kirjoittaminen on välillä hyvin haasteellista!.. :D Nytkin jo kolmatta kertaa yritän kirjoittaa viime viikosta kuvien kera, saa nähdä onnistuuko, vai katoaako kaikki taas taivaan tuuliin, kun yritän tallentaa tätä :)

Tosiaan, viime viikon keskiviikkona sain päivällä viestin, että Belgiassa Rockyn morsian Z'jana pikku hiljaa aloittelee synnytystä. Illalla myöhään sitten tuli puhelu, että kolme ensimmäistä pentua on syntynyt! Siitä tulikin pitkä yö, kun ei millään malttanut itsekään mennä nukkumaan, kun pentujen syntymän välissä viestitetiin :) Aamulla heti kun sain silmäni auki, huomasin viestin jossa kerrottiin pentuja olevan 8kpl! Ja vielä sen torstaipäivän aikana tuli viesti, että yksi poika on vielä syntynyt :) Joten pentuja syntyi loppujen lopuksi 9kpl, kuusi uros- ja kolme narttupentua! ♥ Pennut painoivat syntyessään 425-555g. Facebookin kautta olen jo saanut ihastella useita pentukuvia ensimmäisiltä päiviltä, lisään kyseisen albumin linkin myös tänne, kunhan sen saan :) Tällä hetkellä ainakin urospentuja on vapaana!

Tässä kaksi kuvaa tänne näin aluksi:

n7pennut2.jpg

n7pennut1.jpg

Marraskuun loppu näkyykin sitten olevan yhtä juhlaa, ainakin tästä eteenpäin ;) Perjantaina Mammanmussukka, kultapoika numero 1 eli Rocky täytti 4 vuotta!! ♥ Rocky on aivan ihana poika, viisastuu ja komistuu vuosi vuodelta! ♥ Jälleen tuhannet kiitokset kasvattaja Vernalle tästä mahtavasta pojasta! Tässä synttäripoika nautiskelemassa kakkuaan perjantaina:

n7synttaripoika1.jpg

n7synttaripoika2.jpg

Viikonloppuna saimme nauttia ihanista pakkaspäivistä lumen kera! Rocky ja Xena ovat viime aikoina viihtyneet enimmäkseen sisätiloissa, mutta nyt lumen tultua takaisin, ovat kaverukset viihtyneetkin enimmäkseen pihalla pakkasessa :) Tässä kuvia isästä ja tyttärestä viikonlopulta, ensin yhdessä ja sitten erikseen:

n8mussut1.jpg

n8mussut2.jpg

n8mussut3.jpg

n9mussut1.jpg

n9mussut2.jpg

n9mussut3.jpg

n9rocky1.jpg

n9rocky2.jpg

n9rocky3.jpg

n9rocky4.jpg

n9xena.jpg

Tuo yllä oleva Xenan kuva on otettu metsälenkiltä. Xena ei suinkaan työntänyt päätänsä lumihankeen, vaan epäonnisena sattui juuri seisomaan Rocky-iskän takana, kun Rocky päätti alkaa kuoputtelemaan metsässä kuninkaan tavoin :D Prinsessa ei lumipesusta välittänyt :)

Hildakin täytti tänään jo 11kk!! Aika menee NiiN nopeasti! :D Yritän tällä viikolla ehtiä tyttöstä katsomaan!

Rockyn Belgian pentujen osalta päivittelen kotisivuja ensi viikkoon mennessä, muuten kuvia ja kuulumisia luvassa varmaankin vain kerran pari ennen joulua. Kiirettä pitää :)

Oikein mukavaa ja rauhallista joulunodotusta kaikille!25.11.2012

Katialta tuli Belgiasta uutisia, tai oikeastaan väliaikatietoja, torstai-iltana :) Eläinlääkäri oli käynyt tarkastamassa Z'janan voinnin. Z'jana on kuulemma "timmissä" kunnossa, vaikka pentujen syntymään ei olekaan enää kovin montaa päivää. Z'jana on edelleen halunnut päivittäin kävelylle ja ruoka sekä uni maistuu, rapsutuksiakin kerjätään tavallista enemmän. Niin, ja maha kovasti kasvaa! :)) Jopa sohvalle tungetaan syliin ison mahan kanssa :D Pentujen liikkeet tuntuvat tällä hetkellä kuulemma todella hyvin :) Pentutilat ja -laatikko ovat olleet jo hyvissä ajoin valmiina, nyt sitten vain odotellaan pentu-uutisia suurella jännityksellä erittäin malttamattomina :D Kyseessä on tosiaan Z'janan ensimmäinen pentue ja Rockylle tämä tulee olemaan toinen. Eläinlääkärin mukaan Z'janan ja Rockyn pennut syntyvät ensi viikolla torstain ja lauantain välillä, loppuviikosta sitten näkee mikä päivä alkaa tapahtua :)

Tässä Z'janan maha kuvattuna to 22.11 

n5zjana22.11.jpg


Ja tässä vielä lopuksi muutama kuva tältä päivältä Rockysta ja Xenasta kollaasien muodossa! Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa loppuviikosta :)

n6kollaasi2.jpg

n6kollaasi1.jpg18.11.2012

Eilen olisi ollut hyvää aikaa ottaa uusia kuvia Rockysta ja Xenasta ja oli hieno ilmakin! Rockyn ja Xenan mielestä ulkona oli kuitenkin liian märkää, eivätkä ne (tarpeeksi) valoisaan aikaan pihalle menneet siten, että olisin ollut kameran kanssa valmiina :D Tässä kuitenkin kahdet sisällä otetut kuvat isästä ja tyttärestä, sekä yksi epätarkka kuva Xenasta (oli liian hämärää kuvata ilman salamaa). Kuvasta kuitenkin näkee, miten ylpeästi mamman prinsessa poseeraa kameralle!

n3mussut1.jpg


n3mussut2.jpg


n3xena.jpg


Katia lähetti sekä perjantaina että tänään jälleen uusia kuvia Rockyn Belgian morsiamesta Z'janasta, joka alkaa muistuttaa valasta pikkuhiljaa :)) Z'janalle ruoka maittaa mainiosti aikaisempaan verrattuna ja rapsutuksiakin kerjätään, mitä Z'jana ei ole ennen tehnyt. Kävelylle Z'jana lähtee edelleen mielellään. Nämä kuvat on siis otettu 16.-18.11. Kolmannessa kuvassa taas Z'janan lisäksi Chubaka ja Kunga, sekä Katia :)

n4zjana1.jpg

n4zjana2.jpgn4zjana3.jpgTässä kaikki tällä kertaa :) Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa parin viikon sisällä! Jos Z'janan ja Rockyn tulevat pennut kiinnostavat, laita sähköpostia tai soita! Yhteystiedot löytyvät täältä. Tällä hetkellä narttupentuja on (alustavasti) varattu enemmän. Parin viikon päästä sitten näkee, mitä sieltä syntyy! ♥ Tänään muuten lisätty pentuja-sivulle mm. linkki kuva-albumiin, jonne Katia päivittelee Z'janan tiineysajan kuvia. Samaan albumiin päivittyy sitten myöhemmin myös kuvia pennuista. (Tässä myös samainen linkki kuva-albumiin: Z'jana ♥ Rocky.)


15.11.2012

Marraskuu on ollut kiireistä aikaa, varsinkin töiden puolesta. Vapaapäivät ovatkin sitten menneet joko kyläillessä Xenan kanssa tai pitkillä metsälenkeillä Rockyn ja Xenan kanssa :) Pyhäinpäivänä olimme pitkästä aikaa Miran luona Xenan kanssa! Tytöt Xena ja Hilda eivät olleet nähneet kuukauteen ja kummallakin oli ollut juoksu siinä välissä. Hilda oli niin innoissaan meidät nähdessään, että voi niitä riemunkiljahduksia! Nytpä tietää että lähtee sellainenkin ääni tiibetinmastiffista! :D Hilda oli siis lievästi sanoen "hieman" innoissaan :) Xenaa ei oikein leikkiminen huvittanut tällä kertaa, mutta Nannia sitten pitikin mielistellä vähän väliä :P Hilda oli taas kovasti kehittynyt viime näkemästä!! Hieno tyttö! 

Tässä muutamia kuvia kyläilystä, kiitos Miralle alkupään kuvista :))

n1miralla1.jpg

n1miralla2.jpg

n1miralla3.jpg

n1miralla4.jpg

n1miralla5.jpg

Seuraavaksi vierailimme Xenan kanssa Miralla jo viikon päästä! Sillä kertaa jäi kuvat ottamatta, koska olin samana päivänä ollut Xenan kanssa jo "töissä" lapsia katsomassa (Xena oli lasten rapsuteltavana ja "koulutettavana") sekä kaupunkikävelyllä Porin keskustassa, joten tietenkin oli jo pimeää kun saavuimme Miran luokse. Ja tietenkin tytöt (kaikki kolme +Remu-poika) innostuivat juuri sillä kerralla painimaan ja leikkimään oikein kunnolla! :D Nooh, josko ensi kerralla tulisi taas otettua kuvia :) Rocky ei "päässyt" mukaan kummallekaan vierailulle, koska epäilin Hildan tuoksuvan vielä liian hyvältä Rockyn nenään ;) 

Tässä jälleen muutama kuva Rockyn Belgian morsiamesta Z'janasta. Kuvat on otettu 6.-12.11. Tällä hetkellä pentujen syntymään on reilu kaksi viikkoa vielä aikaa, ja nyt jo pitäisi seuraavia lentolippuja varata ;) Kolmannessa kuvassa muuten on Katian kaksi muutakin tiibetinmastiffia, Kunga ja Chubaka. Aivan ihania kaikki kolme! 

n2zjana1-6.11.jpg

n2zjana2-6.11.jpg

n2zjana3-7.11.jpg

n2zjana4-12.11.jpg

Kyllä muuten huomaa, ettei ole kauheasti vapaapäiviä ollut, kun ei ole nyt tullut napsittua yhtään kuvia kotona! Eiköhän loppukuun aikana ehdi muutaman kuvan ottaa, ainakin viikon 48 lopussa, kun kuumeisesti odottaa Rockyn & Z'janan pentujen syntymistä! Lokakuun kuvia

Tässä aluksi kaksi Katian ottamaa kuvaa Rockyn Belgian morsiamesta Z'janasta. Kuvat on otettu lokakuun puolivälin jälkeen, muutama päivä ennen ultraa jossa Z'jana todettiin kantavaksi 

m0zjana1.jpg

m0zjana2.jpg

Tässä samoihin aikoihin otettuja kuvia Rockysta ja Xenasta, tällöin Xenan juoksukin alkoi jo olla ohi ja kohtutulehduksesta oli selvitty :) Tämä taisikin olla ensimmäinen aamupäivä, jolloin maa oli ihanan kuuran peitossa ja lenkillä sai huomata talven ensimmäisiä merkkejä tällä suunnalla! Tämän jälkeen sekä Rockyn että Xenan aktiivisuustaso taas hieman kohosi viileämpien ilmojen myötä ja Rockykin alkoi kunnolla syömään, paastottuaan vajaa pari viikkoa (Xenan juoksu). Tai sitten poika vain innostui Belgian pentu-uutisista! :D

m1vahtimussut.jpg

m2rocky1.jpg

m2rocky2.jpg

m2xena1.jpg

Z'janan ultran jälkeen nautiskelin pentu-uutisista vapaapäivän kera, tässä kuvasatoa Rockysta ja Xenasta siltä päivältä (kuvailin monta kertaa päivän aikana). Osa kuvista on otettu lenkin jälkeen, se selittää Rockyn märät masukarvat :D Kotona aina niin siisti poika tykkää lenkillä kahlata kaikki ojat läpi.. Enkä ole Rockyn pitkiä mahakarvoja malttanut leikata, vaikka niiden mukana tuleekin ihan kiitettävä määrä kuraa sisälle :)

m2xena2.jpg

m3rocky.jpg

m4mussut.jpg

m4rocky1.jpg

m4rocky2.jpg

m4rocky3.jpg

m4rocky4.jpg

m4xena.jpg

m5rocky1.jpg

m5rocky2.jpg

m6mussut1.jpg

m6mussut2.jpg

Ennen (ensi)lumikuvia pitää laittaa yksi kuva kesäkuulta (Tiibetinmastiffien kesäpäiviltä). Kuvassa on Xena (silloin 18kk) ja Mila (silloin 6kk), kuvaajana Heidi :) Kiitos arkistoista löytyneestä kivasta kuvasta! :))

m7kesakuuxenajamila.jpg

Ja sitten niitä melkein-ensilumikuvia :) Siksi "melkein", koska ensilumen tullessa en ollut kotona valoisaan aikaan, ja kyseiset kuvat on otettu seuraavana päivänä, jolloin olikin sitten ihan koko päivä aikaa kuvailla Rockya ja Xenaa runsaassa lumessa!!

Tässä kuvasatoa siltä päivältä, ensin kotipihassa otettuja kuvia:

mlumi1.jpg

mlumi2mussut1.jpg

mlumi2mussut2.jpg

mlumi2mussut3.jpg

mlumi3xena1.jpg

mlumi3xena2.jpg

mlumi4mussut1.jpg

mlumi4mussut2.jpg

mlumi4mussut3.jpg

mlumi4mussut4.jpg

Ja sitten kuvia metsälenkiltä:

mlumi5lenkilla1.jpg

mlumi5lenkilla2.jpg

mlumi5lenkilla3.jpg

mlumi5lenkilla4.jpg

mlumi5lenkilla5.jpg

Ja sitten Miran ottamia kuvia Hildasta lokakuun lopulta. Hildalla kuvissa ikää vajaa 10kk, kovasti on tyttö kasvanut ja kehittynyt sitten viimenäkemän! Kiitos Miralle kuvista! :))

mlumi7hilda1.jpg

mlumi7hilda2.jpg

mlumi7hilda3.jpg

mlumi7hilda4.jpg

Ja sitten vielä lopuksi kaksi yhteiskuvaa Rockysta ja Xenasta lokakuun lopulta. Marraskuun kuvia ja kuulumisia kotisivuille luvassa lähiaikoina! 

mlumi6mussut1.jpg

mlumi6mussut2.jpg


31.10.2012

Karmivaa Halloweenia kaikille! :))

lkortti.jpg

Ensilumi tuli ja suli viime viikolla, tässä kuvia yhden albumin verran: LUMIKUVIA. Rockyn kanssa tuli lokakuussa käytyä luonnetestissä ja Xenan vointi on ennallaan taas! :) Rockyn Belgian morsian Z'jana ultrattiin kantavaksi ja pentujen odotetaan syntyvän Belgiassa marraskuun lopulla, Rockyn syntymäpäivän tienoilla! Enemmän lokakuun kuvia ja kuulumisia luvassa myöhemmin marraskuun juttujen kera, kunhan työkiireet hieman helpottavat! :)


13.10.2012

Viime kirjoituksesta on taas vierähtänyt aikaa, on ollut taas melkoisen kiireistä. Tosiaan, vaikka kaikki oli suunniteltu hyvin valmiiksi Rockyn ja Z'janan pentujen suhteen, tulikin hieman mutkia matkaan, koska Z'janan parhaat päivät tulivatkin muutamaa päivää aikaisemmin, kuin aluksi arvelimme :D Monen puhelinsoiton ja sähköpostin jälkeen päädyimme Katian kanssa siihen, että lähden käymään Belgiassa, ei se tavara muuten oikein sunnuntaisin kulje alle kahden vuorokauden varoitusajalla ;) Kun lennot oli varattu, kaikki sujuikin ainakin melkein suunnitelmien mukaan, joten loppu hyvin kaikki hyvin! :) Oli mukavaa nähdä taas Katian perhe sekä ihana Z'jana! Rockylla ja Z'janalla molemmilla on paljon itseäni miellyttäviä samanlaisia luonteenpiirteitä ja terveystuloksetkin kohdillaan, joten en millään malttaisi odottaa lopputulosta!! Lähtökohdat olivat ainakin todella hyvät ja tosiaan, tuloksen näemme puolentoista viikon päästä! :)) Onneksi aika kuluu nopeasti tässä kiireessä! :D

Hilda-tyttönen oli kylässä viikko sitten! Aika rauhallinen kyläily tällä kertaa aikaisempiin tapaamisiin verrattuna :D Mutta kyllähän Rocky hieman tanssahteli ja tytöt innostuivat sisällä kunnolla painimaankin. Ulkona Hilda juokseli iloisena märällä nurmikolla Rockyn ja Xenan katsellessa ja ihmetellessä.. Meidän hienohelmat kun eivät märästä nurmikosta / sadekelistä pidä :D Lenkille tosin lähdetään aina mielellään, mutta oma piha onkin eri asia.

Hilda oli kovasti taas kasvanut, lähentelee jo pikkuhiljaa Rockyn korkeutta! Ihana iloinen iso tyttö! :) Suuret kiitokset Hildan toiselle omistajalle Miralle Hildan hyvästä hoidosta ja huolenpidosta! :)) Tässä muutamia kuvia Hildan vierailusta, enempää en ehtinyt ottaa ennen kuin kameran akku loppui..

l1hildaseisoo.jpg

l2tytot.jpg

l3tytotjarocky.jpg

l4tytotjarocky.jpg

l5tytot.jpg

Ja tässä alkuviikolta pari kuvaa, jotka nappasin nopeasti ennen iltavuoroa:

l7xenaseisoo.jpg

l6mussut.jpg

Xenalla alkoi myös juoksu reilu viikko sitten. Minulla on ollut huonoa tuuria Xenan pentusuunnitelmien kanssa.. Ensin valitsemani uros kuoli keväällä ja toinen valitsemani uros sairastui muutama viikko sitten :/ Ja tietysti Xenan juoksu alkoi sellaiseen aikaan, ettei nuorilla pojilla vielä virallisia tuloksia ollut. Kaikenlaisia vaihtoehtoja on tässä tämän vuoden aikana tullut pyöriteltyä ja loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että kiertelen katsomassa "maailmalla" ensi vuoden aikana muutamia ehdokkaita, ja katsotaan sitten myöhemmin :) Ja tosiaan, ajattelin että eihän tässä kuitenkaan mikä kiire ole.

Rocky ei ole tällä hetkellä kiinnostunut Xenasta. Se vain nukkuu ja kerää voimia, kuten viime vuonnakin. Ainakin tänään vielä Mussut saivat ulkoilla pariin otteeseen samaan aikaan, valvovien silmien alla! :D Xena on jo sitä mieltä, että hän voisi lähteä innokkaiden poikien luokse ja Rockyakin on jo kovasti yrittänyt liehitellä tänään. Rocky haistelee ja huokailee, selvästi ajatellen, että ei vielä :D Täytyykin muistaa niitä korvatulppia käydä ostamassa, ensi viikolla on luvassa taas Rockyn lemmenlauluja, ja niitä ei ole mukava kuunnella.. :D Onneksi sitä kestää vain muutaman päivän! :))

Tässä kuvia Xenasta ja Rockysta tältä päivältä:

l8mussuttanaan.jpg

l10xena.jpg

l9xena.jpg

l11rocky.jpg

l12rocky.jpg

l13rocky.jpg

Xenan loput kilpirauhastuloksetkin muuten tulivat viime viikolla, Xena on TGA negatiivinen :) Tässä eräänä päivänä ajattelin, että tänä vuonna on tullut niin paljon hyviä uutisia ja saa olla onnellinen, kun kotona on kaksi tervettä koiraa. Valitettavasti tarvitaan huonoja uutisiakin välillä, ilmeisesti. Xenan vointi huolettaa tällä hetkellä todella paljon. Eläinlääkärissä olemme jo käyneet ja nyt vain seurataan tilannetta lääkekuurin kera ja odotellaan ensi viikon ajan, jos vointi ei mene huonommaksi. Joten pitäkäähän peukut pystyssä prinsessan puolesta!!! Lisää kuulumisia luvassa tässä parin viikon sisällä.


2.10.2012

No niin, takana hyvin kiireinen viikonloppu (sisältäen mm. Belgian reissun) ja myös tämäkin viikko jatkuu lähes yhtä kiireisenä viikonloppuun asti.. Mutta nyt jotain pikaista päivitystä! :D Kuten jo eilen uutiset-sivulle kävin lisäämässä, Rockyn ja Z'janan Belgian pennut laitettiin alulle viime sunnuntaina! ♥ ♥ Tuloksen näemme sitten kolmen viikon päästä! Enemmän kuulumisia luvassa myöhemmin tällä viikolla, kunhan koneelle ehdin paremmin. Siihen asti olen tavoitettavissa sähköpostitse/puhelimitse hieman viiveellä..

Tässä lopuksi yksi kuva Rockyn kauniista Z'jana-morsiamesta ♥ syyskuulta: 

k.zjana__kopio.jpg25.9.2012

Taas on melkein viikko kulunut edellisestä kirjoituksesta, niin se aika rientää! :) Rockyn ja Xenan kanssa onkin nyt oikein kuntoiltu, kun ei olla käyty koirakavereiden kanssa leikkimässä. Kuutena päivänä viikossa Mussut ovat päässeet 5-8km lenkille, vuorotellen metsään ja vuorotellen tuonne "Hiirijärven keskustaan" :D Eihän täällä mitää keskustaa oikeasti ole (ehkä?), mutta tuonne siis, jossa on koulu ja taloja hieman tiheämmässä :) Siellä on myös niitä hevosia ja kukkoja sekä kanoja, aikaisemmin oli aasi ja alpakoitakin. Ylämaanlehmät asustelevat samalla tiellä meidän kanssamme, ne lähimmät naapurit :D

Viime viikko oli yhtä odottelua, kuten varmaan tämäkin viikko ja luultavasti vielä ensi viikollakin odottelu jatkuu! :D Suomen päässä odottelen Xenan TGA-tulosta edelleen.. Siinä tosin kestääkin Vetlabin mukaan 2-3 viikkoa, joten eiköhän se tulos viimeistään ensi viikolla tule! Belgian päästä odotellaan tasaisin väliajoin Rockyn morsiamen Z'janan tuloksia, ne sentään tulevat aina ihan ajallaan! ;) Odottelu jatkuu ainakin loppuviikkoon ja oman veikkaukseni mukaan myös ensi viikkoon asti.

En ole nyt kameraa kantanut mukana lenkeillä (tuo musta kamera ei ole vedenpitävä..), eikä kotonakaan ole ehtinyt valoisaan aikaan kuvailla. Joten tässä yksi kuva Rockysta ja Xenasta viime vuoden syyskuulta arkistojen aarteista :D Xena muutti meille sijoituskodistaan asumaan muutama päivä kuvan ottamisen jälkeen :) Nopeasti on vuosi kulunut ja Xena kovasti kasvanut sekä kehittynyt!!

kmussutviimevuodenkuva.jpg

Oikein mukavaa syksyn jatkoa kaikille! :) Lisää kuulumisia luvassa viimeistään ensi viikolla, jolloin toivottavasti on lisää hyviä uutisiakin!! ;) Sitä ennen voikin odotella Tiibetinmastiffi-lehden saapumista postilaatikkoon :)


19.9.2012

Rockyn ja Z'janan Belgian pennuista kiinnostuneille tiedoksi, että Z'janalla on juoksu alkanut ja pikku-Rockyt ja -Z'janat olisi tarkoitus laittaa alulle tässä parin viikon sisällä! :)) Pentuja / Puppies -sivua hieman päivitelty myös asian tiimoilta. Tämän viikon olen pääosin kotona, joten nyt on hyvä aika soitella, jos on kiinnostunut tästä pentueesta :) Toki muutenkin voi soitella! Pyydettäessä lähetän myös pienen pentuinfon sähköpostiin, josta selviää muutamia käytännön asioita ja siinä on myös lisätietoja tulevan pentueen vanhemmista.

Viime sunnuntailta vielä sen verran uutisia, että Rockyn morsian Z'jana oli jälleen näyttelyssä tuloksena Excellent 1, CACIB, Duchesse du Hainaut! Z'jana on kiertänyt näyttelyissä Belgiassa ja lähimaissa syksyn aikana erinomaisella menestyksellä! :) Nyt Z'jana pitääkin loppuvuoden taukoa näyttelyistä ja toivomme sormet ristissä, että kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan ja näkisimme pentuja marras-joulukuun vaihteessa! ♥ ♥

Tässä kuva tältä päivältä Rockysta ja Xena-tyttärestä: 

k19.9paivakirjamussut.jpg


17.9.2012

Edellisestä päiväkirjakirjoituksesta vierähti taas yli viikko, koska on ollut niin kiireistä Mussujen kanssa :D Tuli tuossa taas sairastettuakin, mutta joskohan tuo sitkeä syysflunssa olisi nyt ohi! :)

7.-9.9 olin reissussa Xenan kanssa. Täältä löytyy reissukuvia. Kiitos Rockyn kasvattajalle Vernalle yöpaikasta! :) Perjantaina Xena pääsi näkemään sukulaisiaan isän puolelta, Saga-mummon (Mei Dan Kuutar) ja Auri-tädin (Quiang Shi Aurum)! Myös muut koirat olivat ihan kivoja Xenan mielestä. Muutamia yhteiskuviakin saimme otettua. Lauantaina olin Xenan kanssa Porvoon näyttelyssä, Xenan tulos ulkomaalaisella miestuomarilla NUO-ERI, NUK1! :)) Kehään mennessämme tapahtui iloinen jälleennäkeminen, kun Xena ja suosikkipoikaystävä Nalle (Chamlang Kodzan) kohtasivat pitkästä aikaa! :D  Näyttelyn jälkeen suunnistin Xenan kanssa kohti Orimattilaa, jossa seurasin kahden tiibetinmastiffin sekä parin muun laumanvartijan luonnetestit. Halusin ennen Rockyn ilmoittamista nähdä käytännössä, miten homma toimii. Sunnuntaina vuorossa oli Helsingin ryhmänäyttely, jossa Xenaa ei oikein kiinnostanut kehässä esiintyminen, tuloksena kuitenkin NUO-EH, NUK1 :) Xena myös pääsi näkemään kasvattajansa Vienan sekä ihanan Nalle-pojan taas :P Näyttelyssä Xena näki myös ohimennen sukulaisia äitinsä puolelta, sedän ja pappan :) Xenan arvostelut löytyvät Xenan sivulta "Näyttelyt ja match showt"-osiosta. Kotimatkalla pysähdyimme vielä kyläilemään Nummi-Pusulassa Kalli-pojan (Ayyangadoo Kailash) perheen luona! Hienosti sujui ensinäkeminen :) 

Tässä muutamia kuvia reissulta:

k1reissuxena.jpg

k2reissu3sukupolvea.jpg

k3reissuxenasaga1.jpg

k4reissuxenasaga2.jpg

k5reissuxenanalle.jpg

k6reissukallixena1.jpg

k7reissukallixena2.jpg

Heti reissun jälkeisenä maanantaina suuntasin Xenan kanssa eläinlääkäriin. Xenalle tehtiin sydänkuuntelu tuloksena: sydän terve, ei sivuääniä. Xenalta otettiin myös kilpirauhasarvot (T4, TSH, T4/TSH, TGA). Xenan kilpirauhasarvot olivat myös kunnossa, kuten Rockyllakin! :) TGA tulos tulee luultavasti tällä tai ensi viikolla. Täällä tietoa kilpirauhasen vajaatoiminnasta. 

Muutaman mamman sairastelupäivän jälkeen Mussut kokivat iloisen yllätyksen, kun beagleneiti Iines perheineen tuli kylään torstaina! Iines on Rockyn 1. tyttöystävä pentuajoilta ja Rocky on aina yhtä innoissaan Iineksen nähdessään :D Xena näki Iineksen 1. kertaa ja tytöillä olikin yhdessä oikein hauskaa leikkien! Rocky ei innostunut leikkimään, vaan nautiskeli mielummin rapsutuksista! Höpsö poika :D

Tässä muutamia kuvia kyläilystä:

kkylaily1rocky.jpg

kkylaily2kaikki.jpg

kkylaily3kaikki.jpg

kkylaily4xenaiines.jpg

kkylaily5xena.jpg

Lauantaina olikin vuorossa Turun pentunäyttely, jonne lähdimme Miran, Hildan, Joannan ja Bossen (Dar Shing Buram) kanssa :) Pennuilla ikää nyt 8,5kk ja tämä olikin molempien viimeinen näyttely pentuluokassa. Saa nähdä, nähdäänkö jompaa kumpaa junioriluokassa vielä tänä vuonna ;) Bossen tulos pentunäyttelyssä oli PEK1, KP, ROP-pentu ja Hildan PEK1, KP VSP-pentu! :) Hilda esiintyi loistavasti Miran esittämänä, eikä ollenkaan välittänyt kuulutuksista, vaan esiintyi hienosti häntä ylhäällä! Hildan arvostelu löytyy Hildan omalta sivulta "Näyttelyt ja match showt"-osiosta. Itsekin kävin hieman treenaamassa Hildan kanssa tyhjässä kehässä isoa kehää odotellessa, ja hyvin meni sekin! :) Bosselle ei sijoitusta tullut ryhmäkehässä. 

Tässä kuvia pentunäyttelystä:

knayttely1bossehilda.jpg

knayttely2hilda.jpg

knayttely3hilda.jpg

knayttely4hilda.jpg

knayttely5hildabosse.jpg

knayttely6hilda.jpg

Tämä viikko on vasta alussa, mutta kaikenlaista on jo tullut tehtyä! :D Eilen ohjelmassa oli reilu 6km pitkä lenkki täällä Hiirijärvellä. Loppulenkistä eräästä pihasta kuului yhtäkkiä "kukko kiekuuuuu" ja sekä Rocky että Xena kääntyivät katsomaan, että mitä ihmettä siellä oikein on! No kukkoja ja kanoja tietysti, vapaana talon pihalla :D Rocky katsoi hyvin kiinnostuneena ja hieman vinkuikin, koska olisi halunnut mennä tekemään lähempää tuttavuutta! Xena sen sijaan päästi vahtihaukun ja katseli aivan ihmeissään.. Ja muutaman metrin päässä koitti toinen ihmetyksen aihe, ennen tien vasemmalla puolella laitumella olleet hevoset olivatkin nyt tien oikealla puolella! Rocky tyytyi vain katsomaan hevosia ehkä n. 10 sekuntia ja totesi, että nyt ne on nähty, ja jatkoi matkaa. Xena päästi uudestaan vahtihaukun ja jäi tuijottamaan hevosia taas ihan ihmeissään! :D Xena ei millään voinut ymmärtää, että miksi hevoset nyt tuolla ovat, kun ne ennen olivat eri paikassa... :D 

Tänään vuorossa oli n. 4km pituinen metsälenkki ja taas riitti ohjelmaa! Vaikka ilma oli hieman sateinen, riitti metsässä marjanpoimijoita sekä vastaan tuli myös kaksi ihan vierasta koiraa (hyvin harvinaista täällä päin, tapahtuu n. kaksi kertaa vuodessa). Rocky ei marjastajista välittänyt ja vieraat koiratkin vain saivat vinkumista osakseen :D Xena sen sijaan haukkui metsässä aivan kaikkea mikä liikkuu, sekä yhtä suurta kantoakin, joka ei liikkunut.. :D Xena tuntuu tällä hetkellä olevan melkoisen terävä tyttö ympäristöään kohtaan ja Rocky taas tasaisen varma. Tässä kohtaa huomaa hyvin erot vajaa 2-vuotiaan sekä vajaa 4-vuotiaan välillä! Koska Rocky mielestäni alkaa olla melko valmis joka suhteessa, päätin vihdoinkin ilmoittaa sen luonnetestiin, joka on ensi kuussa Raumalla! :) Täällä tietoa luonnetestistä. 

Tässä muutamia kuvia Rockysta ja Xenasta yhdessä ja erikseen tältä päivältä:

kkotona1rocky.jpg

kkotona2rocky.jpg

kkotona3rocky.jpg

kkotona4xena.jpg

kkotona5xena.jpg

kkotona6mussut.jpg

kkotona7mammajamussut.jpg

Ai niin, meinasi ihan unohtua.. Syyskuun alussa postilaatikkoon ilmestyi ATMA:n The Gazette July/August/September 2012, jossa teemana oli "Boys time". Keväällä, kun urosten tietoja kerättiin, pyydettiin minua lähettämään myös Rockyn tiedot kuvien kera. Pääsääntöisesti lehdessä julkaistaan vain amerikkalaisten tiibetinmastiffien tietoja, mutta aina välillä pyydetään ulkomaisiakin koiria mukaan. Oli kyllä oikein mukava yllätys päästä ihailemaan omaa Kultapoikaani lehdestä 


7.9.2012

Alkuviikosta piipahdimme Xenan kanssa pikavisiitillä Miran luona, Xena pääsi taas leikkimään Hildan kanssa ja Bossen myös :) Samalla reissulla PITI treenailla Hildan kanssa näyttelyjuttuja, koska minä kuulemma "saan" esittää Hildan ensi viikolla viimeistä kertaa pentukehässä! :D Saa nähdä mitä siitäkin tulee, koska en ole kuin pari kertaa Hildan kanssa treenannut.. Tulee varmaan mielenkiintoinen reissu, koska Hildalla on iki-ihana uhmaikäkin päällä.. :D 

Tässä yksi kuva Hildasta:

jhilda.jpg

Rockyn eläinlääkärireissu meni vallan mainiosti, Rocky oli oikein hyväkäytöksinen poika ja ihastui "uuteen" eläinlääkäritätiin! :D Painoa pojalla on nyt 55kg. Rockylta kuvattiin selkä ja polvet (edelleen) terveiksi! Sydänkuuntelukin tehtiin, Rockyn sydän todettiin terveeksi, ei sivuääniä. Myös kilpirauhasarvot (T4, TSH, T4/TSH) mitattiin ja niistä tulokset tulivat eilen. Myös kilpirauhasen osalta kaikki kunnossa! Oli aivan ihanaa todeta, että mamman rakas Kultapoika on täysin terve! ♥ Xenan kanssa menemme myös ensi viikolla käymään vielä pikaisesti eläinlääkärissä, otetaan Xenaltakin verinäyte ja kuunnellaan sydän :) 

Tässä uudet kuvat Xenasta ja Rockysta:

jmussut.jpgjxena.jpgjrocky.jpg
Rockyn sivulta on nyt päivitetty terveys-osion lisäksi myös jälkeläiset, sinne on lisätty uudet kuvat Xenan lisäksi Hippu-tyttärestä ja Lucky-pojasta! Suuret kiitokset kuvista!! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille, nähdään kehän laidalla ehkä Porvoossa lauantaina ja ainakin Helsingissä sunnuntaina! Reissusta kotiutunen sunnuntai-iltana.. Kuulumisia ja kuvia luvassa myöhemmin! ;) 


4.9.2012

Viime viikko meni suurelta osin sairastellessa, mutta tuli sitä muutamana päivänä vähän kuvailtuakin :) Tässä kuvia aikajärjestyksessä viime viikolta Rockysta ja Xenasta, yhdessä ja erikseen.

i28.8mussut1.jpg

i28.8mussut2.jpg

i28.8rocky1.jpg

i28.8rocky2.jpg

i28.8xena.jpg

i31.8mussut1.jpg

i31.8mussut2.jpg

i31.8mussut3.jpg

i31.8mussut4.jpg

i31.8rocky1.jpg

i31.8rocky2.jpg

i31.8rocky3.jpg

i31.8rocky4.jpg

i31.8xena1.jpg

i31.8xena2.jpg

i31.8xena3.jpg

Viikonloppuna suuntasin Xenan kanssa Miran luokse. Xena ja Hilda olivat taas todella innoissaan nähdessään toisensa, tytöt ovat yhdessä kyllä varsinaiset paita ja peppu! :D Perjantaina oli vuorossa painimisen lisäksi pienet näyttelytreenit ja Bossekin liittyi joukkoon. Tässä muutama kuva perjantailta Bossesta ja Hildasta (Xenalla oli niin kova meno päällä, että melkein kaikki kuvat tärähtivät..).

i31.8bossejahilda.jpg

i31.8hilda.jpg

i31.8hilda2.jpg

Punnitsimme myös "pennut" ja molemmat painoivat yli 40kg! Hildan "strategiset mitat" lähes 8kk:n iässä ovat säkä 66cm ja paino 42kg. Hilda ei nyt ole enää kasvanut korkeutta, vaan alkanut tekemään massaan runkoon ja pääkin alkaa hyvin hiljalleen kehittyä, viimeisenä tietenkin kuten yleensä :D Hildalla oli kuukausi sitten tasapurenta, tällä hetkellä osittainen alapurenta / epätasainen purenta. Alaleuka ei kuitenkaan ole yläleukaa pidempi ja hampaat ovat selvästi samassa rivissä. Täytyy vain sormet ristissä toivoa, että purenta vielä muuttuu pään kehittyessä. Hampaat tosiaan ainakin ovat oikeassa rivissä, eivätkä ole vääntyneet, joten toivoa on :) 

Lauantaina oli vuorossa samalla kokoonpanolla Tampereen ryhmänäyttely. Tyttöjen osalta näyttely ei mennyt ihan putkeen, mutta Bossen ensimmäinen esiintyminen pentuluokassa meni mainiosti! Bossen tulos oli PEK1, KP, ROP-pentu! :) Ihan vähän ennen Hildan vuoroa mennä kehään, tuli kovaäänisestä kuulutus, jota Hilda kovin ihmetteli, ja yhdisti kuulutuksen suureen mustaan roskasäkkiin :D Kehässä Hilda esiintyi häntä alhaalla roskasäkkiä mulkoillen.. tuloksena PEK1. Nopeasti tyttö kuitenkin palautui, koska heti kehästä poistuttua Hilda tuli heiluttamaan häntää minulle ja Xenalle :D Xena taasen ei kuulutuksista välittänyt, mutta oli sitä mieltä, että miestuomari pitkässä hulmuavassa takissaan oli ihan kamala, ja Xena perääntyi siinä tilanteessa, kun piti näyttää hampaat. Xenan tulos oli NUO-EH, NUK2. Parempi onni ensi kerralla! :)

Tässä yksi näyttelyssä otettu kuva tytöistä. Kuvasta näkee hyvin kuinka erilaiset tytöt ovat kyseessä ja mielestäni Xenan myös tunnistaa vallan mainiosti Rockyn tyttäreksi ;)

i1.9tytot.jpg

Tällä viikolla on vuorossa Rockyn eläinlääkärikäynti. Rocky saa rokotukset ja Rockylta kuvataan selkä ja varmaan myös polvetkin (Rockylta on kuvattu polvet 1,5-vuotiaana lonkka- ja kyynärkuvien yhteydessä). Myös kilpirauhasarvot katsotaan, kun niitä ei ole ennen tutkittu. Saapahan ainakin tietää tämänhetkisen tilanteen. Halusin Rockylle vielä nämä tutkimukset tehdä ennen seuraavaa suunniteltua pentuetta :) 

Loppuviikosta olisi tarkoitus lähteä reissuun Xenan kanssa, siitä enemmän lähempänä :) Xenan varalle on myös pentusuunnitelmia, lähiaikoina päätän onko ajankohta tämä tuleva talvi vai vasta vuoden päästä. Niistäkin lisätietoja luvassa myöhemmin. Oikein mukavaa alkanutta syksyä kaikille! :)


26.8.2012

Tänään oli vuorossa varsin vauhdikas ja hieno päivä, sateesta huolimatta! ;) Ensin kävi muutamat vieraat ihmiset kylässä, jotka Rocky ja Xena ottivat hyvin vastaan. Rocky portilla jo vinkui ja heilutti häntää, Xena aluksi vahtihaukun säestämänä haisteli vieraat, jotka sen jälkeen olivat jo ok. Xena on kunnon vahtityttö, sopivan varautunut minun läsnäollessani ja sopivan tiukka ilman minua ;) 

Tämän jälkeen suuntasin kaasu pohjassa Nakkilaan, vuorossa oli Rockyn silmätarkastus, edellinen olikin jo mennyt "vanhaksi" tämän vuoden huhtikuussa. Tarkastavana eläinlääkärinä toimi Heikki Nurmi. Rockyn silmätarkastuksen tulos: OK, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia! Eli terveet silmät Rockylla tälläkin kerralla! :)) Silmätarkastuksen yhteydessä kävimme vähän "kylillä" kävelemässä ja paljon tuli vieraita koiria nähtyä sekä todettua, että Rocky tunnistaa hyväntuoksuiset tytöt jo kaukaa!.. :D Rockylla on nuorempana ollut usein "asiaa" muille uroksille, nyt vajaa 4v iässä Rocky alkaa olla sen verran itsetietoinen kaveri, ettei vieraille uroksillekaan enää tarvitse "jutella" :) On se Rocky sellainen Mammanmussukka! 

Silmätarkastuksen jälkeen ajelin Rockyn kanssa kotiin ja otimme Xena-prinsessan myös kyytiin ja jatkoimme matkaa Noormarkkuun Miran luokse :) Rockyhan on nyt jonkun aikaa ollut hyvin kiinnostunut tyttärensä tuoksuista, joten ajattelin vielä tässä vaiheessa onnistuvan ainakin yhdet leikkitreffit molempien kanssa! :D Rocky oli taas ihan taivaassa Miran luona, ensin piti haistella lempityttöystävää Nannia, sitten Hildaa oikein kunnolla ja Xena-tytärtä myös.. Viime kerralla Rockyn mielestä Nanni oli se nr. 1, kuten ennenkin ;) Mutta tällä kerralla vei Hilda voiton! :D Joten odottelemme sekä Hildan että Xenan juoksuja alkaviksi lähiviikkoina.. Miran luona tuli myös keskusteltua tiibetinmastiffeista useamman ihmisen voimin, kiitos seurasta! :)

Lopuksi vielä kävimme pikavisiitillä Xenan 1. kodissa. Xena pääsi rapsuteltavaksi ja Rocky haistelemaan vielä yhtä hyväntuoksuista tyttöä! Voi sitä kuolan määrää.. Rocky on kyllä jännä, kun se ei herkuista pahemmin kuolaa, mutta (hyväntuoksuisista) tytöistä sitten senkin edestä! :D Takaisin kotona olimme n. puoli kymmenen illalla, Rocky ja Xena menivät samantien nukkumaan, ja taitavat nukkua huomisenkin päivään lenkkiin asti! :D 

Kuvia ei valitettavasti tullut tälläkään kerralla otettua, ei missään vaiheessa tänään! Oli niin kiire koko ajan ja "vara-kamera" oli jossain hukassa, kun sitä aamupäivällä yritin etsiä. Ensi viikolla elokuu vaihtuu jo syyskuuksi.. Xena on myös syyskuussa asunut meillä vuoden, jo vuoden ihana Xena-prinsessa ♥ on ilahduttanut meitä ja Rocky-isäänsä! Nopeasti se aika kuluu! :) Syyskuussa on tosiaan luvassa kaikenlaista: näyttelyitä, terveystuloksia ja pari "pientä" projektiakin, joista luvassa lisätietoja myöhemmin! ;) 

Ennen tätä kiireistä päivää oli myös muutama haikeampi päivä, kun tuli taas kova ikävä rakasta Möda-poikaa :( Möda oli ainutlaatuinen ja niin suloinen poika! Niin erilainen kuin nämä muut.. Mutta niinhän se on, jokainen koira on omanlaisensa, erityisellä tavalla niin ihana ja rakas!  Mödaa muistellen ja talvea odotellessa.. 


modaamuistellenelokuu.jpg
23.8.2012

Tämän viikon piti mennä lomaillessa, mutta näköjään suunnitelmat tuppaa aina saamaan uuden käänteen! ;) Ihan kiva silti on töissäkin monen vapaapäivän välissä pyörähtää, muutenhan sitä vallan tylsistyisi kotona, minä ainakin! :D Mitään suurempaa tiibetinmastiffi-tapaamista en ole vielä saanut järjestettyä, sen verran nämä yllättävät työpäivät sotkivat suunnitelmia, mutta eiköhän sellainen tässä parin viikon sisällä saada järjestettyä! Paitsi, minun tuurillani nämä tyttösten juoksut alkavat sitten sotkemaan suunnitelmia.. :D 

Alkuviikosta pidimme pikaiset "pentutreffit" Miran luona, paikalla oli Miran koirien lisäksi Mila-tyttö ja Bosse-poika, sekä Xena-prinsessa myös. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti taas muutamaksi päiväksi, Xenakaan ei enää samalla tavalla viitsinyt "pentujen" kanssa painaa, kuin keväällä ja alkukesästä. Taitaa mamman prinsessa vaan aikuistua kovaa vauhtia :) Kamerakin jäi kotiin tuolla kertaa, puhelimella nappasin yhden kuvan tytöistä (Hildasta ja Xenasta) ennen loppuriehumista:

g20.8tytotmiralla.jpg

Kuvailut saattavat nyt muutenkin jäädä vähemmälle, koska punainen pikkukamerani on hajoamassa :( Toinen kamera löytyy, mutta se on todella huono, kai sillä pitää toistaiseksi pärjätä, kunnes löydän uuden pienen hienon punaisen kameran ;) Kuvista tulikin mieleen, että olen poistanut vuoden 2011 päiväkirjan alusta linkin blogiin, josta pystyi lukemaan poikien ja Xenan kuulumisia ennen näiden (uusien) kotisivujen avaamista. Tämä siksi, koska vuodatuksen blogeihin tuli jotakin häiriötä kesällä ja siitä johtuen muutaman viime vuoden kaikki kuvat katosivat :( Blogia oli tympeä lukea ilman kuvia, joten päätin poistaa blogin kokonaan.

Lähiviikkoina on luvassa tosiaan lisää terveystutkimuksia, toivottavasti se suurempi TM-tapaaminen ja näyttelyitä ihan kiitettävä määrä. Lisätietoja em. asioista sekä kuulumisia luvassa viimeistään ensi viikolla! :) 

Tässä vielä yksi kuva sängynvaltaajista tältä aamulta (isä edessä ja tytär takana):

g23.8sangynvaltaajat.jpg


17.8.2012

Taas on viikko vierähtänyt koiralun ja töiden parissa :) Tässä kaksi kuvaa Xenasta ja Rockysta (taitaa ensimmäisessä Mammakin näkyä ;)) kotipihassa viime viikonlopulta:

fmussutkotona2withmamma.jpg

fmussutkotona1.jpg

Viikonloppuna menimme taas Miran luokse, tällä kertaa lähinnä näyttelytreenien merkeissä (meidän "porukkaa" näkeekin ensi kuussa paljon näyttelyissä ;)) sekä "pentujen" punnitus- ja mittausmielessä. Toki ensin piti vähän leikkiäkin, jopa Bosse innostui leikkimään Xenan kanssa oikein kunnolla, harmi ettei kamera ollut pysyä perässä eikä kuvia tullut varsinaisista leikeistä napsittua enempää :/ Hilda nyt leikkii aina kaikkien kanssa :D Tässä muutama kuva Miran luota, mukana myös pari kuvaa Xenasta yksinään, prinsessa vahtipuuhissa sekä pääpotretti:

f11.8miralla1.jpg

f11.8miralla2.jpg

f11.8miralla3.jpg

f11.8miralla4.jpg

f11.8miralla5.jpg

f11.8miralla6.jpg

Hildakin tosiaan piti punnita ja mitata uudelleen, koska näytti jo Miran toista tiibetinmastiffinarttua Nannia korkeammalta.. Ja kyllä, mittaustulokseksi saimme 66cm ja painoksi 40kg! :D Sen verran tulokset ihmetyttivät, että moneen kertaan piti niitä varmistella.. Hetken kuluttua tarvitsee varmaan alkaa jo odotella Hildan 1v rokotuksia, kun ei tyttöä jaksa enää kotipunnita ;) Tässä vielä tytöistä uudet seisotuskuvat samalta viikonlopulta:

fhildauusipikkukuva.jpg

fxenauusipikkukuva.jpg

Tällä viikolla on ollut enimmäkseen ohjelmassa lenkkeilyä, yhdessä ja erikseen Mussujen kanssa. Rockyn kanssa ihania pitkiä ja rauhallisia päiväkävelyitä, Xenan kanssa astetta vauhdikkaampia hölkkälenkkejä :) Koirakavereiden kanssa järjestämme taas ensi viikolla joku päivä "tapaamisen", luultavasti Miran luona Noormarkussa. Näillä näkymin saamme lähiaikoina myös muita suhteellisen lähellä asuvia "uusia" tiibetinmastiffeja mukaan tänä syksynä! Jos olen jollekulle unohtanut mainita, että mukaan vaan (soitto tai viesti minulle ensin, yhteystiedot löytyy täältä), niin tulkoon se sitten nyt mainittua! :) Mikäs sen mukavampaa kuin vaihtaa porukalla kuulumisia ja vinkkejä koirien leikkiessä ;) ..tai sitten nukkuessa! :D 

Pentuja-sivulle lisäsinkin jo aikaisemmin, että etsin mahdollisesti myös toiselle ulkomaiselle urospennulle sijoitus- tai yhteisomistuskotia! Kyseessä on ensi talveksi 2012-2013 suunniteltu eri yhdistelmä (kuin Rocky x Z'jana Belgiassa) Keski-Euroopassa. Pennun hinta sekä hankintakulut (lennot, rahtimaksu, jne.) menisivät puoliksi. Kyselyt mieluiten elokuun aikana puhelimitse tai sähköpostitse! 


10.8.2012

Jälleen on noin viikko vierähtänyt viime kirjoituksesta tänne päiväkirjan puolelle. Muuten olenkin lisäillyt tuloksia ja muita samaan tahtiin, kun niitä on tullut. Tässä heti alkuun yksi kuva Rockysta ja Xenasta, jonka otin melko pian viime päivityksen jälkeen aurinkoisena päivänä:

e1.8xenarocky.jpg

Viikko sitten perjantaina tosiaan suuntasin Xenan kanssa Miran luokse. Xena ja Hilda kokivat taas iloisen jälleennäkemisen painimisen merkeissä :) Sitten oli vuorossa Hildan punnitus ja mittaus, 7kk-päivän kunniaksi. Olimme jo etukäteen huomanneet, että kovasti Hilda on taas kasvanut, mutta tulokset olivatkin sitten hieman erilaiset mitä kuitenkin olimme odottaneet.. Hilda-"pennulla" 7kk:n iässä korkeutta n. 65cm ja painoa reilu 38kg :D Aikas iso tyttö! Nyt Hilda on selkeästi silti hidastanut korkeuskasvuaan ja runkoa alkanut "rakentaa". Se pää ja turkki tulevat sitten viimeisenä ;)

Lauantaina suuntasimme tyttöjen kanssa Nokian ryhmänäyttelyyn, jossa oli tuomarina Hilkka Salohalla. Hilda esiintyi kehässä 1. kertaa ja ainoana narttupentuna. Harjoitusta tyttö vielä tarvitsee, mutta oikein hyvin meni silti ensimmäinen kerta kehässä! Ja tuloksena PEK1, KP, VSP-PENTU! Hienoa Hilda ja Mira! :)) Tämän jälkeen menin Xenan kanssa kehään, nuorten luokassa oli yhteensä kaksi narttua. Xena esiintyi tavanomaiseen tapaansa hienosti, tuloksena NUO-EH, NUK1 :) Kehän jälkeen Xena saikin paljon rapsutuksia eräältä pikkutytöltä, joka aivan ihastui pörröturkkiseen Xenaan! Siinä "prinsessat" sitten vaihtelivat pusuja ja haleja :) 

Näyttelypäivän jälkeen tytöt pääsivät vielä lampeen uimaan. Siellä oli kahden vesipedon mielestä niin mukavaa, että alkoivat oikein kunnolla leikkimään ja painimaan vedessä :D Lopputuloksena Hilda hyppäsi Xenan päälle siten, että Xena upposi ihan kokonaan veteen... Oli siinä itsellä naurussa pidättelemistä! :D Xena kyllä tuntuu jäävän kakkoseksi noissa painileikeissä jo, kun "pentu" alkaa olla niin paljon isompi. Hyvin tytöt tulevat ainakin vielä juttuun, paita ja peppu ;) 

Tässä muutama kuva viikonlopulta Miran luota:

e4.8tytot1.jpg

e4.8tytot2.jpg

e4.8hildavsp-pentu.jpg

Sunnuntaina sainkin älynväläyksen, että pesen Rockyn nyt, kun se päätti toistamiseen tiputaa pohjavillaa! Rocky ei oikein arvostanut tätä älynväläystäni, mutta tulipahan poika pestyä. Turkista tuli ihanan pöyheä ja puhdas, edes hoitoaine ei saanut siitä pehmeää ;) Rockylla kun on todella karkea, oikeanlainen turkki. Oli hieman tuulinen, aurinkoinen päivä ja Rocky kuivui muutamassa tunnissa melkein kokonaan, vaikka vaahdotin ja puunasin sen ihan läpikotaisin. Sitten kun Rocky oli lähes kuivunut, hain innoissani kameran ja ajattelin saavani tosi hyviä kuvia Rockysta... Niin eikös herra ollutkin mennyt vähän hiekkaan ja havunneulasiin kieriskelemään :D Noh, ainakin yritin :) 

Tässä muutama kuva Rockysta ja Xenasta sunnuntailta:

e5.8rocky1.jpg

e5.8rocky2.jpg

e5.8rocky3.jpg

e5.8mussut1.jpg

e5.8mussut2.jpg

e5.8mussut3.jpg

e5.8mussut4.jpg

e5.8mussut5.jpg

Maanantaina olikin sitten vuorossa ikäviä uutisia :( Yksi Rockyn parhaista pentukavereista, samanikäinen labradoriuros Laku oli kuollut. Laku oli aivan ihana poika, tuli toimeen kaikkien kanssa! Jopa Möda hyväksyi Lakun aina, vaikkei vieraista koirista enää pitänytkään pentuajan jälkeen, Laku oli poikkeus. Lakuhan oli meillä hoidossa viime syksynä n. viikkoa ennen Xenan juoksujen alkamista. Silloinkaan ei ollut mitään ongelmaa Rockyn ja Lakun välillä, Laku tiesi paikkansa. Aina niin iloinen ja energinen poika! Kovasti voimia Lakun perheelle suureen suruun.. :(

Tässä yksi kuva kolmesta pojasta yhdessä, otettu toukokuussa 2010 (Laku ja Rocky n. 1,5v ja Möda-pentu 4kk):

rip_laku_pojat_15v_lonttipentu_4kk.jpg

Tiistaina olikin vuorossa ennaltasovitusti vähän iloisempaa menoa: TM-treffit Miran luona! Olin jo etukäteen ottaa Rockyn tällä kertaa mukaan. Kesäkuussa Rockyn mielestä Hilda oli vielä ihan kamala liian energinen pentu ja toivoin kovasti, että Rocky jo Hildaan tykästyisi... Ja kyllähän se toive toteutui, Rocky rakastui Hildaan! :D Tosin Nanni (Dar Shing Nalendra) oli edelleen se Rockyn suurin rakkaus numero 1 ;) Joanna oli myös Bossen (Dar Shing Buram) kanssa paikalla, hienosti tulivat pojatkin juttuun keskenään :) Ja meno oli NiiN rauhallista siihen verrattuna, kun Xena on ollut mukana.. :D Ja jos Xena "jäi pieneksi" pentuihin verrattuna kesäkuussa, onkohan Rockyn vuoro sitten syyskuussa..? :D Kuvat tiistailta löytyvät TÄÄLTÄ (klikkaa linkkiä).

Tässä muutama kuva tännekin: 

e7.8miralla1.jpg

e7.8miralla2.jpg

e7.8miralla3.jpg

e7.8miralla4.jpg

e7.8miralla5.jpg

e7.8miralla6.jpg

Kyllä maittoi Rocky-pojalle uni seuraavana päivänä ;) ja itseasiassa vielä sitäkin seuraavana päivänä! :D Tänään ajattelin pitkästä aikaa viettää hieman laatuaikaa Mussujen kanssa ja kävinkin kummankin kanssa ihan kahdestaan lenkillä :) Ensin oli vuorossa hyvin, hyvin rauhallinen lenkki Rockyn kanssa. Rocky löntysteli rauhalliseen tahtiin eteenpäin, merkkaili ja kuoputteli heinikko pöllyten ;) Ja löytyi muutamat hyvät tyttöpissatkin.. :D Puolen välin jälkeen Rocky oli sitä mieltä, että voisi jäädä nukkumaan pienet päiväunet erään naapurin pihatien päähän (Rockyn ollessa nuori poika tämä naapuri usein jutteli pitkän tovin aina ohikulkiessamme). Jotta poikaan sai vähän vauhtia, hölkkäsimme viimeisen kilometrin. Rockyn kanssa on oli hölkätä, se juoksee hidasta ravia kauniisti vierellä. Sitten olikin seuraavaksi vuorossa muutamaa astetta energisempi lenkki Xenan kanssa! Xena oli koko lenkin ajan todella innoissaan, meni edelläni hihna hieman kireänä ja välillä vilkuili taakse päin "Mihin Mamma sitten mennään??" :D Xena ei paljoa haistele lenkillä, täyttä vauhtia vaan eteenpäin, toki pari kertaa piti pysähtyäkin. Alun hölkkäämisen jälkeen Xenallakin vauhti hidastui sen verran, että hihna pysyi löysänä. Kotona kiiruhdin kiireen vilkkaa sohvalle huilaamaan moisen kävelyurakan jälkeen :D Ja ihanat Mussukat tulivat tyytyväisinä molemmat sohvalle makaamaan, Rocky oikealle puolelleni ja Xena vasemmalle! 

Tällä viikolla olisi vielä hieman ohjelmaa.. Lenkkeilyä vaihtelevassa maastossa ja leikkimistä koirakavereiden kanssa. Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa siis lähiaikoina taas! :) Rockyn eläinlääkäriaika pitäisi varata ensi viikolla, kun suunniteltua aikaa piti siirtää. Eiköhän se elo-syyskuussa ole, kuten on suunniteltu :) Niin juu, Xenan juoksuakin odotan alkavaksi ensi kuussa, sen verran kiinnostunut on Rocky tyttärestään ollut ;) Xenalla onkin jo uudet pinkit juoksupöksyt odottamassa :D Xenalle on muuten sulhanenkin löytynyt, lisätietoja tulossa myöhemmin. 2.8.2012

Kiirettä on taas pitänyt, tässä kuitenkin hieman uudempia kuvia ja kuulumisia heinäkuun lopulta, viime viikon osalta ensin. Rocky päätti tiputtaa sitten uuden nopeasti kasvattamansa pohjavillan ja on melkoisen kalju poika tällä hetkellä :D Pääliskarva on kuitenkin pidempää kuin aiempina vuosina, kaulus on muhkea ja häntä sekä housutkin tallella. Xena on myös pikku hiljaa alkanut kasvattaa uutta pohjavillaa, juuri sopivasti ennen syksyn näyttelyitä! :) Tässä muutama kuva alkuviikolta Rockysta ja Xenasta:

brocky1.jpg

brocky2.jpg

bxenarocky.jpg

Sitten olikin vuorossa pitkä metsälenkki Hiittenharjulla Rockyn ja Xenan kanssa, jonka jälkeen menin vielä Xenan kanssa vanhempieni luokse kylään. Kuvailin Xenaa äitini kauniissa puutarhassa joen rannalla ja Xena kävi uimassakin muutamaan kertaan. Kiitos äidilleni myös parin kuvan ottamisesta minusta ja Xenasta yhdessä! :) Tässä kuvia siltä päivältä, ensin metsästä ja sitten vanhempieni luota:

crocky1.jpg

crocky2.jpg

cxena1.jpg

cxena2.jpg

cxena3.jpg

cxena4.jpg

cxena5.jpg

cxena6.jpg

cxena7withmamma.jpg

cxena8withmamma.jpg

cxena9.jpg

cxena10.jpg

Ja tässä vielä loppuviikolta muutama kotipihassa ottamani kuva Rockysta ja Xenasta (Xenalla oli tosi hauskaa vesiletkun kanssa): 

drocky.jpg

drockyxena.jpg

dxena1.jpg

dxena2.jpg

dxena3.jpg

dxena4.jpg

dxena5.jpg

Lauantaina olin kehäsihteerinä Porin KV-näyttelyssä, kävin hakemassa Xenan kotoa ja suuntasimme Miran luokse Noormarkkuun yöksi. Hildalla ja Xenalla oli oikein hauskaa, kuten yleensä. Ne ovatkin oikein paita ja peppu yhdessä! :D Kuvia ei tällä kertaa otettu, seuraavalla kerralla sitten taas :) Sunnuntainakin oli kehäsihteerinä Porin KV-näyttelyssä ja Xena esiintyi omassa kehässään Heidin esittämänä! Xenan tulos (loppujen lopuksi) NUO-ERI, NUK1. Kiitos Miralle, Heidille ja Joannalle kun veitte Xenan näyttelyyn ja kehään ja tosi hyvällä tuloksella! :) Xenan Saga-mummo oli näyttelyssä myös ja hienosti ROP sekä ROP-VET! Onnea Vernalle ja Sagalle! :)) Itse en mummoa ja pojantytärtä yhdessä nähnyt, mutta kuulemma samaa näköä oli havaittavissa, kuten olin arvellutkin :) 

Tämä viikko on mennyt pitkälti töissä, huomenna perjantaina Hilda täyttää jo 7kk! Tämän kunniaksi menemme Xenan kanssa taas yökyläilemaan ja yritämme saada Hildasta uudet mitat otettua myös :) Sekä yhteiskuvia paidasta ja pepusta! :D Lauantaina suuntaamme Nokian ryhmänäyttelyyn tyttöjen kanssa. Hilda esiintyy 1. kertaa pentuluokassa ja Xena jatkaa nuorten luokassa. Uusia kuvia ja kuulumisia luvassa ensi viikolla, joka onkin muuten lomaviikkoni! :))


23.7.2012

Perjantai-iltana olin kirjautumassa Kennelliiton omakoira-palveluun sillä mielellä, että Xenan lausuntoja joutuu odottamaan ensi viikkoon, mutta josko sitä vielä kävisi katsomassa vaikka kello olikin jo paljon.. Sydän oli jättää lyönnin väliin huomatessani, että "terveyslausunnot"-teksti ei ollut enää punaisella, kuten aikaisemmin!.. Ja tosiaan, siellä oli aivan loistavia uutisia! Rockyn lausunnon (B/B, 0/0) yläpuolella näkyi Xenan lausunto, joka oli täsmälleen sama kuin isällään! Eli Xenan terveystulokset kuuluvat nyt kokonaisuudessaan näin: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät lievä distichiasis (18.1.2012), polvet 0/0 ja selkäranka kuvattu terveeksi! :)) Todella tyytyväinen olen tuloksiin! Samantien piti soittaa Xenan kasvattajalle ja infota tytön hienot tulokset :) Ja Rockyn kasvattajallekin myös, olihan kyseessä ensimmäiset terveystulokset Rockyn pennulle! Lisää Rockyn pentujen terveystuloksia odotettavissa tässä puolen vuoden sisällä, kunhan nuo uroksetkin isänsä tavoin hitaasti kasvavat ja kehittyvät ;) 

Xenan terveyden ollessa kohdillaan, kuten myös rakenteen ja luonteen (vaikka Xena vielä keskeneräinen onkin), voin onnellisena ilmoittaa että Xenan varalle on pentusuunnitelmia! :) Ne ovat jo pitkään olleet suunnitteluasteella ja sillä tasolla jatkavat vastaisuudessakin siihen asti, kunnes löydän omat kriteerini täyttävän uroksen, joka ei ole Xenalle lähisukua. Tai siis, itseasiassa niitä uroksia pitäisi olla mieluiten useampi, että on sitten varaa valita ;) Joten siinä meneekin sitten aikaa.. :D Katsotaan mitä syksy ja talvi tuovat tullessaan, kun osa käy terveystutkimuksissa ja osa saa lisää pentuja :) Xenan sulhanen tulee mitä luultavimmin olemaan tuonti- tai ulkomainen uros. Täältä voi lukea omia mietteitäni tiibetinmastiffien jalostuksesta (sivu on vielä keskeneräinen). Mietteitäni lukiessa kannattaa muistaa, että ne tosiaan ovat omia mielipiteitäni ;)

Yritän lähiaikoina päivittää Rockyn, Xenan ja Hildan omilla sivuilla olevat "luonne"-osiot. Niitä en nyt hetkeen ole päivitellyt ja osittain ne sisältävät jo hieman vanhentunuttakin tietoa. Tällä viikolla olisi luvassa vähän töitä ja paljon vapaapäiviä = paljon koirailua! :D Uusia kuvia ja kuulumisia luvassa viimeistään ensi viikolla :)


22.7.2012

Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä päivästä, jolloin menimme Mödan kanssa viimeisen kerran eläinlääkäriin, jossa Möda rauhoitettiin ja tutkittiin viimeisen kerran. Tasan vuosi sitten Mödan maatessa sylissäni halasin niin rakasta pentupoikaa viimeisen kerran, jonka jälkeen Möda lähti viimeiselle matkalleen jättäen jälkeensä monia surevia ihmisiä, suuren tyhjän aukon sydämeeni ja paljon myös ihania, korvaamattomia muistoja. Möda oli meille niin rakas, erityinen pentupoika, josta luopuminen oli todella kova paikka. Se päätös, jonka tein vuosi sitten, oli tähänastisen elämäni raskain päätös. Samalla kuitenkin tiedän, että se oli ainoa oikea päätös Mödan kannalta. Sen ei enää tarvinnut kärsiä kivuista, eikä enää rajoittaa niin energisen pentupojan menoa. Möda rakasti leikkimistä, "isoveljeään" Rockya ja oman perheen ihmisiä yli kaiken. Möda heilutti häntää melkein jokaiselle, se oli todella ihmisystävällinen ja ainutlaatuinen tiibetinmastiffi. Mödalla oli usein silmissä melkoisen vekkuli ilme, mutta katsoessani viimeisiä ottamiani kuvia Mödasta huomaan, että Mödan silmissä oli myös viisas ja rauhallinen katse, jota emme vielä monesti ehtineet näkemään. Möda oli, ja tulee aina olemaan, maailman paras pentupoika ja säilyy ikuisesti sydämissämme 

Vieläkin lähes aina Mödaa ajatellessani ja Mödasta kirjoittaessani, nousevat kyyneleet silmiin. Vaikka vuosi on kulunut, ikävöin edelleen Mödaa todella paljon. Möda oli hyvin erilainen poika kuin Rocky, ja opetti minulle myös paljon, juuri erilaisuutensa vuoksi. Mödan kuoleman jälkeen olen myös suhtautunut eri tavalla tiibetinmastiffien ristisideongelmiin ja niiden kautta yrittänyt myös selvittää tarkemmin muita tiibetinmastiffeilla esiintyviä sairauksia, jotka noin suuresti vaikuttavat koiran jokapäiväiseen elämään ja jalostuksen kannalta myös koiran alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Kunhan tulee sopiva hetki, kirjoitan mietteitäni em. asioista myös tänne kotisivuille. Suuri kiitos kaikille ystävilleni ja poikien kasvattajille, jotka ovat kuunnelleet, tukeneet ja auttaneet käsittelemään Mödaan liittyviä asioita. Kyllä tämä tästä, pikku hiljaa. Onneksi on myös paljon ihania ja kullanarvoisia muistoja Mödasta, jotka säilyvät aina! ♥ 

Tässä vielä toukokuulta 2011 kaksi kuvaa; Rocky hoitamassa rakasta Mödaa sekä yksittäiskuva Mödasta:

070pojat2011toukokuu.jpg

070moda2011toukokuu.jpg

Kunhan selviän tästä raskaasta päivästä, Mödan kuoleman 1. vuosipäivästä, kirjoittelen Rockyn ja Xenan kuulumisia tännekin. Ne onneksi ovat pelkästään positiivisia!  ♥19.7.2012

Olen ollut lähiaikoina monesti yhteydessä Belgiaan Katiaan ja ensi talven pentusuunnitelman käytännön asiat alkavat hahmottua :) Pentuja / Puppies -kohtaan olen lisännyt hieman lisää tietoa pentueesta suomeksi, sekä linkin Z'janan kuva-albumiin. Loppukesän aikana työstän valmiiksi "Pentuinfo" -osion Katian ja minun mietteiden mukaan. Katia on nyt myös alkanut ottaa alustavia varauksia pennuista vastaan. Katialta voi tiedustella pennuista englanniksi tai ranskaksi, minä toimin yhteyshenkilönä suomenkielisille tiedusteluille (ks. yhteystietoni täältä). Suomeen on tulossa yksi tai useampi pentu. Mutta tosiaan, lisätietoja ilmestyy sitten vähän myöhemmin :) 

Tässä vielä kuva tulevista vanhemmista Rockysta ja Z'janasta:

rocky__zjana.jpg

Sunnuntaina menin Xenan kanssa Poriin match showhun, siellä tapasimme Joannan ja Bosse-pojan (Dar Shing Buram 6,5kk). Bosse oli oikein valloittava tapaus ja suorittikin tuolloin ensiesiintymisensä kehässä. Olin ensin pentukehässä Bossen kanssa tuloksena PUN1 ja sen jälkeen Xenan kanssa aikuisten kehässä tuloksena PUN ilman sijoitusta. Se olikin kuuma, mutta mukava päivä! Kiitos Joannalle mätsäriseurasta! :) Tässä kaksi kuvaa Xenasta uuden "poikaystävänsä" kanssa: 

070matsari1.jpg

070matsari2.jpg

Tulipa tuossa joku päivä kuvailtua Rockya ja Xenaakin, kun olivat vahtipuuhissa. Tässä muutama kuva isästä ja tyttärestä vahtimassa:

070rocky1.jpg

070rocky2.jpg

070xena1.jpg

070xena2.jpg

Kuten kuvista näkyy, on Rocky päättänyt jatkaa pohjavillan tiputtamistaan, kun tuli vähän kuuma runsaan uuden pohjavillan kanssa.. Näyttää siltä, että kaikki ei kuitenkaan lähde ja samaan aikaan kasvaa pitkää uutta pääliskarvaa ja alkaa Rockylla jo olla villahousutkin ;) Xena on maltillisesti pysynyt kesäturkissa, viime viikolla huomasin että sekin on hyvin hiljalleen alkanut kasvattaa uutta pohjavillaa, juuri sopivasti ennen loppukesän ja syksyn näyttelyitä! ;) Xenan lonkka- ja kyynärkuvista odottelemme edelleen lausuntoa Kennelliitolta, siellä tuntuu olevan ruuhkaa nyt loma-aikana. 

Tässä vielä lopuksi yksi yhteiskuva Xenasta ja Rockysta alkuviikolta: 

070mussut.jpg


14.7.2012

Eilen oli taas pitkästä aikaa pentupainit Miran luona, tällä kertaa prinsessojen kesken :) Kaikki kuvat löytyvät täältä kansiosta: PRINSESSAPAINIT (klikkaa kansion nimeä).

Tässä heti yksi kuva  tännekin kolmesta prinsessasta, Hilda 6kk 1vk & Mila 6kk 2vk & Xena 18kk:

07tytot1-heinakuu.jpg

Aluksi tytöille tuli pieni rähinä, jonka jälkeen leikit sujuivat hienosti! Tyttöjen viime näkemisestä oli aikaa kaksi viikkoa, hirmuisesti olivat "pikkutytöt" kasvaneet siitä! :O Nyt Hilda-koipeliini on korkein tytöistä, Mila ja Xena hyvin samankorkuisia. Xena on tytöistä varmasti kevyin ja jompi kumpi "pennuista" on painavin :D Niin ne vaan kasvaa.. Olihan Xenalla sentään eniten turkkia ja pisimmät prinsessa-silmäripset ;)

Tässä vielä muutama kuva prinsessoista eiliseltä: 

07tytot2-heinakuu.jpg

07hildajaxena1-heinakuu.jpg

07hildajaxena2-heinakuu.jpg

07hildajaxena3-heinakuu.jpg

Pitihän tytöistä seisomiskuvatkin ottaa, tässä Hildan poseeraus:

07hilda-heinakuu.jpg

Tässä yksi ihana kuva Hildasta ja Xenasta yhdessä (tutkitaan saiko toinen samaa herkkua):

07hildajaxena4-heinakuu.jpg

Kyllä oli Xena väsynyt tuon vierailun jälkeen! Ei jaksanut Rocky-iskääkään yhtään kiusata.. :D Tänään taas virtaa riitti, kuten yleensä :) Kennelliitosta tuli tällä viikolla lasku Xenan lonkka- ja kyynärkuvien lausunnoista. Se oli odotettu lasku, joka menikin heti maksuun ;) Tuloksia odotellessa! 

Tässä vielä lopuksi Xena ja Rocky-isä tänään kuvattuina:

07xenajarocky-heinakuu.jpg


5.7.2012

Tänään koitti vihdoinkin Xenan kuvauspäivä! Kovasti sitä on odotettu ja jännitetty.. Xenan koko selkäranka kuvattiin täysin terveeksi, toiveestani myös polvet (0/0) kuvattiin ja todettiin terveiksi. Kyynäristä ja lonkista otettiin viralliset kuvat. Eläinlääkärin arvion mukaan kyynärät ovat puhtaat, mutta lonkista saattaa tulla sanomista. Xenan lonkkamaljat ovat hieman liian matalat ja lonkkamaljojen sekä reisiluun pään väliin jää vähän ilmaa. Kaikki pinnat kuitenkin olivat siistit ja lonkat kuitenkaan eivät ole löysät, vaan melko tiiviit. Joten kennelliiton lausuntoa odotellessa.. 

Pyysin eläinlääkäriä myös tsekkaamaan Xenan silmät (tammikuussa kaksi ylimääräistä silmäripseä molemmissa silmissä), nyt näkyi yksi ylimääräinen ripsi toisessa silmässä, jonka eläinlääkäri nyppäsi pois. Ripsi oli varsin lyhyt, joten se ei ainakaan vielä ollut vaivannut Xenaa. Ylimääräiset silmäripset ovat sellaisia, että niitä tippuu ja tulee lisää muutenkin. Katsotaan sitten miltä Xenan silmät näyttävät parin vuoden päästä, kun seuraava silmätarkastus on ajankohtainen.

Xena sai myös passin, josko me lähdettäisiin ulkomaillekin näyttelyihin jossakin vaiheessa :) Niin hienosti ja kevyesti Xena kun esiintyy. Tässä vielä yksi kuva mamman prinsessasta:

xena.jpg


4.7.2012

Ja sitten tulikin heinäkuu :) Huomenna onkin jännittävä päivä, jota on odotettu! Nimittäin Xenan kuvaukset. Xenalta kuvataan lonkat, kyynärät, selkä ja polvet. Rockylta kuvataan myös syksyllä seuraavien rokotusten yhteydessä selkä ja polvet. Mielestäni on tärkeää tietää, että kaikki on kunnossa, varsinkin tulevaa jalostuskäyttöä ajatellen. Xenan viralliset tulokset lonkkien ja kyynärien osalta tulevat kennelliitolta varmaankin kahden viikon sisällä.

Hilda täytti eilen jo 6kk, nopeasti on aika mennyt! Mira punnitsi ja mittasi tyttösen, korkeutta n. 63cm ja paino 33,5kg puolen vuoden iässä. Aikamoinen tyttö :) Tässä uusi kuva Hildasta eiliseltä, kiitos kuvasta Miralle! :)

hilda6kk.jpg

Loppukesän ja syksyn suunnitelmiin kuuluu muutamia näyttelyitä tyttöjen kanssa, Rockyn silmätarkastus, rokotukset ja kuvaukset (kuten aikaisemmin jo mainitsin). Matkakuumekin puskee päälle, mutta katsotaan sitten vähän myöhemmin, jos siihen saisi helpotusta :) 

Rocky ja Xena on suojattu punkkeja vastaan tänä kesänä Exspotilla. Niille se on sopinut hyvin, mutta kaikille se ei sovi. Osa koirista voi saada allergisen reaktion punkkientorjuntaliuoksista, joten olkaahan varovaisia niiden kanssa! 

Tässä kuvia eiliseltä Rockysta ja Xenasta, yhdessä ja erikseen: 

rocky1.jpg

rocky2.jpg

rocky3.jpg

rocky4.jpg

xena1.jpg

xena3.jpg

xena2.jpg

mussut1.jpg

mussut2.jpg

mussut5.jpg

mussut4.jpg

mussut3.jpg

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille oikein mukavaa kesää! :) Heinäkuun kuulumisia lisää Xenan kuvausten jälkeen!


Kesäkuu

Kesäkuu oli ja meni, ja kiirettä piti :D Kesäkuussa tapahtui kaikenlaista, tässä lyhyesti lähinnä kuvien kera kesäkuun kuulumiset :)

Kesäkuun alun työkiireiden jälkeen pidimme pienet pentupainit Miran luona Noormarkussa 8.6. Mukana tietysti Hilda (Hilda Rocky Grove du Domaine de Toundra) sekä Mila (Royaldog's Family Angel) ja Xena (Dream Chaser's Cuddly Girl of Rocky). Pennut Hilda ja Mila olivat tällöin reilun 5kk:n ikäisiä ja Xena 17kk. Kaikki tytöt punnittiin tuolloin ja kaikkien paino 30kg molemmin puolin. Hilda oli jo lähes tulkoon Xenan kokoinen. Xena alkoi tällöin omasta mielestään jo aikuistua, eikä enää leikkinyt pentujen kanssa niin paljon, komentaakin piti ensimmäistä kertaa :D

Tässä kuvia pentupaineista, yhdessä kuvassa myös Nanni (Dar Shing Nalendra). 

8.6_tytot1.jpg

8.6_tytot2.jpg

8.6_tytot3.jpg

8.6_tytot4.jpg

8.6_tytot5.jpg

Sitten työkiireet taas jatkuivat ja tuli otettua vain muutama kuva Rockysta ja Xenasta ennen juhannusta: 

20.6_rocky.jpg

18.6_rocky.jpg

18.6_xena.jpg

Juhannusaattona Rockyn ja Saijan pennut, Xena ja sisarukset täyttivät jo 18kk! Paljon onnea Rockylta Xenalle, Hipulle, Cara Mialle, Luckylle, Rexille ja Remulle!! :) Alla Rockysta ja Xenasta juhannusviikonloppuna otettuja kuvia.

22.6_rocky.jpg

24.6_rocky1.jpg

24.6_rocky2.jpg

24.6_rocky3.jpg

24.6_rocky4.jpg

24.6_rocky5.jpg

22.6_xena1.jpg

22.6_xena2.jpg

24.6_xena1.jpg

24.6_xena2.jpg

24.6_xena3.jpg

24.6_xena4.jpg

24.6_xena5.jpg

22.6_mussut.jpg

24.6_mussut1.jpg

24.6_mussut2.jpg

Kesäkuun lopussakin tuli kuvailtua Rockya ja Xenaa :)

28.6_rocky.jpg

29.6_rocky.jpg

29.6_xena1.jpg

29.6_xena2.jpg

29.6_xena3.jpg

29.6_xena4.jpg

Kesäkuun 30. päivä oli Suomen Tiibetinmastiffit ry:n järjestämä tiibetinmastiffien kesäpäivä Förbyssä, Särkisalossa. Me matkasimme sinne Heidin ja Miran kanssa, mukana pennut Hilda ja Mila sekä Xena. Paikalla oli mukavasti porukkaa ja oli kiva päästä näkemään vanhoja tuttuja sekä uusia tuttavuuksia! :) Xena oli innoissaan kaikista muista koirista, etenkin Milan äiti Oky (Skylit Laxmi) oli Xenan mielestä todella kiva, sekä kaikki pojat tietysti ;)

Kesäpäivä vietettiin enimmäkseen aurinkoisessa säässä, vasta loppua kohden alkoi satamaan. Ohjelmassa oli mm. näyttely- ja agilitykoulutusta, verijälkeä sekä tehtävärata. Xena esiintyi näyttelykoulutuksessa erinomaisesti ja meni myös hyvin muiden esittäjien kanssa. Agility ei oikein ollut Xenan mieleen, mutta muutamat esteet menimme silti. Xenan mielestä kohokohta oli se, kun tehtäväradalla vastaan tuli merenranta! Xenan mielestä oli todella kivaa päästä mereen polskuttelemaan! :D Myös tehtäväradan toisessa päässä olevat ojat piti kahlata läpikotaisin.. 

Tässä muutama kuva Xenasta, Hildasta ja Milasta Kesäpäivänä, osa kuvista on Miran ottamia :)

30.6_5.jpg

30.6_1.jpg

30.6_2.jpg

30.6_3.jpg

30.6_4.jpg

Matkan varrella minä jäin Xenan kanssa Harjavaltaan ja samalla Rocky sai pennut kylään :) Rocky oli jo portilla todella innoissaan nähdessä kaksi uutta, pientä tyttöystävää! Hilda oli myös niin innoissaan, että vinkuen antoi Rockylle tassua ja mielisteli isoa poikaa :D Rocky oli sitä mieltä, ettei pidä niin innokkaista pennuista.. Mutta rauhalliseen Milaan Rocky rakastui täysin! Eiköhän Rocky Hildallekin lämpene, kunhan tyttö hieman kasvaa ja rauhoittuu ;)

Vain yksi kuva tästä vierailusta onnistui edes jotenkuten, tässä Hilda mielistelemässä Rockya :D

30.6_6.jpg

Tässä taisikin tulla jo lähes kaikki kuulumiset kesäkuulta :)


30.5.2012

Uutisissa sanottiin, että luvassa on pitkä, kuuma kesä. Rockylle ainakin erityisen kuuma, koska poika alkaa jo olla melko hyvässä turkissa tiputettuaan talviturkkinsa tänä vuonna tavanomaista aikaisemmin. Rockyhan on sen aina tiputtanut alkukeväästä, mutta tänä vuonna karvanlähtö ajoittui Rockylla tammikuun lopusta maaliskuun alkuun ja kaikki pohjavillat sekä pääliskarva lähtivät uskomattoman vaivattomasti ja nopeasti. Xenalla ei ole ainakaan vielä niin kuuma kuin Rockylla, tänään löysin Xenasta vielä yhden pohjavillatupsun ja häntäkin näyttää siltä, että kun harjaan sen ensi viikolla näyttelypäivänä, lähtee siitä loputkin karvat :D

Xenalla on tosiaan yksi näyttely vielä luvassa, Salossa ensi viikon sunnuntaina ja sinne on ilmoitettu 3kpl tiibetinmastiffeja. Kesäkuun lopussa Xenalla on loput viralliset terveystutkimukset (ja vähän extraakin) ja näillä näkymin Xenan seuraava näyttely kuvausten jälkeen ajoittuisi heinä-elokuun vaihteeseen. Elokuun alussa Hildakin pääsee sitten näyttelykehään, vihdoinkin :)) Mira on Hildan kanssa käynyt jo monessa match showssa sekä näyttelykoulutuksessa, eli innolla odotamme Hildan pentuluokan näyttelyitä! Hildaa olen menossa katsomaan lähiviikkoina, kunhan kiireet helpottavat.. 

Vaikka on ollut kiire, lenkille olemme onnistuneesti ehtineet melkein joka päivä. Rocky pitää lenkillä käymisestä todella paljon, pääsee merkkailemaan ja tarkkailemaan lähiympäristöä. Rocky ei omassa pihassa kauheasti liikuskele, paitsi vahtitilanteissa. Rocky tykkää lähinnä nukkua päivät pitkät ja lenkki on kohokohta. Xena ei ole moksiskaan, jos lenkki jää väliin jonakin päivänä, koska se tykkää puuhastella ja liikkui omassa pihassa. Tosin sitten se saattaa keksiä omatoimisesti puutarhurin hommia :D Mutta se ei haittaa yhtään, koska itselläni ei ole aikaa saati mielenkiintoa varsinaisesti puutarhanhoitoon. 

Muutamaan kuukauteen eivät ole työvuoroni menneet yksiin Kennelrehun ja Vauhti-Raksun autojen saati teurastamon aukioloaikojen kanssa.. Tästä johtuen Rocky ja Xena ovatkin syöneey nyt pari kuukautta lähes pelkkää nappulaa, vain satunnaisesti lihoja/luita. Nappulamerkkiäkin olemme vaihtaneet samaan aikaan, nykyään meillä syödään Eukanubaa. Kyseinen ruoka on sopinut hyvin, kuten lähes kaikki muutkin, mutta sisältää myös nivelvalmisteita, joten niitä ei tarvitse erikseen antaa. MSM-jauhettahan meillä syödään muutenkin, mutta se käy hyvin yksiin muiden nivelvalmisteiden kanssa. 

Tässä kuvia lähinnä Rockysta viime viikolta, Rocky oli tällä kertaa kuvauksellisempi :) Xenalla oli niin paljon virtaa kyseisenä kuvauspäivänä, että melkein kaikki kuvat tärähtivät ja aurinkokin taisi häikäistä aika lailla :D 

epaivakirja30.5rocky1.jpg

epaivakirja30.5rockyjaxena.jpg

epaivakirja30.5rocky2.jpg

epaivakirja30.5rocky3.jpg

epaivakirja30.5rocky4.jpg

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille oikein hyvää kesää! Kesäkuussa ainakin päivityksiä tulee harvemmin kotisivuille. Rockyn ja Z'janan Belgian pentusuunnitelmia täydennetään pikku hiljaa. Ihan mukavasti ovat pennuista ja ylipäätään tiibetinmastiffista kiinnostuneet ihmiset ottaneet yhteyttä :) Mielelläni keskustelen tästä aiheesta, vaikka tuntitolkulla ;) Yhteydenoton voi tehdä sähköpostitse tai ihan soittamalla, yhteystiedot löytyvät täältä. Jos en vastaa, olen luultavasti töissä. Tällöin soitan yleensä seuraavana päivänä takaisin (teen enimmäkseen iltavuoroja). 


23.5.2012

Vihdoinkin hetki aikaa kirjoitella tänne päiväkirjaan :) Kiirettä on pitänyt sekä töiden että koiraharrastuksen parissa :D Eipä noilta kahdelta oikein vapaa-aikaa jää, mutta se ei ollenkaan haittaa. Ehkä ne yhdet rokkifestarit kesällä on tarpeeksi sitä "vapaa-aikaa" sitten :) 

Olen päivittänyt pentusuunnitelmat-sivua muutaman uuden kuvan osalta sekä täydentänyt tekstiä ja tulevien vanhempien Rockyn ja Z'janan tietoja. Sivua tullaan päivittämään lisää vielä lähempänä syksyä. Lähiaikoina päivittelen myös Rockyn 1. pentueen sivua lähinnä kuvien osalta, myöhemmin tänä vuonna sitten terveystulosten osalta. 

Tässä kuvia Rockysta ja Xenasta, kuvat on otettu sunnuntaina 13.5 sekä keskiviikkona 16.5, ne taisivatkin olla ainoat vapaapäivät viime aikoina ;) 

13.5rockyjaxenaistuvat.jpg

13.5rockynpaa.jpg

13.5xenaistuu.jpg

13.5xenaedessajarockytakana.jpg

13.5rockyjaxenaleikkivat.jpg

16.5rockyjaxenaportilla.jpg

16.5rockyvahtiiosa1.jpg

16.5rockyvahtiiosa2.jpg

Viime sunnuntaina olin Xenan kanssa Riihimäen näyttelyssä, myös Xenan veli Remu (Dream Chaser's Capo Di Nero) oli siellä sekä sisarusten kasvattaja Viena ja paljon muita tuttuja :) Remu oli oikein ihana pusupoika ja kehässä varsin jääräpäinen, joka on hyvin ominaista tiibetinmastiffeille ;) Xena oli kehässä helposti esitettävä, kuten yleensä. Xena esiintyi mielestäni jopa edellisiä kertoja paremmin, oikein tyytyväinen sain jälleen olla Xenaan :) Tuomari tosin ei ollut ollenkaan tyytyväinen, vaan oli sitä mieltä ettei Xena ole edes tiibetinmastiffi ja palkitsi Xenan harmaalla nauhalla. Xenan arvostelu löytyy täältä. Arvostelu eroaa suuresti kahden viikon takaisista venäläistuomareiden arvosteluista. Niissä mm. sanottiin Xenan päätä feminiiniseksi sekä tyypilliseksi, tässä arvostelussa sanotaan, että Xenan pää ei ole rodunomainen. Arvostelusta ei myöskään käy ilmi hylkäämisen syy. Hylkäävät virheet on kerrottu tiibetinmastiffin rotumääritelmässä. Xenassa ei hylkääviä virheitä ole. Mutta tosiaan, näin tällä kertaa. Katsotaan muutaman viikon päästä Salon näyttelyssä, olisiko Xena muuttunut taas tiibetinmastiffiksi :)

Tässä kuva Xenasta kehässä Riihimäen näyttelyssä kuvattuna, kiitos kuvasta kuuluu Vikille :) Xenalla kuvassa ikää kaksi päivää vajaa 17kk. 

20.5xenakehassa.jpg

Hildakin on match show kehissä käynyt Miran kanssa ja tosi loistavin tuloksin! Hildan match show -tulokset löytyvät täältä. Viime perjantaina 18.5 sekä sunnuntaina 20.5 (isojen) pentujen sinisten 1., hienoa! :) Suuret kiitokset Miralle, kun käyttää Hildaa kehässä sekä näyttelykoulutuksessa! Ja auttaa Hildan kulmahampaita irtoamaan ;) Hildan hampaiden vaihtuminen on hyvällä mallilla ja purenta oikeanlainen tällä hetkellä. Hilda mitattiin ja punnittiin myös 4,5kk iässä (reilu 19vk). Painoa koipeliinilla oli n. 25kg ja säkäkorkeus oli n. 57cm. Näyttelykehään Hilda pääseekin vasta elokuussa, sitä ennen ehtii käydä monta kertaa harjoittelemassa ja ehkä nuo jalatkin jossakin vaiheessa lakkaavat venymästä :D 

Tässä tuore kuva sunnuntailta Hildasta, kiitos Miralle kuvasta! :)

20.5hilda45kk.jpg


11.5.2012

Eilen olikin yllättäen ylimääräinen vapaapäivä, sen kunniaksi piti taas hieman kuvailla Rockya ja Xenaa sekä grillata :) Rocky on ainakin oppinut uuden sanan "grillimakkara", pää kääntyy heti jos sen sanan sanoo :D Xenastakin on tullut kunnon kotiapulainen, sisällä se haluaa kovasti auttaa mammaa kotitöissä, pihalla taas on kiva olla miehen apuna, varsinkin grillatessa ;) 

Tässä muutama kuva Rockysta ja Xenasta eiliseltä, kun olivat portilla katselemassa tielle päin: 

105xenarocky.jpg

105rockyvahtii.jpg

105rocky.jpg

Tänään olikin sitten se jo ennalta tiedetty vapaapäivä ja ohjelmassa oli pentupainit Miran luona :) Mukana pentupaineissa meidän iso pentu Xena sekä reilun 4kk:n ikäiset Hilda sekä Tejakes Bootes "Eppu"! Meno oli märkää ja vauhdikasta jopa mutaista ajoittain! :D Sade ei kuitenkaan pentuja haitannut.. Kuvia pentupaineista löytyy albumista PENTUPAINIT (klikkaa nimeä). Rocky pääsi tällä välin miehen kanssa piiiitkälle juoksulenkille ja olikin varsin tyytyväisen oloinen kaveri, kun litimärän Xenan kanssa tulimme kotiin :) 

Tässä muutama kuva pentupaineista tännekin: 

115pennut1.jpg

115pennut2.jpg

115pennut3.jpg

115pennut4.jpg

Viikonloppu sujuukin töissä, päiväkirjaan lisää kuulumisia ja kuvia tulossa ensi viikon loppupuolella. Rockyn, Xenan ja Hildan sivuille saattaa sitä ennen joitakin päityksiä ilmestyä :)


9.5.2012

Viime viikonloppuna Xena esiityi ensi kertaa junioriluokassa, kahtena peräkkäisenä päivänä ollen molempina päivinä ainoa tiibetinmastiffi venäläisellä tuomarilla. Tuloksena 2x Erittäin Hyvä. Xena oli liian kapea ja kevyt kyseisten tuomareiden mielestä, joka ei tullut yllätyksenä. Xenan arvostelut löytyvät Xenan näyttelyt ja match showt -sivulta. Olen Xenan suorituksiin kehässä sekä kehän ulkopuolella kuitenkin erittäin tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa :) 

Xena tuli myös pestyä ennen viikonlopun näyttelyitä. Xenan pesu olikin varsin helppo homma, hieno prinsessa vain seisoa tönötti paikoillaan ja föönikin oli ok Xenan mielestä. Xenalta on nyt käytännössä katsoen kaikki pohjavillat tippuneet, häntä ja housut ovat vielä tallella. Seuraava näyttely on vajaan kahden viikon päästä Riihimäellä, sinne onkin ilmoitettu 9kpl tiibetinmastiffeja. Myös yksi Xenan veljistä on tulossa näyttelyyn :)

Tässä kuvia Rockysta ja Xenasta viikonlopulta: 

2.0rocky.jpg

2.1rocky.jpg

2.2rocky.jpg

2.3xena.jpg

2.4xena.jpg

2.5xenajarocky.jpg

Sunnuntaisen näyttelyn jälkeen suuntasimme Xenan kanssa Miran luokse Noormarkkuun, jossa Xena pääsi leikkimään ja juoksemaan Hilda-pennun kanssa! Nanni ja Remu tyytyivät jälleen katselemaan vierestä "pentujen" painimista. Xena onnistui taas väsyttämään Hildan, ja kunhan Hilda oli saanut hetken levähtää, tulikin vielä kaksi uutta kaveria paikalle :D Porista kaksi tiibetinmastiffia: Zeriida's Mafalda "Maffu" sekä  pentu Zeriida's Sweet Sir Galahad "Rolle". Maffu haisteli innoissaan pihaa ja yritti saada Remua leikkiin siinä onnistumatta, kun "pentukolmikko" Xena, Hilda ja Rolle leikkivät ja painivat innoissaan.. Lopputuloksena oli monta väsynyttä ja kuolaista sekä kuraista koiraa :D 

Tässä yksi kuva Miran luota: 

2.6miralla.jpg

Tämä viikko on alkanut siten, että olen ehtinyt melko paljon taas kuvailla Rockya ja Xenaa täällä kotona ja lenkillekin ollaan ehditty joka päivä, ainakin toistaiseksi :) Aitaankin tuli tehtyä muutamia korjauksia, joiden tarve huomattiin onneksi hyvissä ajoin ennen kuin kumpikaan Mussukka ehti edes ajatella aidan läpi / yli / ali menemistä. Tähystyspaikkapihan keskelle sekä pienempisilmäinen verkko aidan alaosaan saavat odottaa vuoroaan.. 

Loppuviikko sujuukin pääosin töissä, ainoa vapaapäivä olisi tarkoitus kuluttaa pentupainien merkeissä perjantaina, jos ei hirveästi sada :) Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa viimeistään viikonlopun jälkeen! 

Tässä vielä kuvia Rockysta ja Xenasta yhdessä ja erikseen sekä mamman kera, kotipihalla otettuja eilisen sekä tämän päivän aikana: 

3.0rockyxena.jpg

3.1xenasannarocky.jpg

3.2sannarocky.jpg

3.3sannaxena.jpg

3.4xena.jpg

3.5xenarocky.jpg


2.5.2012

Niin on kiirettä pitänyt, että unohtui vallan toivotella täällä hyvää Vappua! Ja Koiranpäiväkin oli 24.4, meillä Mussut herkuttelivat Koiranpäivänä ydinluilla. Ja koiranpäivää edeltävänä päivänä Olin Xenan kanssa kyläilemässä Miran luona, Xena pääsi painimaan kunnolla Hildan kanssa, Nannin ja Remun seuratessa "pentujen" leikkimistä vierestä. Täältä albumista KUVIA (klikkaa "KUVIA") näkee kaikki yhteiskuvat meidän Mussuista tältä vuodelta, pääsiäisaiheisen kuvan jälkeen on näitä uudempia (kuvat aikajärjestyksessä). Sama kuva-albumi löytyy myös kuvat-sivulta. Hildalla ja Xenalla ei kovin paljon ole enää kokoeroa, kuten kuvista näkyy. Myös Heidin Mila-pentu kävi pikaisella visiitillä Miran luona meidän siellä ollessamme :) 

Tässä muutama kuva Hildasta ja Xenasta:

hhildaxena1.jpg

hxenahilda1.jpg

hhilda.jpg

hxena.jpg

Kiitos Miralle Hildan ja Xenan seisomiskuvien valokuvaamisesta :)

Viime lauantaina oli Harjunpäässä match show, johon minun piti mennä Xenan ja Hildan kanssa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin sellainen muutos, että Mira veikin Hildan sinne ja Heidi meni myös mukaan Milan kanssa. Molemmat pennut saivat ensimmäisessä match showssaan punaiset nauhat ja rauhallisempi pentu Mila oli punaisten pentujen toinen! Onnea!! :P Hilda oli kuulemma ollut kehässä oma energinen itsensä ;) Lisää Hildan mätsärikuulumisia tulossa lähiviikkoina. Ja suuren suuri kiitos Miralle, kun Hildaa mätsäreissä käyttää :))

Hilda täytti eilen tiistaina 17 viikkoa :) Painoa tyttösellä on nyt n. 21kg. Hilda on edelleen erittäin energinen sekä sosiaalinen tapaus :D Pitkiä jalkoja unohtamatta ;) Hilda oli suorittanut ensimmäisen koirapuistokäyntinsä myös ja oli ollut siellä todella rohkea ja leikkinyt tietenkin paljon muiden koirien kanssa. Luoksetulokin oli kuulemma sujunut! :O Jos kaikki menisi suunnitelmien mukaan tällä kertaa, näen Hildan sekä tällä että ensi viikolla. Järjestämme Miran luona parit pentupainit suuremmalla porukalla :) Xenan kanssa minut voi nähdä tulevana viikonloppuna lauantaina Rauman näyttelyssä ja sunnuntaina Harjavallan näyttelyssä. Tuomarimuutoksia on tullut, mutta me emme niistä piittaa tällä kertaa, koska Xena on ainoa tiibetinmastiffi molempina päivinä. 

Tässä kuvia Rockysta ja Xenasta huhtikuun lopusta vappuun asti; kotona ja lenkillä, leikkimässä yhdessä sekä Xena mamman kanssa:

1.1rxleikki__kopio.jpg

1.2rxleikki__kopio.jpg

1.3rxleikki__kopio.jpg

1.4rocky__kopio.jpg

1.5xena__kopio.jpg

1.6xleikki__kopio.jpg

1.7xleikki__kopio.jpg

1.8lenkillavv__kopio.jpg

1.91lenkillar__kopio.jpg

1.92kotona__kopio.jpg

Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa viikonlopun jälkeen :)) 


22.4.2012

Tänään päättyi todella kiireinen työviikko, sen lopuksi ehti vihdoinkin tännekin päivittelemään :) Tänään oli myös tiibetinmastiffien erikoisnäyttely Pieksämäellä, onnea kaikille siellä menestyneille! Erikoisnäyttelyn tulokset sekä kuvia täällä. Ennen kuin mennään sen enempää "tähän päivään", palataan vielä viime viikkoon. Silloin sunnuntai tosiaan meni reissatessa, kävimme hakemassa tälle seudulle vielä yhden tiibetinmastiffipennun, Heidin perhe sai karvaista perheenlisäystä :) Tässä alla Royaldog's Family Angel "Mila" kuvattuna 16-viikkoisena, lisää kuvia tyttösestä luvassa yhdessä Hildan kanssa lähiaikoina :)

15.4-enkeli.jpg

Sunnuntain reissun jälkeen oli myös aikaa kuvailla pitkästä aikaa Rockya ja Xenaa kotona, ilman vesi- tai lumisadetta! (Lunta täällä on satanut TAAS pari kertaa kahden viimeisen viikon aikana..) Tosin vasta ladattuani kuvat koneelle huomasin Rockylla loppuosan kuvissa näkyvän piiiitkän kuolajojon :D Ensi kerralla täytyy käyttää nameina "perinteisiä" froliceja ja unohtaa tuollaiset keitetyt sisäelimet. Kyllähän Rockysta on herkkusuu tullutkin, hieman erilainen poika nykyään siihen verrattuna, joka syljeskeli ja plokkaili mitä nappuloita syö. Nyt en edes muista milloin Rocky olisi viimeksi jättänyt ruokansa syömättä. Eiköhän se taas kesällä sitten perinteisesti paastoa :)

Tässä kuvia Xenasta ja Rockysta, erikseen ja yhdessä. Parissa myös mamman kanssa.

15.4-xena_seisoo.jpg

15.4-xena_kollaasi.jpg

15.4-rocky_seisoo.jpg

15.4-rocky_kollaasi.jpg

15.4-rockysanna.jpg

15.4-rockysannaxena.jpg

15.4-rockyxena.jpg

15.4-rockyxenakollaasi.jpg

Xenaa olen aika tavalla harjaillut taas näiden kuvien ottamisen jälkeen, joten seuraavissa kuvissa esiintyy huomattavasti kaljumpi tyttö ;) 

Möda-poika on ollut taas paljon viime aikoina mielessä. Nämä kevät ja kesä tulevat olemaan vaikeaa aikaa siinä suhteessa, että usein tulee mietittyä mitä vuosi sitten tapahtui.. Tänään tuli kuluneeksi tasan 9kk siitä, kun Möda vaipui ikiuneen. Muistan sen päivän vielä hyvin, liian hyvin. Oikeastaan se koko viimeinen viikko on jotenkin erityisen hyvin mielessä. Se viikko alkoi niin hyvin, kun Möda oli juuri täyttänyt 18kk ja lähdin onnellisena pienelle lenkille poikien kanssa. Lenkki kuitenkin loppui lyhyeen, kun huomasin Mödan ontuvan.. Ja muutaman päivä päästä kaikki olikin jo ohi, Möda lähti viimeiselle matkalleen meidän sylissämme. Tuntui kuin sen kivut olisivat siirtyneet suoraan sydämeen. Se oli, ja on edelleen, todella kova paikka. Suru helpottaa pikku hiljaa, ikävä vain kovenee, kyyneleet eivät tunnu loppuvan milloinkaan. Möda oli meille erityinen tiibetinmastiffi, niin erilainen kuin nämä "kaksi samanlaista". Toiveissa olisi joskus vielä saada ainakin osittain Mödankin sukua meille, aika näyttää tuleeko niin tapahtumaan. 

Tässä lopuksi vielä muutama ihana kuva Möda-Mötkö-Mötkylästä viime keväältä ♥ (toukokuu 2011): 

22.4-moda1.jpg

22.4-moda2.jpg

Melkein meinasi unohtua.. Sain myös tiistaina kuulla Hildan "strategiset mitat" 15vk iässä, paino reilu 19kg ja säkäkorkeus n. 55cm. Aikamoinen koipeliiniprinsessa :)) Xena oli samankokoinen 5-6kk iässä. Sanotaan, että kun odotan Xenan virallisia lonkka- ja kyynärkuvia innokkaasti, niin Hildan kasvua ja kehitystä seuraan mielenkiinnolla ;) Seuraava viikko alkaakin vapaapäivillä, joten uusia kuvia ja kuulumisia odotettavissa melko pian :) 


14.4.2012

Tänään oli vuorossa match show Xenan kanssa, edellisestä kerrasta kehässä olikin vierähtänyt jo 7kk.. :D Täytyy kyllä sanoa, että Xena yllätti minut erittäin positiivisesti tänään! En kuitenkaan ole Xenan kanssa viime kuukausina kauheasti mitään touhuillut, eikä oikein missään olla käytykään.. Xena käyttäytyi todella hienosti ja esiintyi aivan loistavasti! Seisominen ja liikkuminen ei olisi voinut sujua paremmin, häntääkin Xena piti yllätyksekseni ihan itse ylhäällä (kuten Möda) ja tuomari oli Xenan mielestä oikein mukava täti :) Harmi vaan, ettei tuomari oikein osannut arvostaa keskellä suurinta karvanlähtöä olevaa prinsessaa :D Parikehässä tuomari juoksutti meitä oikein kunnolla, hyvä ettei mammalta loppunut kunto kesken.. Xena sai loppujen lopuksi sinisen nauhan. Sinisten kehässä Xena jatkoi loistavaa esiintymistään ja koiria tippui pois.. Lopulta Xena valittiin isojen aikuisten sinisten neljänneksi! :)) Palkinnoksi prinsessa sai suuren kassillisen herkkuja ja muita koiratarvikkeita. Heti kotona piti Rocky-iskällekin tarjota kaninkorva :) 

Olen Xenan suoritukseen erittäin tyytyväinen! :) Loppukuusta olisi vielä yksi match show (Hilda suorittaa siellä myös ensiesiintymisensä) ja ensi kuun alussa sitten Xena aloittaa junioriluokan 16kk:n iässä. Junioriluokassa Xena tulee esiintymään neljässä näyttelyssä (jos saan kaikki näyttelypäivät vapaaksi), ennen lonkka- ja kyynärkuvauksia. Myös ainakin yksi Xenan sisaruskin tullaan kehässä näkemään kevään aikana :) Kehäsihteerinhommiakin on luvassa keväällä.

Uusia kuvia en ole viitsinyt nyt viime päivinä ottaa, kun meillä päin on ollut kunnon sadepäiviä jo monta peräkkäin ja kuulemma koko ensi viikkokin melkein sataa.. Ehtiihän niitä kuvia myöhemminkin ottaa :) Huominen päivä sujuukin sitten reissussa, siitä myöhemmin lisää :D


12.4.2012

Eilen olikin touhukas ja toiminnan täyteinen päivä :) Olimme Marin ja hänen pentunsa Epun (Tejakes Bootes) kanssa Miran, Hildan, Nannin ja Remun luona kyläilemässä! Epulla ja Hildalla ei ole ikäeroa kuin reilu viikko, joten menokin oli sen mukaista, kun oli kaksi samanikäistä ja samankokoista kaverusta painimassa! :D Tässä linkki kuva-albumiin: Hilda & Eppu (klikkaa nimiä). Ja tässä kaksi kuvaa kaveruksista tännekin: 

eppujahilda1.jpg

eppujahilda2.jpg

Pentupainien päätteeksi myös punnitsin Hildan. Ikää tytöllä oli tuolloin päivän yli 14 viikkoa ja paino oli hieman vajaa 18kg (ennen syömistä). Jalat ne vaan kasvaa :D Lopuksi suoritettiin Hildan kanssa vielä ihan ensimmäinen näyttelyharjoitus, ihan hyvin se meni :) Ensimmäinen mätsäri Hildalla olisi mahdollisesti tiedossa huhtikuun lopussa, sitä odotellessa sitten vaan :P 

Loppuviikosta luvassa vielä uusia kuvia ja kuulumisia Rockyn ja Xenan osalta. Ensi viikko onkin sitten taas hiljaisempi, koska olen töissä miltei koko viikon. Ehkä taas sen jälkeen ehtii Hildaakin käydä katsomassa :) 


10.4.2012

No niin, pääsiäisen työputki huipentui tämänpäiväiseen piiiitkään työpäivään. Jaksoi sentään vielä tulla päivittelemään kotisivut ajantasalle :) Tosiaan, viime viikko meni päivittäisten lenkkien sekä töiden parissa. Torstaina kävin Xenan kanssa 1v-rokotuksilla. Xenalle tehtiin samalla myös perus terveystarkastus, tarkistettiin purenta, laskettiin hampaat, jne. Xena on ihan perusterve tyttö, kaikki oli kunnossa. Lopuksi myös punnitsin Xenan, painoa tytöllä on 34kg. Ihan hyvä paino tuon ikäiselle pienelle nartulle :) Rockyn vuoro käydä rokotuksilla koittaakin joskus syksyllä - alkutalvesta, siihen on vielä aikaa. Voi olla, että käytän sen silti jo loppukesästäkin, saa nähdä :) Ihan mielenkiintoista olisi kyllä tietää mitä se painaa, koska viimeisin virallinen paino on viime vuoden elokuulta. 

Xenan lonkka- ja kyynärtutkimuksia odotellessa on tullut suunniteltua vaikka mitä :D Kesäkuun loppuun on kuitenkin vielä aikaa.. Sitä ennen voi rauhassa jatkaa suunnittelua sekä muutama match show ja näyttelykin pitäisi koluta Xenan kanssa :) Ensimmäinen match show olisi itse asiassa jo ohjelmassa tällä viikolla (kerrankin sattui ihan lähellä oleva vapaapäivälle!) ja ensimmäiset näyttelyt sitten toukokuun alussa. 

Tässä kuvasatoa huhtikuulta Rockysta ja Xenasta kuvatekstien kera: 

Rocky vahtihommissa 

10.4rockyvahtihommissa.jpg

Ja sitten makoilemassa

10.4rockymakoilee.jpg

Tässä Rocky poseeraa ensin Hildan uuden pentupannan kanssa ja sitten ylpeänä                 oman hienon uuden liekki-pääkallopantansa kanssa

10.4rockyjapannat.jpg

Ja tässä vielä ruttunaama Rocky :)

10.4rockyruttunaama.jpg

Tässä Xena makoilemassa hassusti selällään :D 

10.4xenamakoilee.jpg

Tässä karvaton isä ja karvainen tytär 

10.4isajatytar.jpg

Ja tässä vielä viimeisenä ihanat isä ja tytär ♥

10.4isajatytartaas.jpg

Xena näyttää kuvissa vielä melko karvaiselta, mutta koska en tuon työputkeni aikana ole kovinkaan paljon ehtinyt kuvailemaan, on Xena ehtinyt jo tiputtaa suuren osan pohjavilloistaan, ja näyttääkin tällä hetkellä ihan harmaalta, koska melkein kaikki pohjavillat ovat jo irti. Häntä ja housut ovat edelleen yhtä muhkeat, saa nähdä tiputtaako Xena niitä ollenkaan tänä vuonna. Tuoreita kuvia ehdin kyllä aivan varmasti tällä viikolla ottaa, koska onkin loppuviikko vapaata! :)

Huomenna olisi ohjelmassa mm. Miran ja Hildan luona kyläilyä ja vähän pentupainiakin siinä samalla! Hilda painoi 13vk iässä 16kg, tänään Hilda täytti 14vk. Huomenna kuulen tyttösen painon sekä saadaan uusia kuviakin otettua! Toki olen niitä saanut juuri viikonloppuna, mutten silti malta odottaa pitkäjalkaisen pusutytön näkemistä ihan livenä!! :) Hildalle on jo ensimmäinen match showkin suunniteltu, josko sitä huomenna pitäisi ensimmäisen treeninkin näyttelyhihnan kanssa :D Hilda löytyy myös vihdoinkin Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä, tuontikoirien kohdalla :) 

Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa viimeistään loppuviikosta! :)


6.4.2012

Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!! :) 

paasiaiskortti_2012.jpg

Olenkin koko pääsiäisen töissä, joten kuvia ja kuulumisia tämän viikon osalta luvassa mitä luultavimmin vasta ensi viikolla! Ensi viikolla onkin sitten luvassa koirailuakin taas pitkästä aikaa :) Pääsiäiskortin kuva on otettu maaliskuussa, jolloin luulin kevään tulevan :D Tällä hetkellä meillä päin on valkoinen maa, etusivun pikkukuva vastaa enemmän totuutta ;) 


31.3.2012

Nyt tuleekin näitä päivityksiä taajaan tahtiin :) Juuri kun eilen sain kotisivut muutettua hieman keväisemmän näköisiksi ja ulkona oli viime viikosta asti ollut keväistä, niin viime yönä tulikin sitten taas lunta! :D Xena malttoi vähän aikaa poseerata kameralle, ennen kuin lähti juoksemaan ja leikkimään lumessa :) Sitten loppuikin kamerasta akku ja puhelimellani on huono ottaa liikkeestä kuvia.. 

clumixena.jpg


30.3.2012

Tiistaina kävin katsomassa Hildaa Miran luona, samalla kun hain teurastamolta pakastimen täyteen lihoja ja luita. Kovasti oli tyttö kasvanut kahdessa viikossa! Jalat näyttivät entistä pidemmiltä ja vahvemmilta, pää yhtä ilmeikäs kuin ennenkin :) Kovin innoissaan tyttö oli minut nähdessään, häntä heilui vimmatusti ja pusuja olisi pitänyt antaa koko ajan! Eläinlääkärikin oli saanut osansa pusuista, kun Hilda oli käynyt rokotuksilla. Punnitsimme Hildan tasan 12vk ikäisenä, painoa hoikalla tytöllä on 15kg. Xena painoi samanikäisenä 10kg.. Saa nähdä minkälainen tyttö Hildasta kasvaa! ;) Tuskin ainakaan ihan pieneksi tai tappijalkaiseksi jää :D Hildan tiedot eivät näy vielä Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä, mutta eivätköhän ne sinne päivity ensi viikon aikana. 

Tässä muutama kuva 12-viikkoisesta Hilda-prinsessasta: 

childa_12vk2.jpg

childa_12vk1.jpg

Toissa päivänä meillä riitti vahtihaukkua useamman tunnin. Syynä oli "väärässä paikassa" pellolla oleva traktori :D Xena oli ihan ihmeissään, kun ei traktori liikkunut eikä ihmisiä näkynyt missään. Xena ilmoitti Rockylle ja minullekin traktorista, Villellekin hänen tullessaan kotiin. Riittää sitä joskus täällä maaseudullakin haukuttavaa ;) Kolme tuntia Xena jaksoi haukkua, sitten se tuli hyvin väsyneenä sisälle nukkumaan. Rocky haukahti kerran pari aluksi ja sopivasti sain siitäkin kuvan otettua.

Eli tässä toissa päivänä kuvatut kalju isä sekä karvainen tytär vahtipuuhissa: 

crockyvahtii.jpg

cxenavahtii.jpg

Tänään päivitin kotisivujen yläpalkin hieman keväisemmäksi, koska täällä meillä päin on niin keväisen näköistä! Yläpalkin tausta on meidän pienestä lähimetsästä, jossa käymme aina silloin tällöin kävelemässä koirien kanssa. Tuo kyseinen kuva metsästä on otettu viime kesänä, kun olimme viimeisen kerran poikien kanssa siellä. Muistan vieläkin kuinka innoissaan Möda oli päästessään nuuskimaan kesäisen metsän hajuja! Varsinkin tuolla metsässä kävellessämme muistelen vieläkin ihanaa "pikkupoika" Mödaa. Möda on oikeastaan edelleen päivittäin mielessä, se oli niin erityinen tiibetinmastiffi ja niin erilainen kuin nämä kaksi Mussukkaa. Mitä lähemmäksi kesää mennään, sitä voimakkaampina tulevat muistot mieleen.. Ja taas toisaalta mitä lähemmäksi kesää mennään, sitä vähemmän on aikaa Xenan lonkka- ja kyynärkuvauksiin, joita jännityksellä odotamme! 

Tässä vielä lopuksi kaksi kuvaa tältä päivältä, Rocky katselemassa portilla vakavan näköisenä sekä pörröturkkityttö Xena: 

crocky.jpg

cxena.jpg

Lisää kuulumisia ja kuvia luvassa varmaankin taas ensi viikolla! :)


27.3.2012

Tänään on ollut todella kaunis, keväinen päivä :)

Tässä yksi aivan tuore kuva Xenasta ja Rockysta tältä päivältä: 

axenarockypaivakirjaan.jpg


26.3.2012

Viime viikko meni aika lahjaakkasti töiden parissa, mutta ehdin muutaman kuvankin ottaa Xenasta ja Rockysta, lisäksi Mira lähetti muutaman uuden kuvan Hilda-tyttösestäkin :) Hilda täytti viime viikolla 11 viikkoa (huomenna 12 viikkoa) ja painoi 11 viikon iässä tasan 13kg. Hildaa en ehtinyt viime viikolla käydä katsomassa, kun oli töitä niin paljon, mutta uusi yritys tässä lähiaikoina :D 

Tässä kaksi kuvaa Hildasta ja kavereista: 

bnannihilda.jpg

bnannihildaremu.jpg

Ja tässä muutama kuva viime perjantailta Xenasta ja Rockysta: 

bxenarocky2.jpg

bxenarocky1.jpg

bxenarocky3.jpg

bxenarocky4.jpg

Ovat nuo kaksi kyllä jotenkin niin samanlaisia, nuo tytär ja isä. Erittäin tyytyväinen olen kumpaankin! Xenallakin on nyt karvanlähtö alkanut kunnolla, juuri sopivasti tiputtaa pohjavillansa ennen kevään näyttelyitä, kuten aavistelinkin :D Tänään lenkin jälkeen vähän muisteltiin näyttelyjuttuja Xenan kanssa, että mitä siellä kehässä pitikään tehdä. Hyvin Xena liikkui ja seisoi, parin viikon päästä mennään sitten mätsäriin katsomaan, onnistuuko siellä myös yhtä hyvin :) Rocky saa viettää vapaaherran elämää ainakin syksyyn asti. Xenan kanssa käydään muutamassa näyttelyssä ennen 18kk:n ikää, sitten pidetään taukoa kun on kuvauksissa käyty. Ja sen jälkeen Hildakin suorittanee ensiesiintymisensä kehässä. 

Lisää kuvia ja kuulumisia varmaan jo myöhemmin tällä viikolla, kun vapaapäiviä viettelen :) Silloin yleensä kamera on käytössä joka päivä ja varmaan koirailuakin on meillä luvassa jonakin päivänä tällä viikolla. Täällä on kevät jo täydessä vauhdissa, miltei kaikki lumet lähtivät viime viikon sadepäivinä..

Tämän keväisen kuvan myötä toivotammekin kaikille oikein mukavaa kevään alkua! :)) 

brocky.jpg


17.3.2012

Niin se kevät vaan tekee tuloaan kovaa vauhtia.. Tällä päin on vielä lunta melkoisen paljon, pellot ovat aivan valkoisina, mutta metsissä näkyy jo maa sekä pihassakin paikoitellen. Rockyn mielestä pihalla on aivan liian märkää, meidän herra hienohelma ei haluaisi kastella tassujaan ollenkaan (paitsi päivittäisellä lenkillä). Rocky viettääkin päivät pääoisin sisällä sohvalla kuorsaten, viettää kunnon vapaaherran elämää kesäturkissaan :D Xena sitten viettääkin suurimman osan ajasta ulkona puuhastellen ja vahtien. Yöt Xena nukkuu välillä sisällä ja välillä ulkona, kovin kuuma tuntuu Xenalla olevan sisällä muhkeassa turkissaan. Pikku hiljaa alkaa Xenaltakin turkki lähteä, nyhtämällä saa pari karvaa sieltä täältä irti. Eiköhän Xenakin kesäturkkiin vaihda sopivasti ennen suunniteltuja kevään näyttelyitä ;) 

Nyt kun Hildan vierailusta on jo vierähtänyt muutama päivä, alkaa se pentukuumekin taas iskeä tänne :D Onneksi ensi viikolla näen taas Hildan, pääsee nuuskuttelemaan pennuntuoksua :) Tänä vuonna tulikin suuri määrä tiibetinmastiffipentueita, tosin osa pentueista jäi pieneksi, joten pentumäärällä ei ennätyksiä rikota. Kennelliittokin on toiminut todella nopeasti, vain parin päivän odottelun jälkeen näkyi omakoiran kautta Hildan tiedot Suomen rekisterissä. Ensi viikolla sitten pitäisi näkyä Koiranetin puolellakin. Siellä tulee näkymään myös Hildan vanhempien terveystulokset lonkkien ja kyynärien osalta, kun liitin kopiot niistä rekisteröintipapereihin. Hildan isän valiotulosta siellä ei näy, pitänee se sinne erikseen lähettää myöhemmin. 

Tässä vielä yksi Miran ottama kuva Hildasta ja Rockysta keskiviikolta: 

d.hildajarocky.jpg


14.3.2012 

Tänään sain vihdoinkin ladattua kuvat viime viikon reissusta kuva-albumeihin :) Tässä linkit (klikkaa albumin nimeä): Ranska ja Belgia. Ja tässä vielä muutama kuva tännekin, ensin Sandran luona otettuja kuvia ja sitten Katian luona otettu kuva Rockyn ensi talven morsiamesta. 

Hildan äiti Bhaira

d.bhaira.jpg

Minä ja Hildan isä Iampa  

d.sannaiampa.jpg

Minä sekä pojat Iampa ja Wangdu 

d.iampasannawangdu.jpg

Minä, Hilda ja kasvattaja Sandra 

d.sannahildasandra.jpg

Rockyn kaunis tuleva morsian Z'jana Belgiassa 

d.zjana.jpg

Hilda matkasi siis ensin Ranskasta Luxemburgin kautta Belgiaan viime viikon keskiviikkona. Torstain vietimme Katian luona Belgiassa ja perjantaina lensin Hildan kanssa Suomeen ja Hilda muutti uuteen kotiinsa Miran ja Nannin iloksi :) Hilda on kotiutunut hienosti! Hilda täytti eilen 10 viikkoa ja olikin tänään kyläilemässä meillä. Rocky ja Xena olivat tuttuun tapaan jo portilla aivan innoissaan uudesta pienestä kaverista! Xena leikki innokkaasti Hildan kanssa ja Rocky tyytyi lähinnä seuraamaan sivusta "pentujen" leikkimistä. Punnitsin myös Hildan tänään. Tyttö painaa nyt 10 viikon iässä lähes 12kg. Suuri pitkäjalkainen tyttö! ;) Tässä muutama tänään otettu kuva Rockysta, Xenasta ja Hildasta. Enemmän kuvia lisäilen myöhemmin :) 

d.rocky.jpg

d.xena.jpg

d.hilda10vk.jpg

d.rockyhildaxena.jpg


12.3.2012

No niin, sekä minä että Hilda-pentu (Hilda Rocky Grove du Domaine de Toundra) olemme kotiutuneet reissusta! :D Reissu oli aivan mahtava!! Tulimme Hildan kanssa Suomeen viime viikon perjantaina. Hilda muutti samana päivänä asumaan uuteen kotiinsa Miran ja Nannin luokse Noormarkkuun :) Hilda on todella reipas, avoin ja energinen suurehko narttupentu, jolta löytyy luonnetta tarpeeksi ;) Hildalle lisätty oma sivu. Hilda on yhteisomistuksessa minulla ja Miralla. Hilda tulee toivottavasti jo lähiviikkoina näkymään Kennelliiton jalostusjärjestelmässä :)

Paljon kuvia ja kuulumisia viime viikon Belgian + Ranskan -reissulta luvassa myöhemmin! Ja tietysti paljon kuvia Hildasta tulossa myös :) Hilda tuleekin tällä viikolla jo tutustumaan Rockyyn ja Xenaan :P Huomenna paluu arkeen kiireineen.. Mutta kuvat tosiaan ovat jo koneellani odottamassa, kai ne sieltä tämän viikon aikana tännekin ilmestyvät :D 


2.3.2012

Tässä muutama uusi kuva Hilda-tyttösestä! Kuvissa näkyvät myös veli H'Gansou, sisko H'Ganesh sekä Bhaira-äiti. Pennut ovat kuvissa n. 8 viikon ikäisiä. Suuret kiitokset kuvista Sandralle! :) Lisätty kuvat-sivulle myös Hildalle oma kuva-albumi, joka päivittyy itsestään minun lisätessäni sinne kuvia. 

hilda_n._8vk.jpg

hilda_n._8vk...jpg

Tosiaan, reissu lähestyy! Tasan viikon päästä Hilda muuttaa uuteen kotiinsa Miran luokse Poriin! Kävin keskiviikkona moikkaamassa tulevaa "isosisko" Nannia :) Nanni varmasti ilahtuu pienestä leikkikaverista! Niin energinen ja leikkisä tyttö kun on :P Siis halutessaan.. Nanni osaa myös olla erittäin jääräpäinen, oikeastaan jopa jääräpäisempi kuin meidän Rocky :D Kunhan Hilda kotiutuu, se saa tutustua myös Rockyyn ja Xenaan. Voin vain kuvitella, miten kolme tyttöä painavat yhdessä ensi kesänä pitkin pihaa.. Siinä aivan varmasti tanner tömisee :D 

Tällä viikolla ohjelmassa oli koirailua vain yhtenä päivänä. Meillä oli kylässä uusi koirakaveri, saksanpaimenkoirauros Roi, ikää vajaa 2v. Hienosti tulivat kaikki toimeen keskenään, en osaa sanoa oliko Rocky vai Xena enemmän innoissaan uudesta kaverista :) Ihan loistavaa kyllä, kun meillä voi käydä koirakavereita kylässä ilman rähinöitä. Rocky hyväksyy meille tulevat koirat poikkeuksena urokset, jotka voimakkaasti koittavat alistaa Rockya. Omalla pihallaan Rocky ei alistu vieraille uroksille, muttei toisaalta yritä alistaa muita uroksia. Arvojärjestys on yleensä selvä jo siinä kohtaa, kun vieras koira tulee portista sisään. Xena hyväksyy kaikki meille tulevat vieraat koirat, vaikka tyttö on kova ja tiukka vahti, on se muita koiria + eläimiä kohtaan hyvinkin sosiaalinen! Ei minulla olekaan noin sosiaalista tapausta vielä ollutkaan :D Vieraisiin ihmisiin Xena suhtautuu välinpitämättömästi omalla alueellaan (paitsi portilla, siellä tietenkin vahditaan). Rockysta on tullut kotona niin höpsö, että se menee nykyään usein pusuttelemaan ja kerjäämään herkkuja meille tulevilta ihmisiltä.. Jopa niiltä, jotka tulevat ensimmäistä kertaa kylään :D 

Viikonloppu sujuukin nyt osittain töiden ja osittain vapaapäivien merkeissä.. Tosin kaikki vapaa-aika menee pakkaamiseen ja lihojakin pitäisi koirille vielä hakea.. Luita hainkin teurastamolta n. 20kg toissa päivänä. On ollut Rockylla ja Xenalla oikeat onnenpäivät :) Rocky ja Xena saivat todella suuret lihaisat luut kaluttavakseen sen kunniaksi, että Xena on asunut meillä melkein puoli vuotta jo! Xenan tullessa meille, luut syötiin erillään. Nyt nämä luut syötiin vierekkäin suurella pedillä :D Seuraavana päivänä luiden syönti jatkui, muutaman kerran niitä piti vaihtaakin, koska toisen luu maistuu tietysti niin paljon paremmalta ;) Todella tyytyväinen olen kyllä näihin kahteen kaverukseeni, kaiken kaikkiaan. On siinä kyllä niin ihanat isä ja tytär! ♥

Lisää kuvia ja kuulumisia luvassa parin viikon päästä, kunhan olen reissulta kotiutunut Hildan kanssa, levännyt ja ladannut kaikki kuvat koneelle.. 


25.2.2012

Rockyn jälkeläiset -sivulle lisätty muutama uusi kuva Rockysta, Xenasta ja Remusta (yksi Rockyn pojista). Muiden "pentujen" kuvia lisäilen sitten reissuni jälkeen. Pennuista tulikin mieleen, että täältä (klikkaa linkkiä) pääsee katsomaan lisää kuvia Rockyn ensi talven morsiamesta Z'janasta. Enemmän omakohtaista tietoa kaunokaisesta sekä itse ottamiani kuvia luvassa myös reissuni jälkeen :) 

Tosiaan, matkakuume ja -jännityskin on sitten iskenyt päälle.. Reilun viikon päästä istuskelen malttamattomasti lentokoneessa menossa kohti Belgiaa ja vajaan kahden viikon päästä matkustan takaisin Suomeen Hilda-pennun kanssa! :) Hilda ja sisarukset täyttävät ensi viikolla jo 8 viikkoa. Saa nähdä ehdinkö tänne lisäillä uusia kuvia tyttösestä vielä ennen reissuun lähtemistä. Lisään Hildalle myös tässä parin viikon sisällä oman sivun tänne kotisivuillekin. 

Tässä muutamia uusia kuvia Xenasta (se muhkeaturkkinen tyttö) ja Rockysta (se kalju poika), otettu kotona ja lenkillä tämän viikon aikana: 

23.2_paivakirja_xena.jpg

23.2_paivakirja_lenkki1.jpg

23.2_paivakirja_lenkki_2.jpg

23.2_paivakirja_xena_ja_rocky.jpg

Lisää kuvia ja kuulumisia taas ensi viikolla! Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! :) 


22.2.2012 

Eilen oli oikein aurinkoinen ja upea päivä. Juuri sopiva päivä vapaapäiväksi :) Perinteisen hihnalenkin sijaan menin Rockyn ja Xenan kanssa pellolle kävelemään päivällä. Pellolla oli aivan valtavasti lunta ja se oli erittäin raskasta, koska täällä oli pari plus-astetta.. Xena sai kirmailla pitkässä flexissä pellolla tehden meille polkua koko ajan. Rockylle olin ottanut kaksi pitkää nahkahihnaa yhteen, ja aivan turhaan :D Ensi kerralla riittää yksi lyhyemp hihnakin.. Rocky halusi kävellä viimeisenä koko ajan, että saisi mennä hyvää valmiiksi tallattua polkua pitkin ;) Xena oli kyllä huvittava näky pellolla, kun se sai hepulia toisen perään :) Olisi pitänyt olla kamera mukana! Noh, ensi kerralla Xena saakin tulla vapaana tuohon pellolle ja vapaaseen käteen otan sen kameran :) 

Peltolenkin jälkeen menimme vielä tuohon meidän lähimetsään kävelemään ja kävelimme metsän kautta kotiin. Tuo on aivan ihana pikkumetsä, niin varjoisa ja niin rauhallinen. Tällä kertaa emme törmänneet muihin eläimiin, mutta jälkiä kyllä riitti haisteltavana! Lopuksi Rocky kiipesi edellä metsässä olevalle suurelle kivelle ja sitten Xena perässä. Ja piti sinne itsekin kiivetä :D Sieltä on hyvä tähyillä ympäristöä, näkee pitkälle. Rocky on pennusta asti halunnut kiivetä kivelle joka kerta, kun tuossa lähimetsässä käymme. 

Kun pääsimme portista sisään, menivät Rocky ja Xena heti nukkumaan ja nukkuivat iltaan asti. Niin se lumessa kahlaaminen väsytti :) 

Muina päivinä tällä viikolla käymmekin sitten ihan perinteisillä hihnalenkeillä. Oli se pellolla lumessa kahlaaminen sen verran työlästä minullekin, että jääköön se vapaapäivien iloksi :D 

Tänään tulee kuluneeksi Mödan kuolemasta 7kk. Joku päivä juuri mietin, että kyllä se pikku hiljaa helpottaa. Nyt ei enää ole miettinyt, että tekikö oikein, mitä muuta olisi voinut tehdä, jne. Nyt on jäljellä enää suuren suuri ikävä ja suru. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, muistuttaa Xena omalta osaltaan Mödasta melkein joka päivä, koska sekin on tuollainen leikkisä ja vekkuli tapaus. Mutta taas toisaalta, olihan Möda ihan erilainen. Toista Mödaa ei enää tule, koskaan. Onneksi on ihania muistoja ja paljon valokuvia. 

Tänään myös Rockyn ja Saijan pennut täyttävät 14kk! Kaikista pennuista olen tässä vuoden varrella jotakin kuulumisia saanut, kuviakin nähnyt melkein kaikista! Rocky on paljon jättänyt ulkonäköään pentuihin. Nartuista Xena on pienin ja uroksista kaikki ovat Rockyn kokoluokkaa, yksi jopa korkeampi. Näyttelyissä tullaan myös tänä vuonna näkemään Rockyn jälkeläisiä, sekä ainakin muutamia terveystuloksiakin saadaan. Saan tässä lähiaikoina myös uusia kuvia "pennuista", päivitän tuon Rockyn jälkeläiset -osion varmaan reissuni jälkeen. Kiitos kuulumisista ja kuvista! :) 


18.2.2012 

Tällä viikolla oli myös torstaina ohjelmassa koirailua. Koirakavereina olivat kylässä tällä kertaa suomenlapinkoirat :) Usko 2v ja Nelli 4kk. Usko oli jälleen aivan rakastunut Xenaan ja Nelli ihmetteli miksei Xena leiki hänen kanssaan :D Nelli sai taas Rockynkin tanssahtelemaan ympäri pihaa ja Rocky olikin hyvin kiinnostunut pienestä Nellistä, vähän väliä piti pusutella ja korvia putsailla :) Kuvia en kaveruksista tällä kertaa ottanut, koska kamerasta oli yllättäen akku loppu :D Koirailua luvassa lisää ensi tai sitä seuraavalla viikolla. Tämä viikonloppu sekä ensi viikko sujuu aika lahjakkaasti töiden merkeissä, Rocky ja Xena saavat tyytyä päivittäisiin peruslenkkeihin. 

Eilen perjantaina sain Ranskasta Sandralta uusia kuvia Hilda-tyttösestä! On se vaan sellainen pieni söpöliini :)) Lennotkin on nyt varattu viikolle 10. Lisää juttua Belgian+Ranskan reissusta lähempänä. Siinä riittää vielä vähän suunniteltavaa, minä päivänä käy missäkin sekä Belgian olutkulttuuriinkin pitäisi ehtiä tutustumaan ;) :D Tässä uusia kuvia Hildasta, ikää tyttösellä reilu 6 viikkoa kuvissa: 

hilda_6vk_seisoo.jpg

hilda_6vk_paivakirja.jpg


14.2.2012

Oikein mukavaa ja ihanaa Ystävänpäivää kaikille! ♥ 

ystavanpaivakortti2012.gif

Toivottavat tänä vuonna Sanna, Ville, Rocky ja Xena :)

Tässä vielä yksi kuva tältä päivältä, tytär ja isä: 

14.2_xena_ja_rocky.jpg


13.2.2012 

Tämä viikko alkaakin parilla koirailun täyteisellä vapaapäivällä :) Tänään Rocky ja Xena saivat labradoriuros Lakun kylään! Omistajalla oli myös tytär mukanaan ja voi sitä meidän Mussujen riemua! Xena oli innoissaan leikkikaveri-Lakusta, kun taas Rocky oli innoissaan lapsesta ja Lakun omistajan taskussa olevista herkuista :D Kuvia otin todella paljon, myös Rockyn herkistä hetkistä. Tässä kuvia: 

14.2_iisa_rocky_xena_laku.jpg

14.2_laku_ja_xena_1.jpg

14.2_laku_ja_xena_2.jpg

Tänään päivitin myös pentusuunnitelmat. Kyseessä on belgialaisen La tribu de Jhana -kennelin pentusuunnitelmat ensi talvelle 2012-2013, Rockysta pitäisi siis tulla isä toistamiseen loppuvuodesta. Lisätietoja ja tuoreempia kuvia luvassa myöhemmin. Jos herää jotain kysyttävää, voi minuun tai Katiaan olla yhteydessä. Katia puhuu hyvin ranskaa ja englantia. Mutta tosiaan, Belgian reissuja siis tiedossa muutama vuoden sisällä ;) 

Kevään ja kesän näyttelyitä olen suunnitellut hieman. Rockylle suunniteltu näyttely jää väliin ihan suosiolla, koska Rocky niin nopeasti tiputti pohjavillansa :D Xenan kanssa olisi tarkoitus käydä muutamassa näyttelyssä ainakin nyt keväällä / kesällä, ja jatkaa siitä sitten Hildan kanssa pentuluokassa. Hilda ja sisarukset muuten täyttävät huomenna jo 6 viikkoa! En millään malta odottaa, että pääsen ensi kuussa reissuun! Samalla reissulla kun haen Hildan Suomeen Ranskasta, käyn tutustumassa Rockyn kauniiseen morsiameen Belgiassa :) Tuolla reissulla tuleekin sitten nähtyä monia sellaisia ihmisiä, joiden kanssa on tähän asti ollut yhteydessä vain puhelimen/sähköpostin/facebookin välityksellä! Saa nähdä montako "kyläilypaikkaa" saan mahdutettua tulevaan reissuun :D 


10.2.2012

Tämän viikon lähestyessä loppuaan onkin hyvä hetki kertoa viime viikonlopun kuulumiset :D Silloin oli tosiaan ohjelmassa pienimuotoinen koirareissu ilman omia koiria. Viikonloppu alkoi jälleen pentujen nuuskuttelemisella Kerstin luona perjantaina, lauantaina osallistuin Koiraexpoon ja sunnuntaina suuntasin kotiin vielä yhden kyläpaikan kautta :) Kiitokset Rockyn kasvattajalle Vernalle yöpaikasta ja seurasta viikonloppuna! :P Oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa Rockyn äiti ja sisko, sekä muut koirat. Viikonloppuun sisältyi siis sekä uusia tuttavuuksia että vanhoja tuttuja, niin koirissa kuin ihmisissäkin :D

Viimeinen etappi ennen kotia (jos hampurilaispaikkaa ei lasketa..) oli tosiaan käydä moikkaamassa Nummi-Pusulassa asustelevaa Kalli-poikaa! Kallia en ollutkaan nähnyt moneen kuukauteen, kovasti oli poika kehittynyt ja komistunut! Suuri kiitos omistajille, kun sain taas tulla kyläilemään ja vaihtamaan kuulumisia :) Kalli (Ayyangadoo Kailash) on nyt 2-vuotias ja elelee kotikoirana lapsiperheessä. Kallilla on suuri piha vahdittavanaan ja Kalli pitääkin hyvin villieläimet loitolla pihapiiristä. Kalli on itsepäinen, kuten monet urokset, ja kiltti kuin mikä. Vieraat Kalli ottaa haukkuen vastaan. Minut Kalli muisti mitä ilmeisimmin, melkein heti noustuani autosta, Kalli alkoi heittelemään tassujaan ilmaan ja kutsumaan minua leikkiin :D Hassu poika :) Tässä muutama kuva Kallista: 

-kalli_kollaasi.jpg

-kalli_seisoo.jpg

Tämän viikon tiistaina Hilda-tyttönen ja sisarukset täyttivät jo 5 viikkoa! Sen kunniaksi sain taas Sandralta uusia kuvia tyttösestä :) Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Hildan olisi tarkoitus n. kuukauden päästä mennä ilostuttamaan Miraa ja Nannia :) Tässä yksi kuva 5-viikkoisesta Hildasta: 

-hilda_5vk_7.2.jpg

Eilen riitti taas vilskettä meillä, kun saimme Nelli-pennun omistajineen kylään! Rocky tanssahteli Nellin ja Xenan kanssa ympäri pihaa siihen asti, kunnes hain kameran. Sitten Rockylta loppui mielenkiinto pentuun ja se meni kerjäämään herkkuja Nellin omistajalta :D Ja sitten portille nukkumaan.. Nelli ja Xena kuitenkin jaksoivat leikkiä reilu pari tuntia ja loppujen lopuksi kävikin niin, että Xena väsähti ensin :D Taitaa Xenakin alkaa pikku hiljaa aikuistumaan ;) 

Tässä kollaasin muodossa kuvia Nellin ja Xenan leikeistä: 

-nelli_ja_xena_9.2.jpg

Tänään teimme tavallista pidemmän lenkin Rockyn ja Xenan kanssa. Poikkeuksellisesti vauhtia riitti jopa Rockylla siihen malliin, että tahti pysyi reippaana ihan kotiin asti. Xena tosin teki vähän pidemmän lenkin kuin me muut, siihen malliin se kierteli ja hyppeli pellolla koko lenkin ajan :D Lenkin jälkeen Rocky tuli tapansa mukaan sisälle nukkumaan ja Xena jäi päivystämään pihalle. Rocky ei ulkona tällä hetkellä viihdy kovin montaa tuntia ja pohjavillat tosiaan löytyvät tällä hetkeltä sisältä paperikasseihin kerättyinä.. Tällä viikolla Rockylta on lähtenyt myös päälliskarvaa, eli pian voi jo sanoa Rockyn karvanlähdön olevan onnellisesti ohi ttältä vuodelta.. Niin hassulta kuin se kuulostaakin :D Ero kesäkarvaisen Rockyn ja talvikarvaisen Xenan välillä on aika merkittävä tällä hetkellä.. (Kuten alhaalla olevasta kuvasta näkyy!) 

Viikonloppu sujuukin nyt töiden merkeissä ja ensi viikolla luvassa taas koirailua meillä, ainakin parina päivänä. Viimeisen kuvan myötä toivotan kaikille oikein rentouttavaa viikonloppua!! :) 

-rocky_ja_xena_8.2.jpg


6.2.2012

Kiireinen ja mukava viikonlopun koirareissu takana ja jo tänään oli paluu arkeen.. Huomennakin olen töissä vielä ennen vapaita :) Lämminvesiputkikin meni sitten jäähän juuri kun lähdin reissuun ja tänään illalla aukesi. Josko sitä huomenna jo pääsisi lämpimään suihkuun kotona! Tänään teimme Xenalle kotipunnituksen ja -mittauksen. Lukemat yllättivät minut, positiivisesti :D Kun Xenan viimeksi punnitsin ja mittasin loka-marraskuussa Xenan ollessa 10-11kk, Xena oli 61cm korkea ja painoi 28kg. Nyt reilu 13kk:n ikäisenä Xena painaa 32kg ja korkeutta tytöllä on reilu 63cm! Korkeutta en usko Xenalle enää tulevan yhtään, mutta tuo onkin jo riittävä korkeus! Silti mennään keväällä harjoittelemaan mittaamista Harjavallan näyttelypaikalle, josko joku tuomari tuota haluaa joskus mittailla. Rocky otetaan sille reissulle sitten myös mukaan, jotta näkee miten hyvin kotimittaukset ovat pitäneet paikkansa :) 

Tässä sekä kuva että kollaasi viime viikolta Rockysta ja Xenasta. Kuvassa poseerataan ja kollaasissa söpöillään oikein kunnolla! 

paivakirja_helmik1.jpg

paivakirja_helmik2.jpg

Lisää kuvia ja kuulumisia viikonlopun osalta myöhemmin tällä viikolla! :) 


1.2.2012

Helmikuu otettiin täällä päin vastaan kunnon pakkasien kera. Viime viikolla oli joka päivä ainakin -10 astetta mittarissa ja tällä viikolla mittari on lähennellyt -20 astetta ja kovenevia pakkasia on luvassa. Ei sentään vielä *kop kop* ole mennyt lämminvesiputki jäähän, kuten kahtena edellisenä vuotena (joulukuussa).. Tässä parin päivän aikana onkin tullut käytettyä pesu- ja astianpesukonetta oikein urakalla, jos se putki kuitenkin jäätyy :D 

Viime viikolla tuli koirailtua taas muutamana päivänä, kun nautiskelin edelleen useista vapaapäivistä :) Ensin saimme Wanda-neidin kylään! Wanda on lähes 10-vuotias tiibetinmastiffinarttu. Rocky tapasi Wandan viimeksi n. 2,5v sitten Porin näyttelyssä ja Xenalle Wanda oli uusi tuttavuus. Rocky oli jälleen aivan innoissaan nähdessään arvokkaan vanhan neidin portilta ja kyllä riittikin vauhtia tytöillä ja Rockylla! Mentiin ympäri pihaa vauhdikkaasti tunnin verran, jonka jälkeen oli hyvä makoilla sisällä meidän omistajien kahvitellessa ja jutellessa :P 

Seuraavaksi Rocky ja Xena tutustuivat 15-viikkoiseen Nelli-tyttöseen. Nelli on suomenlapinkoira ja ihan uusi tuttavuus meille :) Xena näki ensimmäistä kertaa itseään reippaasti nuoremman tyttösen ja menoa kyllä riitti! Xena oli niin innokas leikkimään, että otin sen hetkeksi rauhoittumaan.. Ja tällä välin Rocky tanssahteli ympäri pihaa Nellin kanssa :D Rocky on todella varovainen ja ennen kaikkea hyvin huolehtivainen pentujen kanssa! Sisällemennessä Nelli ei oikein tiennyt kumman vieressä olisi ollut, kun oli niin ihastunut isoihin kavereihinsa! Rockyn tassujen päällä oli hyvä nukkua hetki ja sitten jaksoikin jatkaa painimista Xenan kanssa :D 

Tässä kuvia Wandan ja Nellin vierailuista: 

paivakirja_1.2.jpg

paivakirja_kollaasi_1.2.jpg

Viime viikko "huipentui" siihen, kun menimme ystäväni Heidin kanssa nuuskuttelemaan Royaldog's Family -kennelin silloin vajaa 5-viikkoisia pentuja! Hienosti olivat pennut kasvaneet ja kehittyneet, aivan ihania pörröpalleroita olivat!! Löysimme heti Heidin kanssa "suosikkimme" ja pentujen kanssa touhutessa vierähtikin muutama tunti hyvin nopeasti! :D Ja molempien pentukuume kyllä nousi aivan valtavasti tuolla reissulla.. Koska kyseessä on lähin tiibetinmastiffikenneli meistä katsoen, tulee siellä pyörähdettyä vielä toistekin pentuja katsomassa! :) 

Tällä viikolla on luvassa enimmäkseen vain päivittäisiä lenkkejä Rockyn ja Xenan kanssa töiden lisäksi. Ja myös lihoja ja luita pitää käydä hakemassa lisää, ne kun ovat taas melkein loppuneet.. Joulukuusta asti Rocky ja Xena ovat syöneet taas tuttuun talviseen tapaan Jahti&Vahdin energiaa. Se sopii Xenallekin hyvin ja maittavuus on erinomainen molempien mielestä ;) Keväällä-kesällä siirrymme sitten taas mitä luultavimmin perinteiseen kana-riisin, kun talven energia- ja aktiivisuustaso laskee.

Rocky ja Xena ovat viihtyneet enimmäkseen nyt ulkona, sisällä pöllyääkin Rockyn pohjavillat ja tuntuu siltä, että vaikka joka päivä imuroi, niin jo seuraavana päivänä on aivan samannäköistä :D Rocky tosiaan aloitti karvanlähtönsä tuttuun tapaansa tammikuun puolella, mutta aiemmista vuosista poiketen Rocky tiputtaa pohjavillojaan todella reippaalla tahdilla! Karvat ovat jo lähteneet jaloista, takareisistä ja kyljet sekä kaulus ovat koko ajan roikkuvia pohjavillatupsuja täynnä.. Koska Rocky tulee aika usein jalkopäähäni sänkyyn nukkumaan yöllä, olen aina silloin tällöin yrittänyt vetäistä suurimmat pohjavillatupsut pois.. vain huomatakseni että sitten lähteekin muovikassillinen kerralla :D Tänä vuonna Rocky kyllä taitaa olla kalju ennätysajassa.. Oma arvaukseni on tammikuun perusteella, että Rocky on jo kaikki pohjavillansa tiputtanut helmikuun puolella. Ja sitä mukaa kunnon karvassa jo ennen loppukesää :D Häntään ja villahousuihin en ole vielä koskenut.. Sitten vasta kun vaihdetaan puhtaat petivaatteet! ;) 

Tulevana viikonloppuna on luvassa muutaman päivän koirareissu, ilman omia koiria tällä kertaa! :D Enemmän reissusta sitten myöhemmin :) Eilen muuten Hilda-tyttönen ja sisarukset täyttivät jo 4 viikkoa! Uusia kuvia Hildasta luvassa myöhemmin :) Uusia kuvia toki löytyy Hildan omasta kuva-albumista Facebookin puolella: Hildan kuvia (klikkaa nimeä). Hildan hakureissu on jo tarkkaan suunniteltu, lentoliput varaan lähiaikoina. Ongelmia tuottaneet asiat on myös selvitetty, joten enköhän minä reissustakin selviä :) Ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ei minun tarvitsekaan osata sanaakaan ranskaa :P Lisää juttua myös tulevasta Ranskan reissusta sitten myöhemmin! 


23.1.2012 

Eilen tuli kuluneeksi tasan puoli vuotta Mödan kuolemasta.. Ja samana päivänä Xena täytti 1v 1kk. Voisi käyttää tyttösen puntarilla ja mitatakin, kun on korkeutensa jo aivan varmasti ottanut. Massaa Xenalle tulee isänsä tapaan hyvin hitaasti, mikä onkin hyvä juttu! Xena on kyllä melkoisen vekkuli tyttö, kovasti on jo rauhoittunut! Muistelimme mieheni kanssa eilen Mödan leikkejä viime kesänä.. Möda oli niin leikkisä, ihan viimeiseen asti vingutteli rakkaita vinkulelujaan. Lempivinkulelu oli mukana Mödan lähtiessä viimeiselle matkalleenkin. Xena leikkii leluilla myös silloin tällöin, yleensä vain jos joku toinen leikkii myös! Aina joskus Xena tuo minullekin lelujaan, että pitäisi repiä ja heitellä niitä, mutta aika harvakseltaan enää nykyään. 

Jottei koko päivä olisi mennyt surumielisissä merkeissä Mödaa muistellen, olimme pyytäneet muutaman ystävän tiibetinmastiffeineen kylään! Rockylle koitti oikea onnenpäivä, kun sai kolme hehkeää neitokaista vierailulle!! Ei siinä paljon Xena-tytärtä huomiotu :D Nanni (Dar Shing Nalendra) on Rockyn ja Xenan tuttu jo ennestään, Nanni ja Xena tapasivat Gertsen (Of Zlazano Gertse) ja Lillin (Of Zlazano Linyan) syksyllä kerran koirapuistossa ja Rockylle nämä tytöt olivat uusia tuttavuuksia. Rocky yleensä haukkuu vieraille koirille portilla, mutta nyt Rocky vain vinkui ja LUJAA tytöt nähdessään! Rocky on aikamoinen naistenmies, ainakin omasta mielestään ;) 

Kaikki viisi tiibetinmastiffia tulivat loistavasti toimeen keskenään! Nanni ja Xena innostuivat painimaan ja Rocky tosiaan kävi kosiskelemassa kaikkia tyttöjä vuorotellen. Gertseä Rocky jahtasi niin, että Gertse vain juoksi innokasta poikaa karkuun aluksi. Lopuksi Rocky sai putsata jo Gertsen korvatkin :) Lilliin Rocky oli aivan rakastunut, taitaa tuo Lilli olla Rockyn suuri rakkaus nr 2 :D Nannin Rocky päästi vähän helpommalla tällä kertaa, kun oli muitakin tyttöjä paikalla. Nannihan kun on se Rockyn suurin rakkaus nr 1 :P 

Oli hauskaa istua kahvipöydässä juttelemassa muiden tiibetimastiffien toilailuista tässä vuosien varrella, varsinkin kun itsellä on sellainen ollut vasta 3v. Kyllä huomasi, että sisällä oli viisi tiibetinmastiffia, eikä esim. labradorinnoutajaa. Kaikki löysivät nopeasti omat makuupaikkansa ja nukkuivat, siis vahtivat, rauhallisesti omistajien jutellessa :) 

Täällä albumissa on kuvia tapaamisesta: TM-treffit 1/2012 (klikkaa nimeä). Xena on pienin narttu, Nanni vaaleimman tan-värin omaava, Rocky poika karvanlähdössä, Lilli karvaisin tyttö ja Gertse on blue&tan. Eli pitäisi hyvin erottua kaverukset toisistaan :) Tässä myös muutama  kuva tännekin: 

paivakirja_23.1_tm-treffit_1.jpg

paivakirja_23.1_tm-treffit_2.jpg

Yritämme nähdä samalla porukalla, jossa lisänä ehkä vielä pari tyttöä, vielä ennen kuin kaikki ovat kesäkarvassa! Rockylta ei siihen mene kovinkaan pitkä aika tällä tahdilla, mutta muut pitävät vielä tiukasti kiinni pohjavilloistaan. Ensi viikolla luvassa jälleen koirailun täyteisiä vapaapäiviä, niitä nyt riittääkin vastapainona loppuvuoden pitkille työputkille :) Tässä vielä lopuksi minun ja Miran Ranskan tyttö Hilda ♥ Ikää Hildalla on kuvassa 18 päivää. Edellisen päiväkirjamerkinnän yhteyteen laitoinkin linkin, josta pääsee katsomaan Hildan kuvia albumiin, johon niitä lisäilen melko usein :) 

paivakirja_23.1_hilda.jpg


18.1.2012 

Tänään meillä oli taas astetta toiminnallisempi ja vauhdikkaampi koirailupäivä :) Ensin aamupäivällä Rocky ja Xena saivat koirakaveri Uskon kylään! Usko on suomenlapinkoirauros, saman ikäinen Rockyn kanssa. Rockykin oli poikkeuksellisen innoissaan ja Xenalla riitti menoa ja melskettä Uskon kanssa :D 

Tässä kaksi Uskon omistajan ottamaa kuvaa, ensimmäisessä Rocky söpöilee ja toisessa Uskolla ja Xenalla on menossa herkkä hetki. Kiitos Suskille kuvista!! :) 

suskinottamarocky.jpg

suskinottamauskojaxena.jpg

Tämän jälkeen Xena sai huilata muutaman tunnin, jonka jälkeen suuntasimme Poriin tapaamaan velipuoli Körmyä (Dream Chaser's Black Smokie). Sisarpuolet kävivät yhdessä silmä- ja polvitarkastuksessa. Molemmilla polvet 0/0, Körmyllä silmät OK ja Xenalla todettiin lievä distichiasis (kaksi ylimääräistä silmäripseä kummassakin silmässä). Eläinlääkärin mukaan pehmeät ylimääräiset ripset eivät haittaa Xenaa, ainakaan tällä hetkellä. Jos ja kun silmät alkavat joskus rähmiä, käydään kontrollikäynnillä. Ylimääräiset ripset voi poistaa esim. nyppimällä tai polttamalla (eläinlääkärissä), ja joskus ne voivat itsestäänkin tippua pois. Oli kuitenkin huojentavaa tietää, ettei silmissä ollut mitään vakavampaa ja mikä parasta, että polvet ovat kunnossa! Ylimääräisistä ripsistä en olisi tiennyt ilman tutkimusta, koska Xenan silmissä ei ole mitään päälle päin näkynyt. 

Tässä kaksi Heidin ottamaa kuvaa Körmystä ja Xenasta, kiitos Heidille kuvista!! :) 

paivakirja_18.1_kormy_ja_xena_1.jpg

paivakirja_18.1_kormy_ja_xena_2.jpg

Lopuksi menimme vielä Miran luokse kyläilemään Xenan kanssa. Xena oli Nannin (Dar Shing Nalendra) näkemisestä aivan innoissaan ja tytöillä riittikin vauhtia! Remukin (vanhempi suomenlapinkoirauros) yritti kovasti pysytellä mukana tyttöjen vauhdikkaassa menossa :) Miran kanssa riittikin suunniteltavaa, koska eilen varmistui mikä pentu meille tulee Ranskasta! Juuri sen tyttösen saamme, jonka halusimmekin ;) Pikkuprinsessan kutsumanimeksi tulee Hilda ja ikää on nyt tyttösellä n. kaksi viikkoa. Hilda tulee meille yhteisomistukseen ja menee asumaan Miran luokse Nannin ja Remun kaveriksi. Lisään Hildalle oman sivun myöhemmin. Tässä linkki kuva-albumiin, johon lisäilen viikoittain uusia kasvattajalta saamiani kuvia tyttösestä: Hilda (klikkaa nimeä). Sieltä löytyy kuvia myös Hildan vanhemmista. 


17.1.2012 

Tasan vuosi sitten meidän suloinen Möda-poika täytti 1 vuoden. Tänään olisi Mödan 2-vuotissyntymäpäivä.. Ja jo loppuviikosta tulee kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun jouduimme lopettamaan Mödan. Möda oli silloin vain 18kk:n ikäinen. Puoli vuotta on toisaalta kulunut kovin nopeasti, mutta toisaalta tuntuu siltä, että juurihan vasta Mödan kanssa menimme viimeisen kerran eläinlääkäriin.. Eilen lenkillä juuri muistelin kyyneleet silmissä sitä kertaa, kun olin poikien kanssa lenkillä ja huomasin Mödan ontuvan. Se oli hirveä lenkkikerta, koska tiesin, että vaihtoehdot ovat vähissä.

Rockya ja Xenaa katsoessa mietin usein, että osuukohan meidän kohdalle enää Mödan kaltaista tiibetinmastiffia.. Se oli niin ainutlaatuinen, suloinen ja erilainen poika. Ehkä sellainen osuukin vain kerran elämässä kodalle. Mödan lempinurkkaus olohuoneessamme on pysynyt tyhjänä, Rockylla ja Xenalla on omat lempipaikkansa. Palkintokaappiin ei ole tullut täytettä sitten Mödan pentupokaalien.. Lelut sentään ovat päivittäisessä käytössä, kun Xena niillä tykkää leikkiä. Xena omalta osaltaan muistuttaa Mödasta leikkisyydellään ja energisyydellään, Xena on myös tietyllä tapaa veikeä tapaus, niin kuin Mödakin oli. 

Välillä Mödan muisteleminen itkettää ja välillä naurattaa. Ehkä ne kyyneleetkin sitten joskus loppuvat, sitten aikanaan. Tällä hetkellä Mödan muisteleminen saa taas kyyneleet silmiin melkein koko ajan.. Ikävä ja suru on edelleen hyvin suuri. Uskon kuitenkin että Möda sai elää luonamme hyvän ja onnellisen elämän. Rocky oli Mödalle kaikki kaikessa, rakkaista rakkain "isoveli". Ennen meillä oli Pojat, nyt on Mussut tai Mussukat. Niin se aika vain kuluu.. Möda oli kyllä niin ihana poika liekkimerkkeineen ja suloisine säihkysilmineen. Möda oli maailman paras pentupoika! ♥ 

Tässä vielä muutama kuva Mödasta viime vuoden tammikuulta: 

moda_paivakirja_1.jpg

moda_oma_sivu_ja_paivakirja_2.jpg

moda_paivakirja_3.jpg


16.1.2012 

Facebookissa kiertää hauska juttu laumanvartijoiden omistajista, laitanpa sen nyt tännekin :) 


Laumanvartijoiden omistajat:  

 • Ovat jäyhiä ja lähes mykkiä. Osaavat kyllä karjua perkelettä yllättävän kovaäänisesti. 
 • Kukaan ei ymmärrä heitä ja heidän koiriaan. 
 • Vain hullu haluaa kotiinsa koiran joka on valtaosan ajasta täysin apaattinen, iso, karvainen ja ärjyy vieraille. 
 • Eivät voi ymmärtää ihmisiä, jotka ottavat riehakkaan koiran (=kaikki muut paitsi laumanvartijat). 
 • …muista roduista ei ole mihinkään. 
 • Väittävät että koira on oikein mukava perhekoira, vaikka muut näkevät vain vaihtoehtoisesti täysin apaattisen tai vieraille aggressiivisesti ärjyvän pedon.  
 • Eivät tajua miksi naapureiden hermot ovat tiukilla. Asuvat aina alueilla missä heidän mielestään on kohtuuttoman nipottavia ihmisiä, joilla ei ole mitään ymmärrystä koirista ja niiden vaistoista. 
 • Muistavat aina kerskailla koiriensa älykkyydellä ja vaistoilla, vaikka yhäkin muut näkevät vain apaattisia tai aggressiivisesti huutavia laumanvartijoita. 
 • Puhuvat aidantekotarpeista siinä missä muut ilmoista. 
 • Suunnittelevat kuin itsekseen muuttamista keskelle korpea. 
 • Tulistuvat aina kun puhutaan koulutuskäskyjen 100-varmuudesta.
 • Pitävät ihan tavallisena sitä että vieraat soittavat olevansa NYT postilaatikon kohdalla tulossa. 
 • Pääsevät aina samalle eläinlääkärille "sattumalta". 
 • Tuhahtelevat katsellessaan tokoilevia koirakoita, joissa koira toimii ajatuksella. 
 • Lukevat koiraa huomaamattaan, myös toisten koiria ja kertovat sen heille. 
 • Enempiä ajattelematta tervehtivät vieraita samalla litanialla: ”Tervetuloa älä koske sen päähän.”
Minun mielestäni tuo on aika hauska :D Muutamaa kohtaa en itse allekirjoita, mutta aika moni kyllä osui ja upposi! :) 


15.1.2012

Meillä päin on nyt ollut paljon lunta, vihdoinkin! :) Tällä viikolla melkein joka päivä on satanut lisää ja pakkastakin on tänään ollut jopa -17 astetta! Koirat selvästi nauttivat lumesta ja kylmemmästä ilmasta, Rockykin on jaksanut painia ja juosta ulkona Xenan kanssa. Harjasin Rockyn perusteellisesti alkuviikosta, vain huomatakseni hetken päästä kauluksesta roikkuvat pohjavillatupsut.. Eli Rocky alkaa tapansa mukaan aloittelemaan karvanlähtöä näin tammikuun puolella :D Kaikkia Rocky ei sentään alkuvuodesta tiputa, vain osan. Suurin osa lähtee sitten kesähelteillä ja loppukesästä onkin sitten sopivasti uusi pohjavilla jo aluillaan. Saa nähdä lähteekö tänä vuonna kaikki.. Viime vuonna Rocky ei tiputtanut ollenkaan kaulusta ja housuja, ja olikin oikein mukavassa karvassa koko vuoden edelliseen verrattuna. Xena tekee vielä uutta karvaa ja tekeekin sitä oikein urakalla! Xena on paikoittain hyvinkin harmaa, kun puskee pohjavilla läpi. Xena viihtyykin suurimman osan  päivästä pihalla, kun taas Rocky makoilee mielellään sisällä sohvalla ja nauttii vapaaherran elämää tyttären huolehtiessa vahtimisesta. 

Tällä viikolla minulla oli muutama koirailun täyteinen vapaapäiväkin pitkästä aikaa! :) Ensimmäisenä päivänä otimme Rockysta ja Xenasta uudet seisomakuvat (kun Rocky vielä on talviturkissa ;) ), kävimme pitkällä lenkillä lumisessa metsässä ja illalla tuli vielä koirakaveri Iiro kylään! Iiro on 1,5v ranskanbulldoggiuros. Pojat olivat jo ennestään tuttuja ja Xena saikin Iirosta kunnon leikkikaverin, joka tykkää sekä juosta että painia! Tässä kuvasatoa siltä päivältä: 

paivakirja_1_rocky_seisoo.jpg

paivakirja_2_xena_seisoo.jpg

paivakirja_3_metsakollaasi.jpg

paivakirja_4_rockyxenaiirokollaasi.jpg

Kuten kuvista näkyy, Rocky oli metsässä todella innoissaan! Viimeisen kollaasin viimeisessä kuvassa makoileekin kaksi rättiväsynyttä koirulia tuon päivän iltana :D 

Viikon viimeisenä vapaapäivänä oli vuorossa päivittäisen peruslenkin lisäksi toisen koirakaverin vierailu! Tällä kertaa kyläilemässä oli labradorinnoutajauros Laku :) Rocky oli Lakun näkemisestä taas todella innoissaan, ja vielä enemmän Lakun omistajan näkemisestä! Rocky melkein hyppäsi hänen syliinsä portilla, niin kivaa oli saada heidät kylään :D Laku onkin yksi Rockyn lempikoirakavereista, kun pojat ovat ihan pikkupennuista asti tunteneet (4-5kk:n ikäisinä tutustuivat pentukurssilla). Tässä kaksi kuvakollaasia ja yksi suurempi kuva Lakun vierailusta (Xena oli oikein innoissaan, kuten kuvista näkyy): 

paivakirja_5_rockyxenalakukollaasi1.jpg

paivakirja_6_rockyxenalakukollaasi2.jpg

paivakirja_7_xena_ja_laku.jpg

Tässä vielä lopuksi kuvia Rockysta ja Xenasta, jotka otin tällä viikolla: 

paivakirja_8_rockykollaasi1.jpg

paivakirja_9_rockykollaasi2.jpg

paivakirja_10_xenakollaasi.jpg

Tänään oli täällä päin pitkästä aikaa match showkin ja minun pitikin mennä sinne Xenan kanssa hieman treenailemaan. Se jäi kuitenkin väliin töiden vuoksi. Samalla kertaa, kun Laku oli meillä kyläilemässä, otimme lopuksi pienet näyttelytreenit. Rocky toimi taas hyvänä esimerkkinä ensin Xenan odottaessa kärsivällisesti vuoroaan. Xenan kanssa sujui myös ihan hyvin, tyttö vaan innostui lumessa etenemään hieman liian nopeasti minun tahtiini, mutta meno rauhoittui alkuinnostuksen jälkeen. Laku meni myös hienosti ottaen huomioon kuinka kauan edellisistä treeneistä oli. Lopuksi kokeilin myös Rockyn ja Xenan kanssa yhdessä, jos vaikka johonkin match showhun mennään joskus parikilpailuun. Todella hienosti sujui molempien kanssa, vaikka kyseessä oli Xenan ensimmäinen kerta!! Nuo ovat kyllä yhdessä hyvin samanlaisia, Xena on kuin minikokoinen Rocky lisäenergialla varustettuna :D 

Ensi viikolla on luvassa lisää koirailua ainakin parina päivänä :) Myös Xenan silmä- ja polvitarkastus on ensi viikolla. Tarkoituksena olisi järjestää meillä myös tässä alkuvuoden aikana tiibetinmastiffitapaaminen Rockyn ja tämän alueen tyttöjen kesken :D Saa nähdä onnistuuko se, koska aika hyvin menevät muiden vapaapäivät ristiin omien työpäivieni kanssa.. Mutta keväämmällä sitten, jos nyt talvella ei onnistu! :) Lisää kuulumisia taas ensi viikolla. 


6.1.2012 

Niin se vuosi taas vaihtui. Sitä sanotaan, että uusi vuosi ja uudet kujeet. Tänä vuonna tosin ei hirveästi "uusia kujeita" tule, koska suuri osa ajasta kuluu töissä ja lähes tulkoon kaikki vapaa-aika joko omien koirien parissa tai sitten koirareissuja tehden! :D Meillä päin vuosi vaihtui aika kovassa paukkeessa ja rytinässä, vaikka syrjässä asummekin. Toisaalta se on hyvä, että täälläkin päin raketteja ammutaan, saa hyvin totutettua koirat niihin. Rocky oli oma välinpitämätön itsensä viime uudenvuoden tapaan ja Xena onneksi oli samanlainen! Kumpikaan ei välittänyt paukkumisesta yhtään, ei haukahdustakaan kuulunut meiltä uutenavuotena :) Murahduksia ja tuhinoita sitten kuuluikin: Rockyn jäädessä nukkumaan pihalle paukkeeseen, Xena tuli kanssani sisälle. Sisällä laitoin radion päälle kuunnellakseni Radio Rockin vuoden 2011 500 Rockin parasta -listaa. Xena oli aivan ihmeissään aluksi, kun oli tuo kyseinen radio ilmeisesti ensimmäistä kertaa päällä Xenan meillä asumisaikana. Xena kuitenkin totesi varsin nopeasti radion vaarattomaksi, koska se ei reagoinut tuhinaan mitenkään :D 

Tällä viikolla on tullut hyviä uutisia sekä Kennelliitolta että Ranskasta! Kennelliitto ilmoitti vahvistaneensa anomani kennelnimen "Rocky Grove's", ja Ranskasta ilmoitettiin tiibetinmastiffipentumme syntyneen! :)) Toivotaan etteivät hyvät uutiset vielä noihin lopu tämän kuun aikana.. Xena on menossa silmä- ja polvitarkastukseen parin viikon päästä. Samalla olisi tarkoitus tutustua Xenan velipuoleen Körmyyn, joka myös täällä päin asustelee! Lisätietoja luvassa em. asioista myöhemmin. 

Tässä yksi muutama päivä sitten otettu kuva isästä ja tyttärestä: 

rocky_ja_xena_-paivakirja.jpg

Kuvan myötä toivotammekin vielä oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! :) 


Vuoden 2011 päiväkirja

Ylös/Up