Rockyn luonnetesti / Rocky's mental test (only in Finnish)

Rauma 14.10.2012

(Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen)

I Toimintakyky

-1 pieni

II Terävyys

+3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

III Puolustushalu

+3 kohtuullinen, hillitty

IV Taisteluhalu

-2 riittämätön

V Hermorakenne

+1 hieman rauhaton

VI Tempperamentti

+2 kohtuullisen vilkas

VII Kovuus

-2 pehmeä

VIII Luoksepäästävyys

+2b luoksepäästävä, hieman pidättyväinen

Laukauspelottomuus

++ laukauskokematon

Loppupisteet

+50

Tässä linkki tiibetinmastiffien ihanneluonnetestitulokseen ja täältä voi lukea enemmän luonnetestin eri osioiden arvosteluperiaatteista. Myös Kennelliiton sivuilla on asiaa luonnetestistä.

Olin jo pari vuotta sitten päättänyt, että Rocky luonnetestiin menee. Rocky on tässä vuosien varrella kokenut muutamia yllättäviä tilanteita, joista se on palautunut uskomattoman nopeasti. Ja lähes 4v iässä Rocky on melkoisen varma ja tasainen poika, tosin jääräpäinen luonne on pysynyt ennallaan ;)

Etukäteen ajattelin, että Rocky varmaan merkkailee tasaisesti koko luonnetestin ajan lähiympäristöön ja niinhän se menikin :D Jokaisen osion jälkeen / siirryttäessä seuraavaan osioon, Rockyn piti jättää omia merkkejään jokaisen lähettyvillä olevan puun / penkin juureen. Tuomareita kovasti huvitti Rockyn ja minun kokoero, tai lähinnä sen puute :D Rockyhan lähes 4v iässä painaa jo itseäni enemmän, mutta se ei onneksi luonnetestissä haitannut. 

Itse olin hihnan päässä hyvin jännittynyt ja koska Rocky lukee minua kuin avointa kirjaa, se varmasti vaikutti omalta osaltaan koko luonnetestiin. Rocky reagoi jokaiseen osioon terävämmin, kuin olin etukäteen ajatellut. Mutta toisaalta Rocky myös palautui yhtä nopeasti, kuten olin ajatellut. Rocky ei pitänyt miespuolisesta tuomarista ja naispuolinen tuomari oli Rockyn mielestä oikein mukava. Rockya ei kiinnostanut leikittäminen ollenkaan ja miestuomarin matkaan se lähti sekä antoi hyvin pidellä itseään. Kelkkaa Rocky haukkui, mutta meni nopeasti siihen tutustumaan, koskiessani itse sitä ensin. 

Puolustushalua Rockylta löytyi kohtuullisesti. "Hyökkäys" tapahtui oikeasti tosi yllättäen, koska en itsekään ollut aivan varma minkä talon takaa hyökkääjä (naistuomari) tulee. Hyökkääjän tullessa meitä lähemmäs, Rocky siirtyi eteeni muristen ja haukkuen voimakkaasti. Kun hyökkäjä otti hupun pois päästään, heitti kepit pois ja kääntyi ympäri tervehtien Rockya iloisesti, heilautti Rocky häntäänsä ja hyppäsi melkein tuomarin syliin :D Rocky jäi mielellään tuomarin luokse kävellessäni itse pois, eikä tapansa mukaan välittänyt luoksetulo-kutsuistani, vaan jatkoi merkkailuaan.

Pimeässä huoneessa Rocky yllätti minut, se ei yhtään merkkaillut, vaan käveli suorinta tietä sokkelon läpi Mamman luokse, vaikka kökötin pimeän huoneen nurkassa ihan hiljaa :) Ensimmäiseen laukaukseen Rocky reagoi pysähtymällä ja katselemalla ympärilleen, toiseen laukaukseen ei ragoinut, koska juuri silloin löytyi hyvä haju maasta.

Muutamasta osiosta jäi nyt kirjoittamatta, mutten enää valitettavasti muista niistä sen enempää kuin sen, että Rocky reagoi niihin tyypillisellä tavallaan. Olisi vain pitänyt heti luonnetestin jälkeen kirjoitella tänne, niin ei olisi unohtunut :D

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Rockyn luonnetestitulokseen. Se vastaa suurelta osin tiibetinmastiffien ihanneluonnetestitulosta ja olen myös sitä mieltä, ettei Rockylta olisi voinut odottaakaan paljon suurempia pisteitä :D Olin etukäteen ajatellut, että hyvä jos plussan puolella pysytään, koska oletin että Rockya ei kiinnosta ollenkaan.. Nyt sitä kuitenkin kiinnosti tarpeeksi :) Rocky ei ole myöskään menossa luonnetestiin uudestaan, koska sattuu olemaan sen verran pehmeä, että aivan varmasti muistaisi kaiken uusintakerralla, eikä uusi tulos olisi ollenkaan totuudenmukainen. 

Takaisin