Tiibetinmastiffuros / Male Tibetan Mastiff

Westgrove Highland Gust "Pöhkö"

IMG_0320_2.JPG

- synt. / DOB  17.1.2014 (kuollut 16.7.2020)

- isä / sire: EE & LV & LT & BALT MVA Rishiwa Fei-Lian "Pomm"

- emä / dam: PMJV-11 Tigidas I-Mse Vimse "Rilla"

- Kasvattaja / breeder: Minna Westerlund, Lammi

- Omistaja / owner: Sanna Rantalainen, Harjavalta

Terveys

- Leikkaava purenta, ei hammaspuutoksia / Scissor bite, no missing teeth.

- Lonkat / HD: B/B

- Kyynärät / ED: 0/0

- Polvet / patella 1/1

- Koko koira röntgenkuvattu maaliskuussa 2015 (14 kk:n iässä). Kaikki muu ok, paitsi polvissa rakenteellinen heikkous reisi- ja sääriluun kulmauksessa (voi aiheuttaa esim. nivelsiteiden repeämisiä tavallista helpommin). Patellaluksaatio. Sama ongelma todettu ennen Pöhkiksen tutkimusta kahdella muulla sisaruksella. Yksi sisko on operoitu patellaluksaation vuoksi.

- Ei tulla käyttämään jalostukseen, kastroitu / neutered.

- Epämääräisten oireiden (epäilyksenä polvet) vuoksi käytiin ortopedin luona kontrollissa huhtikuussa 2019. Suureksi yllätykseksi polvet olivat tiivistyneet (virallinen tulos olisi ollut 0/0), eikä niissä ollut nivelrikkomuutoksia. Lonkat näyttivät edelleen hyviltä. Valitettavasti Pöhköltä löytyi lukuisia spondyloosimuutoksia sekä rinta- että lannerangasta. Lannerangan lateraalin (sivusuuntaisen) spondyloosin vuoksi Pöhkön ennuste ei tule olemaan paras mahdollinen, mutta Pöhkö saa elää onnellista, täysipainoista elämää ilman rajoitteita niin pitkään, kuin se on mahdollista.

- Pöhkö sai isomman kipukohtauksen helmikuussa 2020. Kävimme sen jälkeen tutkimuksissa, joissa todettiin spondyloosimuutosten pysyneen ennallaan, mutta epäiltiin lannerangan lateraalisen sdondyloosin painavan ajoittain hermoon. Aloitettiin hermokipulääkitys (Neurontin) ja lisättiin fysioterapia-käynnit kuukausittain sekä lenkkeiltiin useammin. Vajaan 5 kk:n jälkeen kipukohtaukset lisääntyivät ja Pöhkö alkoi selvästi kipuilla muutenkin enemmän, kun käytös muuttui. Saattelin Pöhkön viimeiselle matkalleen 16.7. Pöhkön ollessa päivän vajaa 6,5-vuotias.

Pöhkö oli n. 69 cm korkea ja painoi 58 kg (6 v). / Pöhkö was about 69 cm high and his weight was 58 kg at the age of 6 years.

Kuvia Pöhköstä:

IMG_0316.JPG

pohko_omasivu_lokakuu_2014.jpg

pohko_7_kk.jpg

2_pohko_kotisivuille.png

pohkis_-kollaasi_kotisivuille_lokakuu_2014.png

pohko_omasivu_lokakuu_2014.jpg

uutiset_pahkis.jpg

uutiset_pahka_pahkis.jpg

Takaisin/Back