Hildan luonteesta

Olen seurannut Hildan vanhempien Bhairan ja Iampan kasvua ja kehitystä pennusta asti kuvia katselemalla ja kyselemällä. Otin Sandraan yhteyttä kesällä 2011 ja kyselin pentusuunnitelmista seuraavalle kaudelle. Kun hän ilmoitti tämän yhdistelmän minulle, soitin heti ystävälleni Miralle, että meidän on aivan pakko ottaa tästä pentu! :D Meillä oli silloin sellainen tilanne, etten voinut harkitakaan pennun ottamista kotiin (Möda oli vasta toipumassa polvileikkauksesta). Kun Mira sitten suostui, olin aivan onnesta soikeana :) Sitten olikin pitkä odottelu, kun Bhaira päätti jättää juoksunsa hieman tavanomaista myöhäisemmäksi... Mutta odotus palkittiin, kun kolme pentupalleroa syntyi tammikuun alussa ja kuulin heti, että kyllähän siellä meillekin narttupentu on! Ja kaiken huipuksi saimme juuri sen pennun, jonka halusimme! 

Kävin hakemassa Hildan Suomeen reilun 9 viikon ikäisenä. Ensin matkustimme ystäväni Katian kanssa Belgiasta Sandran luokse Ranskaan (KUVIA) ja siellä ihasteltuamme monta tuntia Sandran koiria, otimme Hildan mukaamme ja matkasimme Luxemburgin kautta Belgiaan. Belgiassa yövyimme Katian luona (KUVIA), jonka jälkeen lensin Hildan kanssa Ruotsin kautta Suomeen ja lentokentältä suoraan Miran luokse uuteen kotiin. Kaikki matkat sujuivat ilman ongelmia. 

Jo Belgiassa totesin Hildan olevan todella reipas ja sosiaalinen tapaus. Ja myös äärimmäisen utelias sekä vahvan luonteen omaava :D Erittäin energinen myös ja kova pusuttelemaan :) Eli juurikin Miralle sopiva pentu ;) Minun hermoni eivät välttämättä olisikaan Mödan ja Xenan, kahden hyvin energisen tapauksen, jälkeen ihan heti kolmatta samanlaista :D 

Hilda rakastaa yli kaiken kavereitaan tiibetinmastiffinarttua Nannia (Dar Shing Nalendra) sekä vanhaa herraa Remua, joka on suomenlapinkoirauros. Hilda on myös aika lailla herkkujen perään, vaikkei ruoka ihan aina maitakaan. Koska herkut kiinnostavat sekä luonne on sosiaalinen, uskon että meitä tullaan näkemään aika paljon kehässä Hildan kanssa tänäkin vuonna :) 

Hilda on kasvanut melkoista tahtia, 12vk iässä Hilda painoi jo 15kg, 13vk iässä 16kg ja 14vk iässä miltei 18kg. 19vk iässä Hildan paino oli 25kg ja säkäkorkeus 57cm. Puolen vuoden iässä Hildan paino oli reilu 33kg ja säkäkorkeus n. 63cm, reilun 7kk:n iässä Hildan säkäkorkeus oli 66cm ja paino jo 40kg. Vaikkei Hildalla olekaan pörröturkkia, on sitäkin pidemmät jalat ja vahva luusto. Unohtamatta aivan mahdottoman ilmeikästä päätä! Aika näyttää minkälainen tyttö Hildasta kasvaa! :)

Kiitos Miralle, kun on ahkerasti jaksanut Hildan kanssa käydä sekä mätsäreissä harjoittelemassa ja näyttelykurssillakin! :) Pentuluokan Hilda aloitti heti 7kk:n iässä tuloksena VSP-pentu ensimmäisestä näyttelystä! Syksyllä Hilda nähdäänkin vielä muutamassa pentuluokan näyttelyssä. Junioriluokan Hilda "korkkaa" näillä näkymin vasta ensi vuoden puolella.

Takaisin