Tiibetinmastiffinarttu / Female Tibetan Mastiff

LuzOfRocky de la Tribu de Jhana "Lucy Luz"

lucy_luz_omasivu.jpg

- synt. / DOB  29.11.2012 (kuollut / died 9.4.2014)

- isä / sire: Quiang Shi Argentum "Rocky" (Rockyn sivu / Rocky's page)

- emä / dam: Z'jana Atchala Mahatma-La "Z'jana"

- Kasvattaja / breeder: Katia Wauters, Belgia / Belgium Kennel La Tribu de Jhana

- Omistaja / owner: Sanna Rantalainen

Terveys

- Polveutuminen varmennettu DNA-testillä. / Parentage confirmed with DNA-certificate.

- Leikkaava saksipurenta, ei hammaspuutoksia. / Scissor bite, no missing teeth.

- Vasen kyynärnivel, olkapäät, selkäranka, lonkat, polvet ja kintereet kuvattu terveiksi touko-kesäkuussa 2013. / Left elbow, shoulders, spine, hips, knees and hock joints x-rayed healthy in May-June 2013.

- Oikeassa kyynärnivelessä todettu OCD (luutumaton varislisäke) sekä sääriluissa kasvuhäiriömuutoksia. Kintereet löysät ja yliojentuvat. Oikea kyynärnivel operoitu heinäkuussa 2013. / In right elbow found OCD changes (FPC) and twisted shinbones in both rear legs. Hock joints very loose and extending over. Right elbow operated by arthroscopia in July 2013.

- Ei tulla käyttämään jalostukseen. / will not be used for breeding.

- Myös vasemmassa kyynärnivelessä todettu OCD huhtikuussa 2014. Lisäksi vajaa 8 kk aiemmin operoidussa oikeassa kyynärnivelessä oli nivelrikkomuutoksia sekä luupiikkejä. Lucylla ei ollut enää yhtään tervettä jalkaa, eikä aiemmasta operaatiosta ollut iloa kuin muutamaksi kuukaudeksi. Oli Lucyn aika lähteä Mödan luokse. Lucy nukkui pois sylissäni 1 v 4 kk iässä.

Muutama sana Lucyn sairastelusta ja viimeisestä puolesta vuodesta, jatkoa seuraa..

Lucy oli n. 12 viikkoa rajoitetulla liikunnalla kyynärnivelen tähystysleikkauksen jälkeen. Tämän jälkeen Lucy sai Cartrophen-pistossarjoja 2x noin puolen vuoden välein ja tarvittaessa kipulääkettä (Rimadyl). Lucy sai elää puolisen vuotta ns. normaalia elämää ilman rajoitteita. Metsässä Lucy ei saanut enää juosta vapaana, mutta koirakavereiden kanssa kyllä aidatulla alueella. Lucylla oli kotona voimakas vahtivietti, Lucylta ei jäänyt mikään asia huomaamatta aitojen läheisyydessä ja menipä tyttö muutaman kerran aitojen toiselle puolellekin omatoimisesti. Lucy oli laumasta se, jonka tehtävänä oli ilmoittaa mahdollisen uhan lähestyessä. Lucy rakasti kaikkia ihmisiä sydämensä pohjasta. Lucy ei ollut motivoitavissa herkuilla. Lucy oli niin täynnä energiaa ja elämäniloa, että tuntuu edelleen hyvin musertavalta muistella huhtikuun alkua, kun Lucy alkoi jälleen ontua.. sillä kertaa ainoaa tervettä jalkaansa. JATKUU

Lucy oli n. 67-68 cm korkea ja painoi n. 36 kg (15 kk). / Lucy was about 67-68 cm high and her weight was about 36 kg at the age of 15 months.

Lucyn näyttelyt ja match showt -Lucy's dogshow results

etusivumaaliskuu2013lucy.jpg

etusivulucykesakuu2013.jpg

195lucyomasivu.jpg

0lucyluzmuistoissa.jpg

lucy_luz_lokakuu_2013_-kotisivuille.jpg

rip_lucy_luz.png

Takaisin/Back