Päiväkirja 2013

Sannan juttuja (kirjoitukseni Tiibetinmastiffi-lehdistä vuodelta 2013)

Artikkeli liittyen kirjoitukseeni syyskuussa 2013

  • OCD (Julkaistu Tiibetinmastiffi 3/2013 -lehdessä)

Päiväkirja 2014.


Toukokuun kuvia

Kuulumisia kevään ja kesän osalta yritän lisäillä lähiaikoina, kuten kesäkuun kuviakin. Päiväkirjan uudistusta en ole vielä saanut valmiiksi, joten jatketaan toistaiseksi näin.. Tässä nyt kuitenkin kuvia toukokuulta aikajärjestyksessä. Kuvissa itseni lisäksi näkyy Rocky ja tyttäret Xena & Lucy sekä Rockyn poika Heavy ja Ranskasta Suomeen tullut kultapoika Caru. 

Mukavaa ja rentoa kesää kaikille!! :) 

1rockytoukokuu.jpg

2xenacarutoukokuu.jpg

3carutoukokuu.jpg

4carutoukokuu.jpg

5lucytoukokuu.jpg

6lucytoukokuu.jpg

7xenasin2toukokuu.jpg

8lucyrockytoukokuu.jpg

9lucyrockytoukokuu.jpg

10lucytoukokuu.jpg

11heavytoukokuu.jpg

12heavytoukokuu.jpg

13heavytoukokuu.jpg

14lucytoukokuu.jpg

15lucytoukokuu.jpg

16xenatoukokuu.jpg

17xenatoukokuu.jpg

18lucyheavytoukokuu.jpg

19lucyheavytoukokuu.jpg


Maaliskuu 2013

Päiväkirja on "tauolla" toistaiseksi. Yritän kevään-kesän aikana saada uudistuksen valmiiksi, jotta saisin tämän vuoden kuulumiset ja kuvat helpommassa muodossa ja enemmän "reaaliajassa" julkaistua! Ja ehkä jopa Belgian reissujenkin monet, monet kuvat muidenkin nähtäviksi :) Koko ajan kuitenkin niin paljon sattuu ja tapahtuu, että saattaa mennä loppukevääseen tämä uudistus. 

Mukavaa kevättä kaikille!! :)

lucyxenarockytmsivulle.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12.3.2013

Kuten viime kirjoituksessa mainitsin, mitä ilmeisimmin uudet kujeet tänä vuonna, kun ei meinaa ehtiä kotisivujakaan päivittelemään.. :D Noh, eiköhän asia korjaantune kesään mennessä, yritän ainakin kovasti :) 

Tammikuun lopulla tosiaan kävin jälleen Belgiassa, nuuskuttelemassa Rockyn ja Z'janan koko pentuetta viimeisen kerran, ennen kuin pennut lähtivät omiin koteihinsa. Suomeen "tuliaisina" siltä reissulta tuli lopulta kaksi pentua, Lucy ja Heavy. Juuri ne pennut, joita kääntelin ja pyörittelin joulukuussa, mietin kumman valitsen itselle ;) Heavy-laulaja oli ilostuttamassa meitä kolmisen viikkoa, ennen kuin lähti helmikuussa sijoituskotiinsa Kokemäelle. Heavylla on koirakaverina 11-vuotias tiibetinmastiffinarttu ja ilostuttaa nyt perheen omia ja hoitolapsia :)

Pennut olivatkin mukanani Xenan kanssa helmikuussa töissä tutustumassa lapsiin myös, hienosti sujui! Xena on kunnostautunut pulkanvetäjänä tänä talvena, kun tuli hankittua vihdoinkin kunnolliset valjaat siihen hommaan :) Ja nyt Xena jo todella tietää, minne mennään kun sanon "töihin, Xena ja mamma" :D Xena rakastaa lapsia yli kaiken ja tunne on molemminpuolinen :) Ensimmäisellä kerralla, kun Lucy oli mukana, oli se lasten suosikki. Mutta siitä eteenpäin Xena on pysynyt suosikkina, luultavasti muhkeiden villahousujensa takia :D

Lucy on kyllä aikamoinen tapaus.. Juuri sellainen erilainen Rockyn tytär, jota toivoinkin!! ♥ Lucysta enemmän juttua myöhemmin, kun päivittelen omaa sivua. Mutta lyhyesti sanottuna: pörröinen, jykevä, erittäin ketterä ja energinen tukkaprinsessa, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia :D Ainakin tällä hetkellä. Kieltämättä monia samoja piirteitä on havaittavissa, joita Mödalla oli.. Niin hyvässä kuin pahassa ;) Onneksi hampaat ovat jo hyvää vauhtia vaihtumassa!!

Viime lauantaina tuli oltua tyttöjen, Xenan ja Hildan, kanssa Euran ryhmänäyttelyssä. Miran kanssa meillä ei ollut kovinkaan suuret odotukset tyttöjen suhteen, koska Xena on kuitenkin melko pieni ja turkki oli aivan järkyttävässä kunnossa (karvanlähtö alkoi pari viikkoa sitten), eikä Hildan purenta ole moitteeton. Mutta reissu menikin oikein hyvin!! Hildan tulos oli JUN-EH, JUK2 ja Xenan AVO-ERI, AVK1 :))) Ja samalla reissullä nähtiin paljon tuttujakin! (Tyttöjen arvostelut voi lukea omilta sivuilta.) Minulle ylivoimaisesti mieluisin näky oli kyllä ihana Nalle-poika, joka se vain komistuu joka näkemältä enemmän ja enemmän! ♥ Tällä kertaa Xenan onnenpusu ennen kehää ei auttanut, mutta eiköhän Nallelle se viimeinen serti sieltä pian tule! :P

Tällä viikolla olisi ohjelmassa ainakin Heavy-pojan luona kyläilyä tyttöjen kanssa sekä Lucyn rabies- ja tehosterokotus. Rokotuksia ja matokuureja Lucy onkin tuontipentuna saanut  tavanomaista enemmän, mutta se on vain hyvä juttu :) Viikonloppuna pitäisi lähteä reissuun Lucyn kanssa, mennään vähän prinsessan mummoa, tätiä ja muita moikkaamaan sekä vähän "poikia" katselemaan ;) Suomen Tiibetinmastiffit Ry:n vuosikokouskin on sunnuntaina Korialla. Tosin suuria suunnitelmia en ole tehnyt, koska lähiaikoina mikään ei ole mennyt suunnitelmien mukaan.. :D Joten, saa nähdä miten käy!

Lisäilen kuvia tänne päiväkirjan puolelle lähiaikoina, nyt niitä on tullut vain lisäiltyä Facebookiin. Koneen syövereissä olisi sadoittain kuvia myös Belgian reissuista, monista TM-treffeistä, pennuista, jne. Ehkä niitä jossakin vaiheessa ehtii läpikäymään :) Keväälle on kuitenkin suunnitelmissa vaikka mitä.. Joten ei kannata ihmetellä, jos päiväkirja tosiaan pysyy hiljaisena ;)

Pitää nauttia nyt vielä näistä muutamista ihanista pakkaspäivistä! Luminen, talvinen, hiljainen, ihanan rauhallinen metsä koirien kanssa on kyllä ihan lempijuttuni tällä hetkellä! Mutta kevät se vaan tekee tuloaa kovaa vauhtia.. Oikein mukavaa alkavaa kevättä kaikille! :)

Tässä nyt alkuun yksi kuva, Lucy-prinsessa 14vk ikäisenä.

etusivumaaliskuu2013lucy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18.1.2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet ;) Eipä ole pahemmin ollut aikaa kunnolla päivitellä kotisivuja saati päiväkirjaan kirjoitella.. Toivottavasti asia korjaantunee talven / kevään mittaan :) Aluksi suuren suuret onnittelut Hilda-prinsessalle, joka täytti 3.1 jo 1v! ♥ Tässä pari Miran ottamaa kuvaa Hildasta syntymäpäivänään:

hilda1v_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hilda1v_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuvuoteen on jo mahtunut suhteellisen paljon koirailua, lähinnä Miran luona kyläilyä Xenan ja Rockyn kanssa :) Kuviakin vierailuista on tullut otettua ihan kiitettävä määrä. Tässä linkki yhteen kuva-albumiin. Kyseiset kuvat on otettu 11.1, jolloin tosiaan Rockykin pääsi lempityttöjään kosiskelemaan ;) Xenan kanssa ollaankin ehditty vierailla jo lähes jokaisena vapaapäivänä tämän vuoden puolella :D 

Palaan kuulumisiin myöhemmin, kun on enemmän aikaa kirjoitella :) Täksi vuodeksikin on taas paljon suunnitelmia, saa nähdä mitkä kaikki niistä toteutuvat. Rocky saa luultavasti köllötellä taas suurimman osan vuodesta pihalla / sohvalla, terveystutkimuksetkin on nyt tällä erää tehty. Konekarhua tai -sutta haluaisin Rockyn viedä haukkumaan, kunhan sopiva testiaika ja -paikka löytyy ja sattuisi sopivasti vielä vapaapäivälle :P Xenan kanssa suunnitelmissa on käydä ainakin muutamassa näyttelyssä ja etsiskellä rauhassa sopivia sulhasehdokkaita :) Luonnetestiin Xena menee myös, mutta aika näyttää onko sopiva hetki tänä vai ensi vuonna. Hilda saa kasvaa ja kehittyä, ehkäpä tyttönen käy jossakin näyttelyssäkin pyörähtämässä :) Hildalla luvassa tänä vuonna viralliset terveystutkimukset, kevään - syksyn mittaan. 

Ja kun tässä nyt tuli mentyä vanhimmasta nuorimpaan, niin tosiaan ensi viikolla lähden taas reissuun, ensimmäisen kerran tänä vuonna :P Eikä muuten varmasti jää viimeiseksi.. Ensi viikolla käyn viimeisen kerran nuuskuttelemassa Rockyn ja Z'janan Belgian pentuja, jotka eilen täyttivät 7 viikkoa ja täten ovat ensi viikolla valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa :) Vapaana on vielä muutama urospentu, yksi ainakin haluaisi muuttaa tänne Satakuntaan ;) 

Kuvia lisäilen tähän myöhemmin. Kuulumisia uusien kuvien kera luvassa luultavasti jo ensi viikon loppupuolella vapaapäiviäni viettäessä, jollen sitten lumoutuneena katsele pikkuisen touhuja ;) Ihanaa saada taas pitkästä aikaa uusi pentu kotiin, varsinkin kun väritys isästä ja isosiskosta poiketen onkin samanlainen erään ihanan edesmenneen pentupojan kanssa ♥ Ensi viikolla tuleekin kuluneeksi jo tasan 1v 6kk Mödan kuolemasta. Niin pitkään on jo ollut rakas Mötkylä poissa luotamme.. Toivottavasti ajan myötä ikävä edes hieman hellittää, Mödalla säilyy aina kuitenkin hyvin erityinen paikka sydämessä. 

Tässä vielä lopuksi kuva yhdestä Rockyn ja Z'janan pojasta. Kyseessä on se poika, johon olen ollut aivan rakastunut siitä asti, kun ensimmäiset kuvat näin parin päivän ikäisistä pennuista.. Toivottavasti tämä "iskän poika" löytää oman kotinsa ennen ensi viikon loppupuolta.. ;)

lovely.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille sekä hyvää ihanan lumisen talven jatkoa!! ♥ :)

 


Vuoden 2012 päiväkirja

Vuoden 2011 päiväkirja

Ylös/Up