Tiibetinmastiffin pentuja / Tibetan Mastiff puppies

(PÄIVITETTY 22.9.2021)

Tuomarinkyla_pentunayttely_18.9_126.JPG

Xena ja kaksi Carun kultaista n. 5 kk:n ikäistä pentua (Awa & Urkki) 18.9.2016

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥ Tiibetinmastiffin pentuja suunnitteilla talvelle 2021-2022 ♥

Ensi talveksi on alustavasti suunnitteilla useampi tiibetinmastiffipentue. Päivitän suunnitelmista lisätietoja myöhemmin myös tänne kotisivuille sekä facebookin kennelsivulle. Tässä yksi alustavista pentusuunnitelmista, johon otan vielä alustavia pentukyselyitä vastaan. Edellisen pentueeni isälle Adolfille (Vatingri Altan-Corgo) ja Carun tyttärelle Awalle (Rocky Grove's Stil Loving You of Caru) on suunnitteilla pennut ensi talveksi. Awan juoksun odotetaan alkavan lokakuussa. Yhdistelmästä on odotettavissa vanhempien värisiä black & tan ja kultaisia (golden) pentuja. Pennut syntyvät Awan omassa kodissa Padasjoella ja siirtyvät kasvattajan luokse tänne Harjavaltaan 7-viikkoisina. Pentujen polveutuminen varmennetaan dna-testillä.

Linkki tulevan pentueen sukutauluun on tässä.

Alustavat pentukyselyt ja lisätietoja yhdistelmästä sähköpostitse rantalainen.sanna@gmail.com tai puhelimitse 0449315960 / Sanna. Jollen vastaa puheluun, laitathan viestiä perään. 

RGs_PM2_Adolf_ja_Awa_2.jpg

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Alla aiempia pentujani 5-7 viikon iässä kuvattuina:

IMG_3611_2.jpg

Chinin ja Adolfin Fullmoon-pennut tammikuussa 2021 <3

Lisää kuvia täällä.

IMG_1356_3.JPG

Blondin ja Mörkön Tribute-pennut joulukuussa 2018 <3

Lisää kuvia täällä.

IMG_0274_2.JPG

Xenan ja Röllin Dream-pennut maaliskuussa 2018 <3

Lisää kuvia täällä.

ryhmakuvat_-_pojat_ja_tytot_28.3.2017.jpg

Chinin ja Carun CC-pennut maaliskuussa 2017 <3
Lisää kuvia täällä.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Aiemmat pentueeni sekä poikien muut jälkeläiset:

♥ ADOLF & CHINI: Fullmoon-pentue

♥ MÖRKÖ & BLONDI: Tribute-pentue 

♥ RÖLLI & XENA: Dream-pentue 

♥ CARU & CHINI: CC-pentue 

♥ CARU & MISTY: Rakkaus-pentue 

♥ Carun pentueet

♥ Rockyn pentueet

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tietoja pennuistani kiinnostuneille:

Kantava narttu ruokitaan, madotetaan ja hoidetaan asianmukaisesti. Pennut syntyvät sisätiloissa isossa pentulaatikossa ja saavat tottua kodin ääniin. Pennut siirtyvät omaan tahtiinsa pois pentulaatikosta ja saavat aluksi ulkoilla emänsä kanssa, mutta kun emä on sitä mieltä, että muutkin koirat ovat ok, saavat pennut tutustua muihinkin ja viettää aikaa niiden kanssa. Kaikki koirani ovat tottuneita olemaan pentujen kanssa ja pennut hyväksytään nopeasti lauman täysivaltaisiksi jäseniksi sekä pennuista huolehditaan ihanasti yhdessä koko lauman voimin. Pentujen kanssa käydään mahdollisuuksien mukaan tutustumassa mm. kasvattieni luona erilaisiin eläimiin. Samalla saa hieman testailtua pentuja, miten ne reagoivat eri asioihin vieraassa ympäristössä sekä laumana että yksitellen. Autoilua harjoitellaan vähintään muutaman kerran. Pennut tutustuvat usein myös lähellä asuviin eri-ikäisiin sijoituskoiriini, jotka ovat myös tottuneet olemaan pentujen kanssa. Emä ja pennut syövät suurimmaksi osaksi tiibetinmastiffeille sopivaa penturuokaa, eri lihojakin toki maistellaan. Pennut madotetaan 3-4 kertaa ennen luovutusikää (mm. Milbemax ja/tai Drontal Comp/Veloxa). Pennut mikrosirutetaan ja pennuilta otetaan samalla DNA-näytteet (polveutumisen varmentaminen). Pennuille tehdään myös pentutarkastus mahdollisimman lähellä luovutusikää. Virallinen luovutusikä on 7 viikkoa, osa suosittelee tiibetinmastiffeille 8 viikkoa. Jos pentu menee toisen tiibetinmastiffin kanssa asumaan tai työkoiraksi, voi se lähteä omaan kotiinsa jo reilu 7-viikkoisena, mutta jos pentu menee ainoaksi koiraksi, olisi sen hyvä olla hieman pidempään ottamassa oppia muilta koiriltani. Muuttaessaan luovutusikäisenä uuteen kotiinsa pentu syö 3 kertaa päivässä suurten rotujen pennuille tarkoitettua penturuokaa (1-2 ateriaan lisätään lihaa+maitotuotteita, 1-2 ateriaa ilman lisukkeita). Kaikki pennut saavat mukaansa melko runsaan ja kattavan pentupaketin, joka sisältää kaikenlaista hyödyllistä tavaraa ja ruokaa pennulle. Pennunostajat saavat myös kirjalliset tiibetinmastiffipennun hoito- ja ruokintaohjeet (myös St ry:n pentuoppaan) sekä halutessaan liitän heidät tiibetinmastiffien rotujärjestön Suomen Tiibetinmastiffit ry:n jäseniksi ensimmäiseksi vuodeksi. Itse olen myös rotujärjestön jäsen sekä kasvattajalistalla ja välillä mukana toimihenkilöhommissakin.

Pennun hinta on 1300€, josta varsinaisen varausmaksun osuus on 200€. Varausmaksu maksetaan pentujen syntymän jälkeen, pentujen ollessa vähintään 2 viikon ikäisiä. Ulkomaille myytävän pennun hinta on yleensä hieman kalliimpi (1400€) ylimääräisten kulujen vuoksi (export pedigree, rokotukset, passi, jne), kun taas kasvattieni omistajille pennun hinta on hieman edullisempi (1200€). Pääsääntöisesti pennun hinta pitää olla kokonaan maksettu ennen kuin pentu lähtee omaan kotiinsa. Pennun kauppasopimuksen yhteydessä on liite, jossa on kerrottu mm. tiibetinmastiffien sairauksista. Jos pentu käytetään virallisissa luustokuvissa (lonkat, kyynärät ja selkä), palautetaan pennun ostohinnasta 100€. Jos pentu joudutaan lopettamaan esim. luustovian vuoksi alle 2-vuotiaana, on mahdollista saada halutessaan myöhemmin korvauspentu. Koska haluan pitää koiramäärän kotona sopivana, mielläni myös sijoitan sekä narttu- että urospennun lähestulkoon jokaisesta pentueesta, jos sopivia yhteistyökykyisiä sijoituskoteja vain löytyy. Sijoitussopimuksissa käytän SKL:n lomakkeita: sopimus nartun sijoituksesta (1 pentue) ja sopimus uroksen sijoituksesta (yleensä 2 pentuetta). Vakuusmaksu on yleensä 400-600€. Kun ostopentujen omistajille hyvitän virallisista terveystutkimuksista, sijoituspentujen osalta maksan ne itse. Sijoituspennuille otetaan aina myös vakuutus vähintään kuoleman varalta, mieluiten myös hoitokuluvakuutus. Näyttelyvelvoitetta ei yhdelläkään pennulla ole, mutta sijoituskoiria käytän yleensä itse muutamissa näyttelyissä (toki haltijatkin voivat niiden kanssa käydä, jos haluavat). Kaikki tiibetinmastiffit eivät näyttelyissä käymisestä pidä, mutta osalle se on mieleistä puuhaa. Tärkeintä on kuitenkin sopiva koti.

Kiinnostuneille pentukyselijöille ja pennunodottajille laittelen viestiä juoksujen alkamisesta, astutuksesta, tiineysultrasta ja -röntgenistä jne. pentujen syntymään asti. Kun pennut ovat syntyneet, alan kasata infopaketteja pennunodottajille. Infopaketteja tulee yhteensä 1-3 kpl siihen asti, kun pennut ovat luovutusikäisiä. Infopaketeissa on kattavasti kuvia ja tietoa pentueen vanhemmista sekä jokaisesta pennusta ja siitä, mitä olen pentujen kanssa tehnyt. Infopaketit voin lähettää sähköpostin tai FB:n kautta ja kaikki pennut saavat ne mukaansa myös paperiversioina kasvattajan tuen kera uusiin, omiin koteihinsa lähtiessään.

Kaikki tiibetinmastiffit tarvitsevat AIDAT ympärilleen, näitä ei voi pitää vapaana!! Poikkeuksia toki löytyy, mutta HYVIN vähän. Aidat pitää pääsääntöisesti olla valmiina, ainakin pomminvarma pienempi aidattu alue, ennen kuin pentu muuttaa omaan kotiinsa. Aidan korkeus ja jykevyys riippuu mm. sijainnista sekä lauman koostumuksesta toki myös vahtivietin määrä/ilmeneminen vaikuttaa todella paljon. En myy pentuja kerrostaloihin, enkä pääsääntöisesti myöskään rivitaloihin (jollei se ole parin kuukauden väliaikainen ratkaisu) tai tiheästi asutuille taajama-alueille. Toki pitää aina pentukohtaisesti katsoa ja miettiä, millaiseen paikkaan juuri se pentu sopii.

Pentusuunnitelman julkaistuani alan ottamaan vastaan alustavia pentukyselyitä. Kun pennut ovat syntyneet ja ovat noin 2 viikon ikäisiä, on aikaisintaan mahdollista tehdä sitova pentuvaraus uros-/narttupentuun varausmaksun kera. Pentuvarauksen voi toki tehdä myöhemmässäkin vaiheessa. Pentuvarausta ei kuitenkaan voi tehdä, jos emme ole vielä tavanneet kasvokkain. Seuraan pentujen kasvua ja luonteiden kehittymistä siihen asti, kunnes pennut ovat noin 5-6 viikon ikäisiä, johon mennessä yleensä tiedän, millaiseen paikkaan ja perheeseen kukin pentu sopii. Toki joskus sen tietää aikaisemminkin, mutta pääsääntöisesti haluan seurata pentuja ja kuunnella tulevien omistajien toiveita/tarpeita siihen asti, jotta jokainen pentu menisi sopivaan kotiin.

Joskus voi käydä niin, että astutus ei onnistu, narttu ei tule kantavaksi tai pentuja syntyy sen verran vähän, ettei niistä ns. riitä kaikille halukkaille. Tällöin annan suositukset muutamasta muusta kasvattajasta, jolta olisin itsekin valmis ottamaan pennun. Toki on mahdollista jäädä odottamaan seuraavaa pentuettani (yleensä yksi pentue per pentukausi). Pidän pennunodottajat ajan tasalla pentusuunnitelmistani. Jos jostain syystä informaatiota ei kuulu, kannattaa olla uudelleen yhteydessä (joskus joku puhelinnumero saattaa jäädä tallentamatta tai sähköpostiin merkitsemättä oikea tunniste). Usein minulla voi olla myös kaikenlaisia erilaisia suunnitelmia tuoda ulkomailta pentu/pentuja Suomeen. Niille etsin pääsääntöisesti sopivat, rodun tuntevat sijoituskodit. Tuontipennun hinta on yleensä suurempi kuin omien pentujeni hinta, joten vakuusmaksukin on näin ollen suurempi (yleensä puolet pennun hinnasta). Pentuemäärät sijoitussopimuksissa ovat silti samat eli nartulla yksi ja uroksella kaksi pentuetta. Jos olisi kiinnostunut mahdollisesti ottamaan tuontipennun sijoitukseen, kannattaa olla yhteydessä ja kysellä suunnitelmista. Niistä en useinkaan laittele ns. etukäteen mitään kotisivuille. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Carun ja Mistyn kultainen kolmikko n. 1 kk:n ikäisinä (Rakkaus-pennut)

IMG_2319_3.JPG

Jos haluaa kuulla lisää pentusuunnitelmistani tai kysellä tiibetinmastiffista rotuna, kerron mielelläni lisää! Pelkkä yhteydenotto sähköpostitse ei ole riittävä, jos esimerkiksi haluaisi alustavasti varata pennun. Parhaiten tällä hetkellä minut tavoittaa puhelimitse. Yhteystietoni löytyvät täältä. Koiriini (kotona oleviin sekä sijoituskoiriini) on myös mahd. tulla tutustumaan siitä sovittaessa etukäteen. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jos olet kiinnostunut pennuista tai haluat tietää lisää tiibetinmastiffista rotuna, vastaan kysymyksiin mielelläni. Koiriini saa myös tulla tutustumaan siitä sovittaessa etukäteen! Yhteystietoni löytyvät täältä. Jos en vastaa puhelimeen, olen luultavasti töissä (epäsäännöllinen kolmivuorotyö arkena / pyhinä). Tuntemattomiin numeroihin (numero ei näkyvissä) en vastaa työni vuoksi.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

mussut4__kopio.jpg

hilda_ja_xena_heinakuu_20122.jpg

hilda_ja_rocky.jpg

caru_kollaasi_tekstin_kera.png

caru_ja_xena_kotisivuille.png

omasivu2_chini.png

Xena_ja_Misty_MH_13.9.2015__Kopio.jpg

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ylös/Up